Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 22 януари 2019 г.

Викат ме на разпит в полицията!


По телефона ме извикаха за разпит в полицията. В 13 ч. трябва да се явя в РПУ. Не ми казаха за какво ме викат, много ми е чудно кой за какво ме е натопил. Ако ме арестуват да знаете къде съм.



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

16 коментара:

Анонимен каза...

Другари и другарки, по мое време хората изчезваха без предупреждение!

Тодор Живков

Анонимен каза...

никой не може така да ви вика по телефона-да ви покажат и донесат писмено разпореждане ,на което да се попишете ,че сте уведомен-иначе е произвол, а може ида са алоджии и шегаджии и само ще се изложите, ако отидете

Teodora Ivanova

Ангел Грънчаров каза...

Не, една дама, инспектор, ми се представи и ме покани... Ще отида, обещах й. В демократична страна живеем все пак... уж де! :-(

Анонимен каза...

Кварталният трябва да ви донесе писмено разпореждане ,на което да се подпишете-казах ви реда

Teodora Ivanova

Ангел Грънчаров каза...

Teodora Ivanova Да, ама тя ми каза, че предвид моя авторитет в обществото не било редно да ми пращат униформени, за да не се излагаме... :-)

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров предвид това, че изглежда нямат съгласието на шефа си и и се разпореждат произволно-глупости направо-не отивайте- нали после този документ ще ви послужи ,да докажете че ви тормозят по някакъв начин-подписи и печати трябва да има на него-само тогава идете.

Teodora Ivanova

Анонимен каза...

Това явно е поредният неподражаем по своя замисъл философски изследователски експеримент-постановка на г-н Грънчаров.
майор Майор Деянов

Анонимен каза...

Едно разпитче в милицията няма да ви навреди. Освен ако не се чувствувате гузен за нещо, де. Тогава най-добре не отивайте. Минете в нелегалност най-добре и не се показвайте денем.

Анонимен каза...

И да те поошамарят малко в полицията, няма да ти навреди. Имаш нужда от малко смъкване на земята. Опасявам се обаче, че сегашната полиция не действува както някогашната соц-милиция. А жаль!

Анонимен каза...

По този случай ви поздравявам с една прекрасна песен.

https://www.youtube.com/watch?v=wN7gnsbvzfc

Анонимен каза...

Здравейте, г-н Грънчаров.
Прочетох разказа ви за полицията. Доколкото си спомням, тази особа си беше написала имейл-адреса, нали така? Не много интелигентно от нейна страна, защото, предполагам, по имейл полицията би могла да установи самоличността й. Желая ви успех! Никой не заслужава да бъде така обиждан.

Анонимен каза...

Така любимата ви соц полиция вече не съществува, драги ми малоумни дразнители. Колкото и да ви се ще, свърши ви се времето. Вече не шамарят в полицията, а се държат с хората културно, както подобава. Вие сте нещастни, злобни хорица.

Анонимен каза...

Абе, купи си една кремъклийка и хващай гората. Ятаци ще се намерят. На днешната милиция не вярвяй. Поне 48 часа няма да съобщят, че са те арестували, тъй като постоянно обиждаш мутрата Боко.

Ангел Грънчаров каза...

Върнах се от полицията, но след това си направих хубава разходка, минах и през НАП да си платя здравните осигуровки, здравата ме обраха там: наложи се да платя за три месеца, това са над 60 лева, срамота е, че октоподът-държава взема пари даже и от хора като мен, които нямат никакви доходи! А в полицията ми искаха писмени обяснения по случая около вербалната агресия спрямо мен в моя блог, осъществена около Рождество и Нова година, полицията прави това по сигнал на омбудсмана, на който пък се пожалвах аз. Става дума най-вече за една анонимница, представяща се с фалшиво име, която твърди, че била директорка на "училището в едно пловдивско село". Която по недопустим начин се нахвърли над мен, а аз пък се обърнах към Началничката на РИО-Пловдив за да попитам как е възможно в Пловдивско да има директорки с толкова низък морал. Началничката ми отговори, че директорка с такова име няма, а пък самата анонимница, представяща се за директор, ми заяви, че Началничката добре знаела коя е, но ме била "пратила за зелен хайвер"; тогава именно аз писах пак до Началничката и с копие до омбудсмана и заявих, че е непростимо да има директорки на училища с толкова низък морал. Омбудсманът сезира полицията с молба да намери агресивната, разпищолилата се "директорка", а пък началникът на МВР в Пловдив е разпоредил проверка на случая, ето заради това от мен днес поискаха писмени обяснения. Затова бях извикан в полицията. С мен следователката (инспекторката) се държа много любезно и намерихме общ език. На нея случаят й е крайно интересен, оказа се, че тя е колежка, психоложка е по образование, та смятам, че ще си изпълни съвестно работата. Много е интересно да разберем каква е самоличността на особата, която спрямо мен извърши престъплението "вербална агресия в особено тежка форма", нанасяйки ми недопустима обида. Смятам, че тази личност, ако е учителка или, опази Боже, директорка, е обществено опасна: щом така се отнася с един свой колега, с един учител, давате ли си сметка как тя се отнася с учениците, с тия, които са по-нископоставени от нея?! Това е вкратце. Утре ще пиша още.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Сега го прочетох. Значи това е по-скоро загриженост за твоята сигурност :)

Тодор Марков

Ангел Грънчаров каза...

Да бе, чудо невиждано: полицията се е задействала в моя защита по чисто морални причини! Но това, приятелю, съвсем не пречи в крайна сметка полицейското заключение да бъде в мой ущърб: примерно да "докажат", че сам съм си виновен за оплюването и за обругаването ми - щото наистина съм бил имал "крайно неправилни възгледи за образованието"!   У нас, както е известно, нема невъзможни неща, нали така?! Който е на власт, той е прав, това е аксиома, ако се окаже, че оплювателката ми е на власт, съм убеден, че разследването ще я оправдае изцяло, а за всичко ще обвини мен!