Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 5 декември 2018 г.

Ответното ми писъмце до г-н омбудсмана на Пловдив


Пловдивският омбудсман ми написа вчера това тъй мило писмо, с което, тъй да се рече, хитро "си изми ръцете", подобно на Пилат, и то в най-решаващия момент; по тази именно причина се наложи да ми напиша следното не по-малко мило ответно писъмце:

"Здравейте, уважаеми г-н омбусман!

Благодаря Ви сърдечно за отговора, който сте си дал труда да ми напишете! (С това се отличавате от другите официални лица на обществена длъжност, които обикновено са мои адресати, които не благоволяват да ми окажат такава висока чест - да разговарят с някакъв си там обикновен гражданин, който им разваля тъй божественото властническо блаженство от тъй сладичкото бюрократично нищонеправене!)

Както констатирах пред моите приятели от Фейсбук и от блога ми (и държа да Ви го съобщя лично!) Вие с това писмо доста хитро "си измихте ръцете", подобно на Пилат, и то в най-решаващия момент, но както и да е, този кусур е нищо в сравнение с добрините, които се опитахте да направите, ала не успяхте. Но все пак, понеже поведението Ви за мен е необяснимо, държа да Ви задам следния важен по моя преценка въпрос:

- На какво се дължи тази тъй голяма и напълно тайнствена мистична власт, с която разполага директорката на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин", която води до това, че никой, дори и пряката й началничка, именно г-жа Киркова, не смее да й каже, че е доста на ниско ниво, че да си позволява да си прави каквото й скимне, нещо повече, дори и знаменитият Гълъб Костадинов (състудент от Пожарникарския факултет на г-н Премиеро Борисов, вярвам го познавате) когато отиде възмутен заедно с мен за да й каже, че така не може, че като се държи така нанася смъртни вреди на сложилата я на власт партия, същият този смелчак след няколко дни се уплаши така, че се скри сякаш вдън гори Тилилейски, и ето, дори и Вие, дето сте съвсем независима институция, в най-решаващия момент, да си признаем, не посмяхте повече да дразните въпросната властница?!


Това, че сте общински омбудсман не може да доведе до игнориране на факта, че ДЪРЖАВНОТО училище ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" все пак е разположено на територията на община Пловдив; освен това републиканската омбудсманка другарката Манолова, както знаем, е твърде заета с популизъм с оглед бъдещата й бляскава политическа кариера че да можем да си позволим да отклоняваме вниманието й с такива дреболии като своеволията на една директорка на училище, която си е втълпила, че за нея специално законите (и на морала) изобщо не важат, пък дори и разпоредбите на правосъдието са нещо, с което може да си прави каквото й скимне!

Искам да Ви съобщя, че в така и така създалата се крайно тежка ситуация аз лично нямам друг изход освен да изляза на предрождественски граждански протест в студа, независимо от това, че напоследък здравословното ми състояние твърде много се влоши; не смея да Ви призовавам да предприемете някакви спешни мерки, очевидно г-жа Анастасова е решила заедно да проведем и този твърде ценен за възпитаниците на училището ни урок по личностно, нравствено и гражданско възпитание! (За доброто на нашите ученици ний с нея двамата, както си вижда, сме готови на всякакви жертви!)

С уважение: (подпис)

5 дек. 2018 г., Пловдив


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

13 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХЕАХХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ РАЗБЕРЕШ КАКВА Е ТАЗИ МИСТИЧНА ВЛАСТ СЪВСЕМ СКОРО КАТО ИЗГНИЕШ БЕЗ РАБОТА И ПАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИКАКВА МИЛОСТ КЪМ ТАКИВА КАТО ТЕБ ПРЕДАТЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ СТРАДАШ ОЩЕ МНОГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НО ЩОМ НЕ ТИ УВИРА ГЛАВАТА ДА МИРЯСАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДАЖЕ И ТОВА ЧЕ СИ НАПЪЛНО ЛУД НЯМА ДА ТЕ СПАСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ ЩО Е ПОЩАДА НЕ ЗНАЕМ!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО СМЕ СПРАВЕДЛИВИ И МОРАЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Вижда ли, когато човек не е от страна на истината всеки един около него започва да се отдръпва. Никой не може да ти помогне, защото не си прав в твърденията си.

Всички тези гущери и змии, които бълваш срещу всеки, който не е на твоето мнение са напълнили стаята и са стигнали до гушата ти и всички го виждат, само ти не.

Много пъти хората ти казват да погледнеш себе си после да оправяш света, но ти продължаваш да поправяш света, когато самият ти имаш много за дялкане. Жалко е, че една система промени хората, като теб до неузнаваемост, промени възприятията ви и отношението ви към света. Защото всички, които четат знаят, че си интелигентен, че можеше да постигнеш много, ако не беше се поддал на омразата и егоцентризма си.

Омразата те движи и те буди сутрин. Жалко наистина.

Анонимен каза...

Коригирам правописнaтa грешкa на лудата с удивителните.
Вместо:
НИЕ ЩО Е ПОЩАДА НЕ ЗНАЕМ!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО СМЕ СПРАВЕДЛИВИ И МОРАЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Да се чете с изпуснатото "не":
НИЕ ЩО Е ПОЩАДА НЕ ЗНАЕМ!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО НЕ СМЕ СПРАВЕДЛИВИ И МОРАЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ангел Грънчаров каза...

Към втората другарка анонимна комуноидка.

Другарко, и какво у мен подлежи на "дялкане"?

Втори въпрос: Какво за вас, комуноидките, е истина? (Което Партията ли каже е истина?)

Трети въпрос: Може ли, другарко комуноидке, да ми съобщиш едно конкретно нещо, по което моя милост не е прав? За да видя най-после кое правото, нали ме разбираш?

С интерес чакам отговорите ти.

Анонимен каза...

Какво у мен подлежи на "дялкане"?

Егото, Грънч, егото и самомнението. Прочети каква пише Карл Юнг по въпроса за инфлацията на егото. Ти по принцип си чукча-писател, не си читател, но си направи този труд, все пак, заслужава си, може дори да си излекуваш психопатията с него.

Анонимен каза...

При толкова много бяс в душата ти, Грънчаров, не е никак чудно, че сърцето ти е болно. То да не е от желязо... Няма злобен човек, който да остане здрав. Ти си илюстрация.

Ангел Грънчаров каза...

Хайде сега глупости, другарко! Какво его, какъв бяс, какво самомнение, другарко, та аз съм философ, такива идиотщини са ми органично чужди. Нима още не сте разбрала моята извънмерна доброта?

Просто всичко възприемате съвсем наопаки на истината, другарко, щото сте твърде злобна и завистлива. Не е нужно да се напъвате да се правите на начетена и на учена, другарко, също така избягвайте да употребявате термини, които не разбирате. Тая завист и злоба ще Ви изяде душата, другарко! Хайде като сте толкоз учена кажете защо така старателно криете личността си, нима нищо в този живот не сте постигнала? Нима нищо не сте написала? Работете, другарко, а недейте да злобеете по адрес на такива като мен, които много работим - и имаме съответните постижения. Също така не е нужно да ми се правите на отворена, да ме наричате "Грънч", не Ви отива на възрастта... Смирете се малко, сега са пости, как е възможно и в това благодатно време да злобеете толкова?

Анонимен каза...

Чудно отде се взема толкова злоба в малката ви душица, другарю Грънчарич.

Ангел Грънчаров каза...

Нема злоба, другарко. Питам просто. Защо не отговорите? Щом сте некадърна, осъзнайте го и се примирите. Тъпо е да ми завиждате за каквото и да е било. Злобата, помнете, се връща върху собствената Ви глава...

Анонимен каза...

Хахахахахахаха, "работим", колко човека "работите" бе, Грънч, ти и другата личност в болния ти мозък заедно ли работите или поотделно, или вече живеете няколко личности в една глинена глава?

И какво толкова сте се разработили - професионални скандалджии и постоянно протестиращи, на които работата им е да създават проблеми на всички останали хора в държавата, от учителите и директорката на ПГЕЕ, през РУО, омбудсмана и местната администрация в Пловдив до Министерството на образованието, националния омбудсман и от няколко седмици май и министър-председателят на държавата вече ти е в списъка, а???

Ангел Грънчаров каза...

По-спокойно, другарко, че от напрежение ще ти се пръсне пилешкото мозъче! Сакън, пази се, другарко, недей се хаби чак толкова. Или се стараеш толкова за да получиш по-голем дял о диференцираното заплащане? :-)

Много си се загрижила за наште управляющи ма, другарке! Те са за това, да работят, е, аз им създавам работа - та да си заслужат поне малко тлъстите заплати от нашите народни пари. А ти, мила другарко, не е нужно толкоз да се подмазваш, че като си анонимна как ще удостовериш, че именно ти им си се подмазала така хубаво? :-) Или го правиш от тъпотия, ха сега де, излових те, язък ти за учеността!

Анонимен каза...

Хахахахахахахахаха, Грънч, оправи ми настроението рано сутринта, с твоето щуро и безумно самомнение!

Според теб, за какво трябва да ти завиждам - за бъркоча с боб и спанак, или за сухия хлебец, хахахахахахахахаха!!!

Ангел Грънчаров каза...

Ти немаш личност ма, другарко, сфащаш ли за що ти думам?! Или не можеш?!