Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 9 януари 2019 г.

"Трудните" артисти - и философи - ги убивате, нали?



В „Театър, любов моя!” Валери Петров пише една, много важна реплика, една от най-генералните като значение, диагноза, присъда в българския театър. Произнесена е от „автор“, който се опитва да бъде и режисьор на неукото си произведение: „Колеги ми докладваха, че ви се носи име на „трудна” актриса!”

„Трудният“ актьор в нашата отчаяна грустна родина е особена стигма, клеймо върху една рядка порода същества – съчетали в себе си безспорен, голям талант със зъбат, непреклонен, „опак” характер. Характер – необясним, плашещо-отблъскващ за огромната маса среднисти в нашата професия.


„Трудният” артист не се поддава на евтини директорски, режисьорски, шефовски манипулации. Чужди са му интрижките по коридорите и гримьорните. Сложно и бавно влиза в близки отношения с какви да е колеги. да не кажа никак. Групи, групички, комплоти са му чужди. Привлича се само от такива „зверове” като него самия. В началото на пътя му е екзотичен с дистанцията, която без да иска налага. Щото нали. възпитан е, бачка на 200. (Малко по-късно тая скорост почва да пречи на всички).

Ръководствата на театрите го искат, въпреки лекото шубе от Достойнството и Каменната Непоклатимост, които неясно къде, как и защо ще донесат проблеми на всички, ще разбият удобното статукво с мирис на яхния и килер. Проблеми относно тяхното Можене, тяхната Аргументация: „Защо имам право да Бъда на Сцената“ . (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕКАДЪРНИЦИ КАТО ТЕБ НЕ УМИРАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А ТИ СИ ДОКАЗАН НЕКАДЪРНИК ДАЖЕ ПО СЪДЕБЕН РЕД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗНАЧИ НЯМА ДА УМРЕШ НЕ БОЙ СЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БЕЗСРАМНИК НЕДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КЪДЕ СЕ НАРЕДИ СРЕД АРТИСТИТЕ ЛУДА ГЛАВО???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ ЗА КОЙ СЕ МИСЛИШ БЕ??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ КАКЪВ ФИЛОСОФ СИ БЕ??????????????????????????????????ДАЖЕ СИ НЕСПОСОБЕН ДА РАЗКАЖЕШ УРОКА КАКТО Е НАПИСАН В УЧЕБНИКА ПО ФИЛОСОФИЯ, А МИ СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА "ФИЛОСОФ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СЪВСЕМ ПРАВИЛНО БЕШЕ УВОЛНЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А АКО УМРЕШ НЯМА ДА Е ГОЛЯМА ЗАГУБА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕКАДЪРНИЦИ КАТО ТЕБ ИМА КОЛКОТО ЩЕШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НО ТЕ НЕ СМЕЯТ ДА ПРИПАРЯТ ДО УЧИЛИЩАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!В НАШИТЕ УЧИЛИЩА РАБОТИМ САМО СПОСОБНИ И ТВОРЧЕСКИ МИСЛЕЩИ УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ СИ ПОДЛИЗУРКО, А НЕ НИЕ, НО ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН И ТВОРЧЕСКИ МИСЛЕЩ КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА ПОНЕЖЕ Е МОРАЛНА СЕ ОТВРАТИ ОТ ПОДМАЗВАЧЕСТВОТО ТИ Е ЗАТОВА Е УВОЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!САМО ТИ ОТ ВСИЧКИ НАС БЕШЕ ПОДМАЗВАЧ!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ И СЕ ПОДМАЗВАШЕ, А НИЕ ПРОСТО Я ОБИЧАМЕ И И ГО КАЗВАМЕ С ЧИСТИ СЪРЦА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!РАЗЛИКАТА Е ОГРОМНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!А ТИ НЕ Я ОБИЧАШ И И СЕ ПОДМАЗВАШЕ КАТО Я ЛЪЖЕШЕ ЧЕ Я ОБИЧАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ СИ АМОРАЛЕН, А НЕ НИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ НЯКОЙ МОЖЕШ ДА ИЗЛЪЖЕШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПЪК НА ТЕБ И НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВСИЧКИ РАЗУМНИ ХОРА У НАС ПОДКРЕПЯТ МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА ЛЮБИМАТА НА НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАПОМНИ ТОВА!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Попйорданов имаше талант. При Ласкин актьорски талант отсъствуваше. Алкохолик, както всички знаят, неприятна и свадлива личност, при това бездарна. Човекът сам си причини смъртта, чрез пиене. Никой не му е виновен. Няма какво да се съжалява за него.