Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 19 декември 2018 г.

Бдителна другарка обеща да напише донос "там, където трябва"!



Принуден съм да спра обявената вчера Коледна разпродажба на книги и списания с благотворителна цел! по следните причини, ето какво написах също така и във Фейсбук, където е оригиналната обява:

Ангел Грънчаров: За жалост, принуден съм да спра тази обява за незапочналата още благотворителна инициатива (ще я оставя обаче да се вижда - като чудесен пример за това що за "морал", с извинение, имат моите врагове!) по следните причини; ето какво написа "бдителна анонимна доброжелателка" тази нощ в блога ми, заплашвайки ме с донос "там, където трябва":




Анонимен каза...



А каква е т.нар. "благотворителна цел" на разпродажбата - да си натъпчеш търбуха, че си огладнял от много скитане и викане по улиците???

Имай предвид, че вече имам архив и скрийншот на тази страница, която стои вече два дни. Утре е работен ден, отивам да подам сигнал в НАП и в Комисията за защита на потребителя и ще трябва да отговаряш на следните въпроси:

Тъй като всяка благотворителна разпродажба, по смисъла на закона е масова дарителска кампания за набиране на средства - кога, къде и как е регистрирана тази благотворителна кампания?

Кога, къде и на кого ще бъдат дарени приходите от благотворителната разпродажба (или част от тях)?



Кога, къде и как се регистрират постъпилите приходи, кой се разпорежда с тях?

Имай предвид, че ако нямаш изрядни документи и правилни отговори на въпросите горе, ще ти се наложи да отговаряш за измама, или най-малкото - за опит за измама със средства, за благотворителна дейност.

Пожелавам ти приятна, спорна и ползотворна административна и регистраторска дейност, и без друго ти е хоби да ходиш по съдилищата, сега покрай административното, ще се запознаеш и с наказателното право.

Защото дотук по нищо не личи, че си спазил изискванията на закона, а това е наказуемо и подсъдно, особено когато става дума за набиране на средства за нерегистрирана благотворителна дейност.




Анонимен каза...



Вече редактираш и променяш страницата, а :)

То ако беше толкова лесно да изчезват разни неща от интернет, всеки туроператор, например, може напише "екскурзия за 100 лв", а като събере парите, да добави в страницата "плюс още 100 лв за посещения на музеи". Обаче нещата не изчезват толкова лесно и нарушителите си понасят отговорността :)

Теб обаче не те обявявам за нарушител, все още, защото всеки е невинен, до доказване на противното. Ще изчакаме компетентните органи да си свършат работата. Те работят с конкретни документи, с определена от законодателя форма и образец, а не с лакърдии от сорта на: щях, бях, то е ясно каква е, аз съм репресиран-опраскан-уволнен. Дали си пострадал или не, се определя от други инстанции, но даже и да си пострадал - това не ти дава право да мамиш трети лица.

Лека вечер ти желая :)




Ангел Грънчаров каза...


Сърдечно Ви благодаря, другарко, за поредния донос, който възнамерявате да направите! Ний не се съмняваме във Вас, щото знаем добре, е писането на доноси Ви е било основното занимание цял живот. Приятно доносничене Ви желая! 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Ако бяхме нормално общество авторът на този толкова хубав и богат образователен блог щеше да е най-успял дори и във финансово отношение човек. Но понеже у нас всичко е наопаки на нормалното той е в толкова тежко положение. Срам!

Анонимен каза...

КПКОНПИ къде гледа?!

Анонимен каза...

Да, КПКОНПИ трябва да вземе мерки! Този Грънчаров незаконно забогатява пред очите на всички! Позор!

Анонимен каза...

Уважаеми господин Грънчаров, вече знаем самоличността на лицето което Ви заплашва. Моля Ви да дадете разрешение да огласим публично неговата самоличност, като информираме пресата за случая. Разговаряхме и с дежурен прокурор, той потвърди нашето становище че се касае за състава на престъплението принуда, чл.143 от НК. Според него, състава на престъплението е реализиран и могат да бъдат предприети процесуални действия. Оставам на Ваше разположение. Петър М.