Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 19 януари 2019 г.

Да преброим дебилите у нас: Стъпвали ли са американците на Луната - или не са стъпвали?



Проблемът с разпространението на абсурдни конспиративни теории и фалшиви новини е бич на всекидневието ни, за който често са обвинявани социалните мрежи. Оказва се обаче, че дори и най-малките ученици и то в елитно столично училище се облъчват с псевдофакти.

В годината, в която светът отбелязва 50 години от първото кацане на Луната, а Китай се похвали, че е стигнал до тъмната страна на земния спътник, учителка от 38-о ОУ "Васил Априлов", което се смята за едно от най-добрите в София, реши да запознае децата с друга теория - че човек никога не е стъпвал на Луната. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)


... В годината, когато светът отбелязва 50-ата годишнина от стъпването на човек на Луната, учителката Лидия Булева показала пред децата филмчета с различни версии, включително, че стъпването на човешки крак на Луната не само, че не се е случвало, ами е невъзможно и твърдението е конспиративно. ...

... По-рано тв "България Он Ер" цитира учителката с думите: "Всъщност не е възможно човек да стъпи на Луната", казва учителката Булева и привежда неоспорими доказателства. - "Аз съм гледала телевизия, чела съм книги, разбира се с предварителното уточнение съм подходила, че не всичко, което го пише в интернет и по вестниците, е вярно."

За да не останат все пак децата с грешно впечатление, днес от училището са поканили астрономи от БАН, които ще изнесат нов урок за стъпването на човека на Луната.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Путинизацията на образованието ни напредва... Да, щом са "от нашите", за тях всичко може. А мен ме уволниха защото се опитвах да помогна на младите хора, на моите ученици да станат самостоятелно, свободно мислещи личности правдолюбиви дейни граждани - и това беше оценено като недопустимо.

Къде е доказано, че българското образование непременно трябва да прави от младите хора тъпанари - и комуноидни зомбита с промити мозъци?! Докога учителки с промит от конспиративни путинистки глупости мозъци ще лъжат учениците си?

КАЗУС:


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

16 коментара:

Анонимен каза...

Не са стъпвали на Луната и всеки, който има достъп до интернет, може да се информира за тази измама. А това, че Земята е плоска вече е ясно за всеки нормален човек - мистификациите на банкстерите от времената преди www вече не минават!
инж. Тороманов

Blogger каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Blogger каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Кой плаща за "научните факти" - транснационалните корпорации и банкстерите...
инж. Тороманов

Анонимен каза...

Не може да се отрече, че извънземните регресии са факт.

Blogger каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Напълно съм съгласен с инж. Тороманов и ще допълня, че фалшивото кацане на луната е отговор на фалшивото съветско пребиваване на първия човек в космоса, куче и т.н.
Ефремов

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "Ефремов", не е зле да потърсите специализирана психиатрична помощ за да се лекувате от конспиративистките си мании. И Вие ли като въпросния "инженер" смятате, че Земята е плоска? :-)

Анонимен каза...

Уважаеми Blogger, въпросите, които задавате са съвсем закономерни за човек получил дължимата порция официализирано/институализирано образование. Отговорите и мотивирането им може да намерите при добро желание в www, може да се съгласите, а най-вероятно да бетонирате Вашата позиция. Иначе смятам, че размяната на мнения /по тази тема/ на подобно място /настоящия блог/ е непродуктивно, тъй като е много вероятно да засегне полето на предразсъдъците, емоционалното истеризиране /доволно срещано в този блог по други поводи/ като аргумент в излагането на теза и т.н.
инж. Тороманов

Анонимен каза...

"Другарко "Ефремов", не е зле да потърсите специализирана психиатрична помощ за да се лекувате от конспиративистките си мании. И Вие ли като въпросния "инженер" смятате, че Земята е плоска? :-)" - потвърждение, че извънземните регресии са факт.

Ангел Грънчаров каза...

Какви са тия "извънземни регресии" ма, другарко? Вие (освен в това, че Земята била плоска!) и в извънземните ли вервате?! :-)

Анонимен каза...

Днес по обществената телевизия БНТ тръгва предаването "Новото познание" - значи има нещо вярно в тези странни представи за човека и света.

Ангел Грънчаров каза...

Драги "инж. Тороманов", съвсем неубедителна е "аргументацията" Ви, с която обосновавате позорното си бягство от въпросите, които Ви бяха задени. За да не се опозорите изцяло бихте ли опитал със съвсем прости и разбираеми аргументи да обосновете тезата си, че Земята била кръгла? Ще се радваме да научим това. Апропо, върху гърба на колко точно костенурки е поставена Земята?!

Ангел Грънчаров каза...

Така наречената "обществена телевизия" БНТ след като попадна под управлението на руското мекере Кошлуков се путинизира интензивно, няма да се учудя ако още по-откачени кагебистко-конспиративистки предавания се появят в нея...

Blogger каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

"За да не се опозорите изцяло бихте ли опитал със съвсем прости и разбираеми аргументи да обосновете тезата си, че Земята била кръгла?" - нима точно Вие се нуждаете от аргументи че "Земята била кръгла"?! Май предпочитам "да се опозоря изцяло", щото тази теза не е тази, която да трябва да аргументирам.
Иначе на уважаемия Blogger ще напомня за тримата учени, които наскоро си направиха шега с едно авторитетно научно списание и дадоха за публикациия изследвания с абсурдни и смешни теми и те бяха приети най-сериозно от авторитетите...
инж. Тороманов