Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 февруари 2019 г.

Кратки мои коментари и реакции във Фейсбук


Атанас Атанасов написа:

Финансовият министър Горанов:

"Бащите на някои млади депутати следващия път трябва да се бръкнат по дълбоко, ако искат пак да ги направят депутати!" И други много интересни мъдрости изръси човекът на ДПС в ГЕРБ, но публичното, директно признание от министър в действащото правителство за покупко-продажба на места във висшия орган на власт е АРХИСКАНДАЛ!

Имаме обективирано признание от висш представител на властта, че Народното събрание е конструирано чрез извършване на престъпления! И понеже главният прокурор очевидно е част от тази власт - няма кой да извърши обективно разследване. Нaродеее, вземи се в ръце! 19 февруари.





Същото може да се каже и за "циганската опасност", за "бежанската опасност" и прочие.

































Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Хм. Само се правиш на интересен. И на умен. И на мислещ. Иначе си просто един тъп соросоид. И си най-вече предател на българщината. Заслужаващ да бъде превърнат заради предателствата си в просяк. Никаква пощада нямаме към предателите.

Анонимен каза...

Потресаващо дълбоки философски прозрения, обхващащи целия спектър на нашият живот и мисловност! Като си помисли човек, че това е уникален талант забутан някъде в тъмните маргиналии европейски, то какво ли още самородно би могло да изникне?
Дончев

Анонимен каза...

"Потресаващото" в тия "прозрения" на тоя "уникален талант" е баналността изградена от плоски клишета /"опорни точки" и т.н./, ухаеща на социално/мисловно блато и свойствена на "ВИП участниците" в теле-реалити форматите и "политици" с диалектен изказ...

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, по-добре направо си пореви с глас, пък белким мъката ти мине! Защо да изтляваш от мъка, тъпо е, пореви си за проклетия комунизъм дето е влязъл тъй дълбоко в сърцето ти - ще ти олекне малко!