Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 декември 2018 г.

Г-жа Мария Василева разказва важни неща за образованието в Швейцария



Този дядо си пие кафето, не консумира нищо друго, но остава дълго, спретнат, чист, с лъснати обувки и изгладени светли панталони, черно яке. това, което ме впечатлява е усърдното четене на дебела книга в кожена подвързия, в ръката си държи цветен маркер за подчертаване.
Мисля си, ето за това тук съществува израз пенсионер да си в швейцария, няма нищо по-хубаво
А при нас, няма нищо по лошо от това.....еех..
 — в Zollikon, Switzerland
Коментари
Ангел Грънчаров Дали пък този дядо не е.... философ??
Управление
Maria Vassileva За мен е символ на образоваността на хората в Швейцария. Тук още от училище всеки намира своето място под грижите на учителя и родителя, родителя казва в каква насока иска да се развива детето му, учителя изработва индивидуална програма за развитие и съветва родителите, хвърчат имейли между двамата, за да се осъществят общите цели, в крайна сметка учителя решава дали детето ще може да достигне целта на родителя. В седми клас вече е ясно кой ще може да кандидатства за гимназия. Това са един или двама от всеки клас. Влизайки в гимназия, те се трудят по всички предмети усърдно, защото във всеки момент на гимназиалния курс могат да отпаднат, ако имат оценка под петица. В този случай се вливат се в общия поток на професионална подготовка. Никакви компромиси и пътечки за никого. До седми клас на всеки се създават идеални условия за лично развитие.
Управление
Maria Vassileva А да чете човек- в парк, превозно средство, на пейка покрай езерото....е най- обичайна гледка. Ноа, на 9 години четеше по 60 страници дневно, после отговаряше на въпроси върху прочетеното, получаваше някакви точки, с което си спечели грамота в училище. Той спечели и друга, много ценна според мен грамота- за отношение и грижа към съучениците си.
Управление
Харесване
Отговор12 мин.
Ангел Грънчаров Прекрасно е това, че в Швейцария толкова много четат дори и децата! (То щом възрастните четат, няма начин да не четат и децата, щот тия възрастни са се научили да четат когато са били деца!) У нас пък нито млади, нито стари четат - щот сички си знаят сичко и без да четат; да четат простаците, ний сме си природно ентелегентни! :-) У нас учениците толкова много не четат, че ако не е интернет положително щяха веча да са забравили дори и буквите! :-(
Управление

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

гАд каза...

Момента с 1-2ма за гимназия, а другите в професионално направление е подобен на немския, и не мога да кажа, че съм особен фен на идеята. Доста ограничаващо.

Ангел Грънчаров каза...

Вие явно сте за "свободата" да насилваме да получават фалшива диплома дори и тия, на които самият Господ е отредил да бъдат щастливи като работят някакъв занаят?! А насила хубост става ли според Вас?