Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 18 март 2019 г.

Защо мъжете дезертираха от незаменимата си роля във възпитанието на децата и властта там се държи от жените?


На едно място (виж: Ескалиращото неуважение от деца без домашно възпитание разболява учителя) намерих интересен диалог, който пренасям и тук, с оглед и други хора да се включат в него (стига да имат какво да кажат; аз имам и скоро ще се възползвам):

абв каза: Семействата в България са матриархатни. Това означава, че жените имат властта в дома, макар че изхранването на семейството е поверено най-вече на мъжа. От жената зависи възпитанието на децата, от жената зависи секса, от жената зависят отношенията на семейството с други семейства и отношенията между мъжа и жената. Тя се налага. Само ако прекали прекалено много, мъжът и тегли по някога бой, но сега започнаха и битка срещу домашното насилие. Никой мъж не уважава другия мъж и винаги спи с чужда жена ако му падне, та дори жената да е жена на приятел.

Затова мъжете мразят другите мъже и си нямат доверие. Ако говорят нещо за други мъже, особено пред жена си и децата си, то те говорят как ще го пребият, какъв бой ще му хвърлят, а децата попиват всичко това и са склонни да подражават. А майката обикновено взема страха на мъжа си и на децата си - момчета. Ако мъжът и каже нещо, тя казва аз си заминавам и напуска. Затова българските мъже ги е страх. Затова българските деца са матриархатно възпитани и са готови да се бият, да се правят на големи мъже, и са склонни към насилие.

А училищата преди 9 септември 1944 година са били частни училища, защото на село селяните са били средна класа и са можели да съберат дърва, пари, и дори да построят училище и да издържат даскала на село. А сега училищата са държавни и учителките са един вид фелдфебелки, от които искат да научат децата, но училищната бюрокрация си има своите закони и ученето и възпитаването не се прави добре.

А даже МОН забранява да има физическа разправа с деца, които се правят на мъже и се бият, и учителите и учителките не могат да научат децата и на житейски мъдрости. А родителите са готови веднага на всичко ако някой учител се опита да си извоюва авторитет като заплаши или посегне да шляпне някой ученик или ученичка, които се бият и нарушават реда.

Helleborus каза: АБВ, твоето семейство може да е „матриархатно“, моето не е. В твоето може мъжът "да тегли по един бой и винаги да спи с чужда жена", в моето не е така. Ако тебе те е страх, не "всички български мъже ги е страх". Нямам представа защо се мъчиш да пришиваш този твой сбъркан модел към всички семейства, всяко семейство си има свой модел. Освен това, ако твоите деца са склонни към насилие, не казвай, че "българските деца са". Ако средата изрично поощрява насилието и в нея не се прилагат справедливи закони, всички ще сме склонни към него. Не говорете за хората, все едно те са по рождение едни или други и това е някаква непроменлива величина, ние можем да изберем какви да бъдем във всеки един момент на живота си и всеки избира различно.

Децата просто имат нужда от справедлив ред, както и ние, нищо чак толкова философски сложно. Ако те са поставени в среда, в която няма наложена справедливост отвън, няма закон и правила, които да ги пазят и закрилят, ако им се случват лоши неща и това е безнаказано, тогава те са жертви, че са принудени да живеят на такова място. А живи хора, не случайни обстоятелства, са се погрижили да няма ред и справедливост в училищата и да властва закона на джунглата.

абв каза: Heleborus, Ти си Господ, ти си Бог ти си най-великият, най-правилния на света, ти нямаш грехове. Аз ще ти напиша синдрома на псевдо-християнина, където всеки се смята за Бог и не дава път на никого. Но за да си християнин ти трябва да отстъпваш на всекиго, да правиш добри дела, да не се изтъкваш, да не се правиш на велик и майстор, да не пожелаваш жената на ближния си, да не пожелаваш чужда жена даже в мислите си и да не се правиш на Бог даже в мислите си. Сега всеки е Бог, но изобщо не трябва да го казва, даже не трябва да го мисли, защото веднага ще бъде обвинен, че не е скромен християнин и се прави на Бог. Затова аз мисля, че във всеки е Святия Дух, във всеки е част от бог Отец, във всеки е Исус Христос и от всеки от дълбините на мозъка му излиза Бог Слово. Или всеки е обиталище на четириединния Бог.

Но всеки е материален, в смисъл направен от белтъчини и има живот в него и душа, която е част от тъмната материя и енергия, или част от Бог Отец. Затова според Библията човек е грешен, но едновременно с това , в него е четириединния Бог, който е безгрешен. Това е новото в света. Но това не ни дава правото всеки да се смята за велик, а другия да бъде обвиняван че е никой. Това е борба за власт, която Бог не одобрява. А Исус Христос, който е бил Божи син само казва, че не трябва да се знаят от хората неща, които само Бог знае. И Христос си е носил кръста, не е искал да казва, че е Бог, но по някакъв начин е трябвало да каже, че е Божи син, което му е донесло смъртта на кръста, като фарисеите са накарали Пилат да го осъди на смърт.

В момента ти се правиш на такъв фарисей. Аз обаче като християнин не искам да се изхвърлям, че съм някой, макар че аз и ти и всички сме обиталище на четириединния Бог. Но като християни не трябва да се изхвърляме, че сме велики, че сме най добрите, а другият е никой и некадърник. А ти точно това правиш. Мисля, че никой християнин не трябва сам да се изкарва първи, а нека другите кажат това за него, или да го изберат. Но не виждам ти да си похвалил някого. Напротив, теб те хвалят и аз съм те хвалил и мисля, че много стойностни постинги пишеш. но трябва и ти да признаваш другите. Всеки има право на свободна воля и свободна реакция или оценка, но трябва да се съобразява и с волевите действия и оценки на другите. и не трябва да прави на другите това, което не иска да му правят на него. Това последното го казва Христос. А докато Бог Отец налага със сила заповедите си, Христос разчита на любовта към и от Бог, то Светия дух иска да го уважават като казва истината, абсолютната истина на хората. А аз не съм Бог, само дето като всички други хора, и аз съм обиталище на Бог, какъвто си и ти. А това са реалностите, новите реалности в света. И ако не ги виждаш, а четеш само Библията, то ти нищо не знаеш и не виждаш.А жена ми почина преди близо 2 години и никога не ми е казвала и една лоша дума, а синовете ми са много добре възпитани и ако пиша тези неща, то те са от наблюденията ми на други семейства.

Helleborus каза: До абв, може би не си усетил, но аз не се занимавам с теб лично, дори не те познавам, а с неверните твърдения, които бълваш в огромни количества и не ги заявяваш като лично творчество, каквото са, а като истина. Понеже си решил, че премъдростта тече от мозъците на всички човеци като през спукан водопровод и всичко, което измъдрят е боговдъхновено. Ние не сме по рождение закачени за божествената лозница, първо трябва да бъдем отсечени от дивата, с която сме свързани, за да бъдем присадени на питомната лозница.

Освен това Бог освещава само онова, което си му посветил, то е все едно ако имаш зърно за мелене, мелничарят ще смели само толкова чувала, колкото му дадеш, до другото няма да се докосне. Ако ти се отречеш от една торба умозаключения, плод на човешката ти немощ и се явиш пред Бога като гладен и жаден за истината, готов да размениш твоето за Неговото, може те да бъдат преработени в нещо по-добро. Просто ти обяснявам технологията, божието винаги заема мястото на освободената от нас самите територия, където преди това сме държали човешките си съкровища, но сме готови да ги изоставим. Също не използвай християнството като авторитетна одежда за твоите приумици, ти самият написа тези дни, че религията е измислена от хилавите мъже, на които не им стигал пащърнака за вечеря. Християнството не е празна тетрадка, в която всеки да пише каквото му дойде на ум, Словото е изговорено, ние само слушаме, не от нас излиза, до нас идва, при това слушаме авторитетни източници.

Колкото до смирението, колко е смирено да обожествяваш човешката си природа, като събираш нейното човешко производство и го предлагаш на обществото като божествена истина? Освен това клепаш хората, като в по-предния си пост. Обиждаш българските мъже, жени, деца, аз ти казвам, че моето семейство не е такова, е... и твоето не било... тогава?

Казах ти и по-рано, внимавай, докато не си изгубил всяка чувствителност към разпознаване на истината, почитай я.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Грънчо иди на психиатър!Луд си по цялата глава, хич те няма, само с глупости се занимаваш и бръщолевиш!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, ти забеляза ли, че тия неща ги е писал друг човек, който разговаря с трети човек? Що мен тогава обвиняваш ма, другарко? Доста странно ти е изказването, та затова питам? Би ли ми отговорила?

Bacho Кольо каза...

"А училищата преди 9 септември 1944 година са били частни училища, защото на село селяните са били средна класа и са можели да съберат дърва, пари, и дори да построят училище и да издържат даскала на село."

1940 г.
Българският селянин- средна класа?!?
Училищата на село - частни!

Кой болен мозък роди тия бисери?