Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 20 май 2019 г.

Докъде стигна русифицирането на България - и кога ще започне кримизирането й?




Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

24 коментара:

Анонимен каза...

Скоро ще си загубиш и тази работа. И охранител няма да допуснем да бъдеш. Ще се мъчиш много тепърва. Щом плюеш братята руснаци за теб пощада няма да има.

Анонимен каза...

Ако болшинството българи искат русифициране има ли някой право да ги спира? Свободата на избора се отнася само до случаите при които изборът е "правилен" ?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие самата очевидно предостатъчно сте се русифицирала, щом казвате "болшинство", а не употребявате българската дума "мнозинство". А относно това какво иска мнозинството от българите е известно отдавна, другарко, то иска България да е в Европейския съюз и в НАТО. Русифициране иска само една малка дебилизирана част от българите, която при това го иска не за друго, а защото руснаците щедро й плащат в рубли да иска това. Поняла теперь меня?!

Анонимен каза...

Не поняла господин Грънчаров . Вас питаха ли ви за ЕС и НАТО , защото остатъка от българските граждани ги присъединиха без референдум . Ако сте прав за мнозинството тогава не би трябвало да се притеснявате въобще.

Ангел Грънчаров каза...

Да, другарко, питаха ни всички нас какво искаме и ние гласувахме за този избор с огромна цена: 45 години комунизъм, безброй престъпления на назначените от руснаците управници, именно комунистите, след това по време на прехода, друарко, ние, демократите, се борихме безброй пъти за този избор на България, наложихме го, спечелихме пълно мнозинство, тогава именно правителството на България начело с премиера-реформатор Иван Костов направи нужното България да заслужи приемането си в ЕС и в НАТО, тогава именно вие, другарко, имам предвид рублоджиите, вихте като глухи кучки на антинатовските митинги, водени от агента от ДС Гоце Първанов, ала нищо не постигнахте, щот се оказахте малцинство (меньшинство се казва на родния Ви руски език!) и так далее. Поняла теперь или Вие сте веке хептен слабоумна и ничего не можете понять?

Анонимен каза...

А американифицирането трябва ли да се криминализира? За един приятел питам.

Анонимен каза...

Не не поняла. Искам референдум като във Великобритания , и за ЕС и за НАТО. Аз лично ще гласувам за ЕС и против НАТО. Но искам като се взимат такива решения да става с референдум .

Ангел Грънчаров каза...

Разбирам, другарко, вие, комуноидите, дето се борите за русифицирането на България, очевидно сте "големи демократи" щот се покланяте на "най-големия демократ" таваришч Путин, он също като вас обича референдумите, ето, проведе референдум за заграбването на Крим, също има пръст и в рефеендума в Англия, тъй че вашата "демократичност", другарко, е голема, нема що. А да лъжете, че сте за ЕС е тъпо, не Ви верваме, всички знаем, че Вие сте за влизането на България в Руска Евразия, бъдете малко логична де, не може да сте за русифицирането на България, пък да сте за ЕС в същото време, простете, но това е тъпо, нема как да се свържат двете неща...

Анонимен каза...

Всичко което исписахте по какъв начин оправдава липсата на референдуми по такива теми. Такива насилствени присъединявания са до време. Рано или късно местните ще кажат какво мислят . Това се отнася и до България и до Крим.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, да сравнявате присъединяването на България към ЕС и на Крим към Русия е твърде некоректно. Нищо незаконно не е имало в присъединяването на България към ЕС. Имаше пълно съгласие на народа по този въпрос, имаше дето се казва консенсус. Даже повечето от вас, комунистите, искаха България да се присъедини към ЕС щот тогава още го немаше таваришч Путин да ви изкомаднва да станете против...

Анонимен каза...

Няма как да се знае колко са искали при липса на референдум. За болшинството относно ЕС съм съгласен но за НАТО биха гласували против . Но има и по важен проблем . Голяма част от имащите право на глас 1998 в момента са мъртви и стотици хиляди нови пълнолетни имаме като граждани . Такива референдуми трябва да се провеждат периодично. Въпросът е принципен защото такива насилствени членувания в организации като НАТО създават напрежение и насилие в бъдеще .

Ангел Грънчаров каза...

Напратив, другарко, проведе се референдум, но под формата на много избори и народът подкрепи влизането ни в ЕС и в НАТО. Даже Вашата и на Путин партия БСП се видя принудена да призове за това влизане, щот иначе щеше да изчезне от политическата сцена. Антинатовецът Гоце Първанов стана пръв натовец и ходеше като президент на срещите на върха на НАТО. Тъй че говорите глупости сега щот Путин ви дърпа верижката...

Анонимен каза...

Т.е. сега започваме референдум под формата на много избори за поправяне на грешката НАТО?

Ангел Грънчаров каза...

Глупост е и изказването Ви, че членуването в НАТО било създавало напрежение и насилие. Истината е точно обратната: НАТО ни предпазва от насилие и напрежение, гарантирайки националната ни сигурност. Защо страни като Грузия и Украйна, застрашени от руския имперски експанзионизъм, искат да влизат в НАТО?

Ангел Грънчаров каза...

Не слушайте какво ви шепти на ухото таваришч Путин, другарко. Он е болен от параноя в тежка форма. Ему надо лечится...

Анонимен каза...

Защото е техно право да влизат. Да си направят референдуми и ако болшинството граждани на тези държави искат да влизат са добре дошли . Същото важи и за желаещите да излезнат .

Анонимен каза...

Референдум ще има ранно или късно и хората ще кажат какво мислят . Ако искат Русия ще се види и е техно право да решават това .

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, България вече е в Европа. Не в Евразия. Този въпрос вече е решен от самата история. Референдуми за онова, което народите вече са решили в историята си, не може да има. Казах Ви, не слушайте какво ви шепнат на ухото путинците, те са психично болни...

Анонимен каза...

Те комунистите така обясняваха за избора на България. Тези решения без прякия избор на хората ще се преразгледат и ше се преразглеждат и за в бъдеще. Не може мъртви хора да решават съдбите на бъдещите поколения . Дайте свобода на избора на гражданите . Русия или США всеки сам ще реши.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, моля да не се мъчите да ме агитирате с глупостите си. Не може да говорите за комунистите като сама сте комунистка, която копнее за това да изпълни имперския руски интерес и да хариже БЪЛГАРИЯ на хищната сибирска мечка. Как пък не се засрамихте малко да обслужвате чуждия интерес?! Идете живеяте в Русия като толкова я обичате...

Анонимен каза...

Комунистите така говореха по време на възродителния процес- отидете да живеете в Турция . Вие имате право на избор колкото и аз, колкото и всеки друг. Аз моето право на избор в кой съюз да членува държавата ми не съм го упражнил и смятам да го направя по един или друг начин . Ще се боря и вашият глас да се чуе но накрая ще се брои и математиката ще каже с кого ще бъде България .

Ангел Грънчаров каза...

Бъркате, другарко, много сте заблудена: за истината не се гласува, тъпо е да се гласува за истината. А истината е, че за България е добро да бъде в Европа и това разумно положение беше прието от огромната част от българите. Само шепа платени от руснаците мекерета искате да вредите на БЪЛГАРИЯ като обслужвате руския интерес...

Анонимен каза...

Прекрасно ! Ако сте прав не би трябвало да се страхувате от референдум.

Ангел Грънчаров каза...

Не се страхувам от реферундум, а се страхувам от манипулациите на руските мекерета. Които са способни на какви ли не мерзости за да откъснат България от Европа и да ни натикат в руското олигархично и мафиотско блато.