Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 януари 2019 г.

Ром с мезе или водка “Беленкая” с руски хайвер обичат повече наште комунисти?


Шкембе войвода воглаве на хайдутите си...


Известно правило е, че с фанатик не може да се спори. Поради което и слагам точка на опитите ми да споря фанатиците, че земята се върти наистина.

Ти им казваш, че техният Каракачанов е ловец на гласове сред фанатиците и заедно с това сред обектите на тяхната омраза в гетата, но е също нарушител на конституцията, обявявайки за “прекалено нагъл” един цял етнос, с което разпалва омраза по етнически признак. Гази не просто закона, а конституцията. Те ти отговарят, че земята не се върти. Защото истината е била само в това, че законът трябва да се спазва от ромите, които не си плащат сметките и толкоз. Пък нека вождът на фанатиците да гази основния закон колкото си иска.

Ти им викаш, че да се призовава към репресии от финансово, багерно и прочее отмъстително естество спрямо същия етнос е не само несправедливо, но и покана за ответни репресии с брадви, а някой ден и с нещо по-горещо. Те ти отговарят, че това не са репресии, а мярка за неотклонение от правилата на демокрацията, според които обитателите на гетото трябва да си знаят мястото.

Ти им казваш, че е злобно да отказваш да ги наричаш роми и че нищо не ти струва да опиташ. Те ти се тросват, че винаги си си ги наричали както са си искали и имат правото да продължават да го правят независимо от правото на някой друг да не бъде наричан по обиден начин. Защо да се променяш (така е, не му отива на един фанатик).

Ти им посочваш, че другаде борбата с расизма е довела до налагане на правила, според което се носи отговорност за наричането с обидни думи на “противниковата раса”. Те ти препоръчват в отговор на това да си осиновиш черно дете (както направиха разни западняци с наши ромски деца от домове за вегетиране на отхвърлени малки българчета – ама кой да им каже на злобарите, че “има такъв филм”).

Ти им говориш за толерантност, те ти ти крещят в ухото на личния ти блог, че си “толераст” – многодетен при това.

Ти им споменаваш нещо за хуманизъм и европейски ценности. Те ти грухтят от копанята да си ги ядеш сам тези бисери, каквито те не кльопат.

Ти им напомняш за някакви общочовешки правила. Те ти заявяват да се махаш, да отидеш да живееш там, където те се спазват – колкото по-на север, толкова по-хелзинкско.

Ти заявяваш, че да се рита падналия и да се бие по-слабия (просто защото можеш) е гадно. Те ти съскат, че битият по рождение трябва да продължава да бъде бит.

Накрая се отказваш да водиш разговор с глухи, на които и жестомимичният превод им изглежда като покана за бой.

Ясно е, че да виеш срещу луната няма смисъл. Оставаш си вълк единак, а онези от глутницата тържествуват колко са много и поради това се имат за прави – нали глутницата ловува по-успешно и всеки получава парче месо от жертвите. Пък и да се опитваш насила да повлияеш с добро не е възможно, особено спрямо въоръжени с бухалките на омразата фанатици.


Интересното обаче във тази неравна война е къде са изпокрили онези, които най-много крещят за необходимостта от социална справедливост, та се налага калната война да бъде водена от някакви отделни “либералчета”, на които работата им е да глобализират, соросоидстват като отварят обществото, но най-вече да подкрепят социалното неравенство (според хибридните схващания на процъфтяващия ляв неоконсерватизъм с руски корени у нас).

Къде са левите да защитят ромите? Ако не за друго, то поне от едната опозиционност. Нали тъкмо виден отвсякъде представител на властта нападна грозно традиционния електорален резервоар на социалните спекуланти?

За управляващите е ясно. Излиза цял вицепремиер-министър не на друго, а на войната, наричан по форумите “шкембе войвода” и атакува цял един етнос. От името на властта. Защото съучастниците му във властта мълчат солидарно и одобрително.

Едва ли “шкембе войвода” би се изцепил толкова храбро без да има малодушното мълчаливо съгласие на храбреците в сянка от правителството и парламента. Пуснали са го да им бъде говорител. Крият се по парламентарните сокаци зад шкембето му. А той се радва да играе войвода във връзка с побоя на двама роми над българин във Войводино и качва освен собствения си рейтинг кръвното на шепа “либаралчета”. Останалите са в политическа хибернация. Чакат бурята да попремине в духа на Живковите завети и да подкарат отново при първа възможност електоралното стадо по застланите с кебапчета пътеки към избирателните секции. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: