Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 януари 2019 г.

Отново кандидатствам за работа като учител по философия в Пловдивско


Тази сутрин написах и изпратих следния документ (както ще видите, все пак реших да не доставям неизмерима радост на някои мизерни душици като кандидатствам за работа като... месар, келнер и като кондуктор в градския транспорт, нито пък като мияч в... обществените нужници на Пловдив, както почти всеки ден ми го предлага някаква побесняла от злоба комуноидна анонимница, която дежури в блога ми, изживявайки се за нещо като "глас народен, глас божий"!):

До г-н (г-жа) Директора на Средно Училище "Христо Ботев", град Съединение
До г-н (г-жа) Директора на Средно Училище "Христо Смирненски", град Брезово
До г-н (г-жа) Директора на ПГСС, село Белозем, община Раковски
До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив

ЗАЯВЛЕНИЕ

от Ангел Иванов Грънчаров, безработен учител от град Пловдив, адрес: гр. Пловдив, 4023, Ж.К.Тракия, бл. ..., вх. ..., ап. ..., тел.: 0878269488, имейл: angeligdb@abv.bg

Уважаеми г-да (г-жи) директори,
Уважаема г-жо Киркова,

С настоящото заявление Ви уведомявам за готовността си да заема часовете по философски цикъл в поверените Ви училища. Но тъй като за тази цел е необходимо съгласуване на учебните разписания във всичките тия училища за втория срок (те в момента се изработват), се наложи да Ви напиша такова едно общо заявление. Молбата ми към Вас е да осъществите контакт помежду си (ако е необходимо и с посредничеството експерта по философия на РУО-Пловдив) с оглед разписанията за втория срок да бъдат направени така, че да е възможно часовете по философия в трите училища да бъдат взети от един и същ преподавател (пътуващ при това от Пловдив). Смятам, че така ще бъде решен и проблемът във Вашите училища часовете по философия да бъдат водени от правоспособен и квалифициран специалист.

Да Ви припомня, аз през месец септември кандидатствах за часовете по философия в училищата в Съединение и в Брезово, ала тогава разписанията бяха изготвени преди това, което доведе до невъзможността аз да водя тези часове (безсмислено е да се пътува от Пловдив до съответното все пак доста отдалечено населено място само за вземането на 1-2 учебни часа дневно). С този аргумент тогава часовете по философия бяха дадени, доколкото ми е известно, на неправоспособни учител (неспециалисти по философските дисциплини).

Уважаема госпожо Киркова, ще се радвам да спомогнете поставеният проблем да бъде решен позитивно. Ползвам се от случая да заявя, че вероятно и в други училища в Пловдивско часовете по философия се водят от неправоспособни учители-неспециалисти, ала ръководствата на тези училища (с аргумента, че часовете са малко) не ги обявяват (както са задължени) през цялото време, в които тези часове са водени от неспециалисти, което прави невъзможно намирането на правоспособен учител, специалист по философия (и гражданско образование). Струва ми се, че варианта, който сега аз предлагам за училищата в градовете Брезово и Съединение (и в село Белозем), а именно часовете по философия в няколко училища да бъдат вземани от един и същ учител (при съгласуване на разписанията, изработени така, че проблемът да бъде решен с оглед високото качество на обучението на учениците по тези така важни дисциплини!), може да бъде използван и от други учители по философия като мен, които в момента нямат работа, които са безработни.


Уважаеми г-жи и г-да директори, много Ви моля да ме разберете и да вникнете в чисто хуманния (човешкия) смисъл на предложението ми: в последните 4 години стана така, че цели три години съм безработен, в голяма част от времето без никакви средства за съществуване, без никакви доходи; през цялото това време водя изключително тежки съдебни дела с директорката на пловдивската ПГЕЕ (т.н. "ТЕТ Ленин"), която просто реши да се разправи с мен, понеже имам един по-различен, по-съвременен подход в обучението на учениците си; конфликтът ми със своенравната директорка стигна дотам, че беше ангажиран и т.н. Директорски синдикат ("Синдикатът на работодателите в сферата на образованието към КНСБ"), под негов натиск беше опраскана (уволнена, и то също като мен от постоянно учителско място!) и моята съпруга, учителка с две магистратури (по начална училищна педагогика и английски език), сиреч, недопустимата репресия срещу мен се разпространи и върху цялото ми семейство; съпругата ми също повече от година беше безработна, сега води лекторски часове на хонорар в едно далечно пловдивско село; тъй че в момента съм в такова тежко и унизително положение, че много Ви моля да ме разберете от човешка гледна точка и с оглед на това да направите нужното щото поставеният проблем да бъде решен позитивно. Сами разбирате, че ми се наложи да кажа всичко това, с оглед да очертая цялата картина, в противен случай рискувах да не бъда разбран, а пък молбата ми към Вас щеше да изглежда прекалено странна и дори като израз на голямо нахалство от моя страна.

Понеже документите ми още стоят в училището в гр. Брезово (поради отдалечеността не съм пътувал дотам да си ги взема), вероятно няма да се налага отново да подавам своите документи там. В училището в гр. Съединение разговарях с многоуважаемата г-жа директор, тя тогава ми обясни ситуацията (с разписанието, часовете по философия били пръснати през цялата седмица) и по тази причина тогава не оставих документите си там. По тази причина (с оглед да не пътувам, за мен такъв един разход, при тежкото ми положение, е доста непосилен) ще изпратя документите си по имейла, ако се налага да непременно да ги представя в хартиен вид, моля да ме уведомите, ще ги изпратя по конвенционалната поща. Същото се отнася и до училището в село Белозем.

На мен ми се струва, че при добро желание е възможно часовете по философските предмети в три училища да бъдат разположени в разписанията им така, че да бъдат взети от един и същ преподавател, пътуващ при това от Пловдив. Ако се окаже, че това е невъзможно, тогава моля от схемата да отпадне училището в с. Белозем (макар че на мен ми се искаше и тия часове да взема, предвид това, че от доста време там часовете не са водени от учител-специалист). Сами знаете, че за всички нас, дейците на образованието, същностните, коренните интереси на учениците (от качествено образование и възпитание) винаги, да се надяваме, се били водещи, определящи всичко друго в нашата дейност.

Моля ако има някакви други въпроси за доуточняване, да ми се обадите, за да ги решим.

18 януари 2019 г.
Пловдив
С УВАЖЕНИЕ: (подпис)

ПРИЛОЖЕНИЕ: Моите документи за кандидатстване за работа.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

20 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕГО НЕ ГО ПУСКАТ В СЕЛОТО, ТОЙ ПИТА КЪДЕ Е КЪЩАТА НА ПОПА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ ЗА МИЯЧ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ НА ПЛОВДИВ НЕ СТАВА, ТОЙ КАНДИДАТСТВА ЗА УЧИТЕЛ ПО ФИЛОСОФИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И ТО СЛЕД КАТО ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА ДОКАЗА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ, ЧЕ Е АБСОЛЮТЕН НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА НЕ СА ЛУДИ ДИРЕКТОРИТЕ НА ТЕЗИ УЧИЛИЩА ДА ВЗЕМАТ ТОЧНО ТЕБ БЕ?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАКВО НАХАЛСТВО МОЛЯ ВИ СЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРЕДСТАВЯ СЕ ЗА "СПЕЦИАЛИСТ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А ТОЙ Е ЗАВЪРШИЛ ТЪПА КОМУНИСТИЧЕСКА ФИЛОСОФИЯ В НАЙ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА СТРАНА В СВЕТА СССР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ Е БОЛШЕВИК, ПРЕФАСОНИРАЛ СЕ КАТО "ДЕМОКРАТ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И СЕ ПРАВИ НА ИНТЕЛЕГЕНТЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НА УЧЕН И НА ПИСАТЕЛ СЕ ПРАВИ ВЪПРЕКИ ЧЕ ПИШЕ САМО ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АЗ ЛИЧНО ЩЕ ПИША НА ТИЯ ДИРЕКТОРИ ДА НЕ ПРАВЯТ ТАКАВА ГРЕШКА ДА ВЗЕМАТ ТОЗИ ВЪЛК КОЙТО СЕ ПРАВИ НА ОВЦА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ ЩЕ ПОЧНЕ ДА ДЕМОКРАТИЗИРА УЧИЛИЩАТА ВИ И ЩЕ ГИ СРИНЕ ДО ОСНОВИТЕ АКО ГО ПУСНЕТЕ ВЪВ ВАШИТЕ УЧИЛИЩА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЗИ ЧОВЕК Е АНАРХИСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСВЕН ТОВА ТОЙ Е ПРАЩАН ДА РУШИ БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ОТ СОРОСОИДИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НА НЕГО МУ ПЛАЩАТ СОРОСОИДИТЕ НЕ ВЯРВАЙТЕ ЧЕ Е ТОЛКОВА БЕДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВИЖТЕ ГО КОЛКО Е ДЕБЕЛ САМО И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ СЕ ХРАНИ ОБИЛНО С АМЕРИКАНСКИ ДОЛАРИ!!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е НАЙ-АМОРАЛНИЯ ЧОВЕК НА ЦЯЛАТА ЗЕМЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е САТАНА В ЧОВЕШКИ ОБРАЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И СЪЩО ТАКА Е КОМУНИСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО АКО ГО СПАСИТЕ ЩЕ ПОЕМЕТЕ ВЪРХУ СЕБЕ СИ ПРОКЛЯТИЕТО НА ВСИЧКИ РАЗУМНИ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЦЕЛИЯТ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ НА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ТЕТ ЛЕНИН СТОИ ЗАД ТЕЗИ МОИ ДУМИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВРАЗУМЕТЕ СЕ НАЙ-ПОСЛЕ И НЕ ЧЕТЕТЕ ТОЗИ ПРОКЛЕТ БЛОГ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Другарко, спрете се моля ви! Ясно е, че сте някой тъп, фалшив профил! Моля гледайте си работата :-)

Blogger каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Ангел Грънчаров каза...

Нека да пише каквото иска. Има свобода, нали така? Може пък наистина да е болна, но това не значи, че не е човек. По чисто хуманни подбуди не й трия излиянията. Тя си пише това, което й е на душата. Затова в някакъв смисъл дори я уважавам. Нека да ме хули. Щом така мисли, нека да може да изразява чувствата, които врат в душата й. Аз съм на този принцип. Освен това тя казва някои ценни неща. Тя изразява мислите и да други хора, които мълчат стоически. По тази причина смятам, че не бива да трия коментарите й. Те са същинско богатство. И са белег на болното време, в които ,за жалост, живеем. Диалог трябва да водим с всички. Никой няма гаранции, че е напълно здрав, нали така? А и болните са човеци според мен...

Ангел Грънчаров каза...

Това, че въпросната анонимна особа не желая да се идентифицира, да разкрие самоличността си, показва, че сама признава, че прави нещо нередно, недобро. И че съвестта й не й е чиста. Аз така разбирам нещата. Значи в нея въпреки всичко има някакви останки от морал - и от срам. Което показва, че още не е загубила човешкия си облик. А който е що-годе човек, има същите права като всички нас, нали така? Ето че ще ни се наложи да понасяме излиянията й...

Анонимен каза...

Привет, г-н Грънчаров!

Понеже тази сутрин съм в добро настроение и разполагам с време (ведь днес нямам часове), реших да ви направя една услуга. Помните ли какво писахте в блога си за директорите на училищата в Съединение и в Брезово, когато не ви назначиха? Може би не помните, но ние помним. И пазим публикациите ви. Помните ли писанията си за "директорската мафия"? Помните ли какво казахте точно за тези директори? Ние помним. Ведь ние имаме силна памет.

Накратко - решихме да изпратим на директорите на училищата, в които сега кандидатствувате, тези ваши публикации, както и някои други подбрани ваши публикации. Както и някои ваши видеозаписи на ваши уроци, които сте качили в YouTube, където най-ясно се вижда какъв преподавател сте.

Нямате нищо против, нали? Нямате. Добре.

Поздрави, хубав ден и вкусен качамак!

Ангел Грънчаров каза...

Към другарката анонимна дежурна по моя блог доносница:

Давайте, другарко! Толкова се радваме, че можете днес да развихрите своя доноснически гений! Дерзайте! Желаем Ви успех!

Анонимен каза...

Здравейте г-н Грънчаров,

Писмото Ви е регистрирано в РУО - Пловдив с номер АД-02-50/ 18.01.2019 г.

Успешен ден,
РУО - Пловдив

Blogger каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Лудата с удивителните е визитната картичка на директорката на ПГЕЕ.
Нейните злобни и супер луди коментари излагат като никой друг самата директорка.
Тя плаши господин Грънчаров постоянно с Мечка и не забелязва, че всъщност прави само "меча услуга" на директорката.
Никой друг не е в състояние така перманентно да злепоставя директорката на ПГЕЕ, както лудата с удивителните.
За тези й особени заслуги ние, приятелите на господин Грънчаров, сме й много благодарни!

Анонимен каза...

Коментарите на лудата с удивителните са на самия Грънчаров. Не се връзвайте.

Ангел Грънчаров каза...

Ха! Ново 20! И как става този фокус ма, другарко? Вие на коя планета живеете?

Анонимен каза...

Грънчаров , ти си един съветски плъшок !!!

Анонимен каза...

За идиотите милост няма , така казваше Венко Паунов , точно за това ти няма да си намериш работа !!!

Ангел Грънчаров каза...

Не е вярно, другарко, идиотите се чувстват прекрасно у Нашенско, самата ти си свидетелство за това! :-) Което и показва, че ний не сме идиоти.

Другарко, не стига, че си идиотка, не стига че си тъпа, но си и много зла. Как живееш изобщо, другарко? Спиш ли нощем, другарко? Или се задушаваш вече от извиращата от злобното ти сърце злоба?

Анонимен каза...

Анга, за едно си прав.Състоянието на българското образование е трагично.Щом ти успя да станеш учител....Много ме кефи твоя блог.Толкова евтина и неинтелигентна пропаганда винаги ме забавлява!Продължавай в същия дух.Написаното тук е висша форма на сатира, с която малко специализирани сайтове могат да се похвалят!

Ангел Грънчаров каза...

О, отворена другарко, ти ли си ма?! Къде се беше загубила?! Евтина и неинтелигентна пропаганда викаш бил моят блог, другарко?! Колко дена мисли за да измислиш тая идиотщина? Моят блог е много интелигентен ма, другарко, по причина на това, че аз самият съм много интелигентен. Ама въпросът е в това, че ти, другарко, нема как да го осъзнаеш това. Щото ти немаш никакво отношение към интелигентността, панимаеш это ма, другарко?! Щот хем си тъпа, хем си извратена, хем си зла, хем си долна, паниемаеш ли эта ма, другарко? Очакваме скоро да се задушиш от злоба ма, другарко. Хийде чао засега. Апропо, от бесовската пяна, дето тече от устата ти, може да си направиш едно море, опитай, да се роди ново море в свидното ни отечество, другарко. Хайде чао...

Анонимен каза...

Входящ № РД-25-407/18.01.2019 г.

Milko Sarafov (sou_brezovo)

elanmorin каза...

И аз не мога да си намеря работа като учител по философия. Първо местата са много малко и второ нещата са шюробаджанашина. И трето нр знам ги подхожда но в държавна институция самоинициативносста е забранена...

Ангел Грънчаров каза...

Така е за жалост, но не трябва да са така. Кой да ги промени ако не ние? Налага са да водим тежка борба. Което и правя. Опитайте и Вие. Може да си обединим силите. Шансът да победим, да успеем става двойно по-голям...