Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 22 октомври 2018 г.

Вече разбирате ли защо е толкова незавидна съдбата на личностите у нас - щом мерзавците са и на власт, и на почит?




И олигофрените ще го изберат, което е тест за интелекта на нашето общество. Русия, Китай, България в пакет... Не ми се мисли какво бъдеще ни очаква, ако не се вземем в ръце! (Коментар на Райна Йорданова, написан на друго място, който харесах и затова препубликувам и тук, с оглед да стигне до колкото се може повече хора - и избиратели.)

Значи, обърнете внимание, това вече е от мене: КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРОСТОТИИ ПРАВИ Г-Н ПРЕМИЕРО, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ПОРАСТВА РЕЙТИНГА МУ ПРЕД НЕГОВИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ! За какво ви говори тази зависимост бе, хора и граждани?! :-)



КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРОСТОТИИ ПРАВИ Г-Н ПРЕМИЕРО, В ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМА ВЪЗХИТА ОТ НЕГО ИЗПАДАТ НЕГОВИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ! ;-)

И се увеличават може би избирателите му като го гледа народо какви пищни простотии е способен да прави нашият любим премиер, да ни е жив и здрав! Сега разбрахте ли какъв е простичкия секрет на толкова феноменалния, направо чудовищен успех на телохранителя на Тодор Живков на политическото поприще на България?!

И в личен план да кажа нещичко, което касае (не само) моя житейски контекст: сега разбирате ли защо сме в такова окаяно и жалко положение културните, умните и възпитаните хора, които не сме способни да правим простотии и като капак на всичко си позволяваме да говорим и пишем не лъжи, а самата истина?! Сега разбирате ли защо е така незавидна съдбата на личностите у нас, щом арогантните безличия биват поставяни на такъв висок, направо недостижим пиедестал от възпростия народец?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Понеже си продължително безработен бях решил да ти помогна с пари но след като всеки ден плюеш г-н Борисов което показва че си много злобен, няма да го направя.....

Анонимен каза...

Ами факт е, че хората го харесват по една или друга причина - нищо чудно и четвърти мандат, а неговите уж политически опоненти се осират или коалират с него, или по-често и двете. Какво да се прави?
Стефчо Кирияков