Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 20 май 2019 г.

Надявам да изтърпите достатъчно болка - за да се научите на състрадание


Кратка, но красноречива реч на Джон Робъртс, председател на Върховният съд в САЩ, произнесена при дипломирането на учениците от Cardigan.

"Обикновено на церемонията по дипломиране лекторите ще ви пожелаят успех и да ви се случва всичко най-хубаво.

Аз няма да направя това и ще ви кажа защо.

От време на време в идните години, надявам се да се държат с вас нечестно, за да разберете цената на справедливостта.

Надявам се да преживеете предателство, защото така ще научите значимостта на лоялността.

Не ми е приятно да ви го кажа, но се надявам от време на време да сте самотни, за да не приемате приятелите за даденост.

Пожелавам ви лош късмет от време на време, за да съзнавате ролята на шанса в живота и да осъзнаете, че успехът ви не е изцяло заслужен и провалът на другите също не е изцяло заслужен.

И когато загубите, а това ще ви се случва от време на време, надявам се понякога съперникът ви да злорадства над провала ви, за да разберете значимостта на спортсменството.

Надявам се да бъдете пренебрегвани, за да разберете колко е важно да слушаш другите.

И се надявам да изтърпите достатъчно болка, за да се научите на състрадание.

Дали ви желая тези неща, или не, те ще ви се случат. И дали ще се възползвате от тях или не, ще зависи от способността ви да разберете поуките от сполетелите ви беди."

(От публикация в terminal 3, цитирана от Mariana Tomova)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: