Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 17 октомври 2018 г.

"Писателката" Венета Райкова оглави "Топ 10 на най-продаваните книги"!







Минчо Стоянов: Изобщо не мога да си представя, че това е най-продаваната книга!!! И ще ви кажа, защо! Защото четящите останахме малко. А малкото останали четящи хора, четат стойностни книги. Излишно е да изброявам, че познавам немалко хора, които биха си купили книга от Деян Енев, Georgi Gospodinov, Palmi Ranchev, Kristin Dimitrova, Теодора Димова, та ако щете и от Калин Терзийски, но предлагането от Райкова (без да съм я чел) си е чиста проба жълта халтура!

Моята реплика: Щом Боко Борисов е премиер, защо пък Венета Райкова да не е "писателка"?! :-) Те са еднопорядкови явления... В тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ сичко може, в нея нема невъзможни неща!

Но все пак има логика в случващото се, пък макар и извратена: тия, които слагат Венета Райкова като водачка в класацията за най-продаваните книги, моите книги изобщо не ги допускат в книжарниците си, моите книги стоят арестувани в складове и книжни борси, те не могат да достигнат до книжарница: и се оказва, че това в някакъв смисъл е комплимент от тяхна страна към мен! :-)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Смех, бълхàрското общество на дебили роди Венет Райк... Добре помня в началото на демокрацията с какъв заплашителен тон говореше, една от най-неприятните комунистически жени, които съм виждал... Обаче как се смени маймунката... Научи поведения и да фърля димки, аx тоя капитализъм, как помага на окомуш тарикатите... Но нека, нека пише книги... Имаме нужда от хора да осират пейзажа, иначе ще сме съвършени, а Бог е казал, че така ме мое, ок...

Анонимен каза...

"Най-продавани" не означава и "най-четени" - купуват се в много случаи само като присъствие в интериора с естетически, духовни, възпитателни за поколенията въздействия.