Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 октомври 2018 г.

И научната ни археологическа експертиза се оказа менте!



Ами сега, не станаха ли за смях експертите от Института по археология?

Ето коментара на проф. Velislav Minekov:

Относно намерено тракийско съкровище.

ДАНС, ГДБОЛ, КОНПИ, ПОМПИ, СОПИ, СОТ, СПТ (Съюз на производителите на тикви) и видни български археолози са заловили тракийски царски венци, броеници и часовници от времето на Севт Трети и неговата разчленена царица. На обща стойност от два милиона лева. Професор Овчаров (Индиана Чобан-Джонса) потвърждава разкритото престъпление и предполага датировка от четвърти век и половина преди Христа. Същото е потвърдено от директора на археологическия музей в София.

Склонен съм да твърдя (хабилитирано лице съм), че изпитвам известни съмнения. Намереното твърде напомня изработка на мои студенти от по-начеващите и по-некадърните. Възможно е същото да е създадено в часове по трудово обучение или е продукт на бившия Дворец на пионерите, което е също претенция за античност. Върху посуканата тел и валцовано тенеке личат следи от керпеден, отвертка и кътни зъби, вероятно от дъвкателна проба за злато извършена от зам. главен КОНПИ прокурор Гешев (да потърси незабавно зъболекарска помощ в Пирогов).

Препоръчвам на професор Овчаров и заетите по настоящия случай да търсят Светия Граал (Кивот) в Столипиново и квартал Надежда, Сливен. В случай, че същите са открити на скрап възможността да бъдат предадени на НИМ би била облекчаваща за службите и съпътстващите ги археолози.

Амфори, намерени пълни с водка или карнобатска ракия, да не се считат за автентични при липса на бандерол.

вм



Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: