Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 22 май 2019 г.

Очаквайте скоро съвсем скандални разкрития, от които ще ви се изправят косите: управляващите ни мутри съвсем се разгащиха!


Колегата-блогър Ники Димов е зарадвал властващите по повод на 24 май и им е създал малко работа - за да разсее иначе така скучното им всекидневие. Изпраща им едно отворено писмо, изготвено от групата на небезразличните граждани, която възникна спонтанно около моите битки с разпищолилата се тотално гербовашка властваща бюрокрация в пловдивското образование. Който иска да прочете този документ може да го стори като посети блога на Ники на ето тази страница: Поредното изпратено писмо до институциите.

По този повод искам да кажа следното. Небезразличието на Ники Димов (който, подобно на моя скромна милост, се оказа нещо като... бяла лястовица сред тъй своенравното съсловие на блогърите) доведе до това, че той вече получи предупреждение, че нямало никога да си намери работа по специалностите (той има две дипломи, бакалавърска и магистърска) щом като не си мълчи, щом като се ангажира и прави нещо за да спомогне за промяната към добро в българското образование. Иначе казано, и него го заплашват с прилагането на целия онзи репресивен репертоар, който разпищолилите се в пловдивското образование управници приложиха в цялата си съвкупност спрямо мен, дето имах наглостта да стана открит борец срещу техните безобразия и беззакония. Смятам, че е добре да проследим оттук-нататък какви репресии въпросните властващи ще приложат и към небезразличния млад колега-блогър, който при това има греха, че не е мижитурка - и се държи както подобава да се държат мъжете (в нашенските родни условия обаче, за жалост, е пълно с "мъже", които са по-страхливи дори и от бабите, да ме прощават бабите за това сравнение, абе по-страхливи са дори и от... зайците, да използвам тази дума щото бабите у нас в повечето случаи са по-смели от въпросните, повтарям, мижитурки!)

Толкова. Какво стана вчера в полицията и какви други удари ми бяха нанесени в последните дни ще пиша... когато му дойде времето. Да, когато му дойде времето ще разберете защо в този момент временно се принуждавам да мълча. Има за какво да пиша, но в момента не мога да говоря. Станаха някои крайно скандални неща, но в момента, повтарям, съм принуден да мълча. Но ви обещавам, че при първата възможност ще ви кажа какви скандални неща ми се стовариха на побелялата глава в последните няколко дни - във връзка с мои граждански прояви около протеста ми! Случиха ми се такива скандални неща, за които аз лично, дето толкова много съм видял и патил, даже и не съм предполагал, че изобщо са възможни, повярвайте ми!

Оказа се, че мутренската власт има такива велики постижения в мачкането на инакомислещите, на борците срещу нейната диктатура, че на нея може да завидят даже и комунистическите сатрапи, дето навремето с кървави до лактите ръце са трепали нашите деди и бащи. Само това ще кажа в момента, повече в момента не мога да си позволя да кажа.

Защо е така, коя е причината за моето принудително мълчание, ще разберете съвсем скоро, но когато му дойде времето. Тази причина, държа да ви уверя, не е обаче страхът. Не ме е страх, обаче наистина ми се налага да почакам известно време преди да проговоря. (Ще призная: забраниха ми да говоря! Да, с шантажи ми забраниха да говоря и ме заплашиха с още по-жестоки и безжалостни удари ако си позволя да проговоря!) Очаквайте скоро съвсем скандални разкрития, от които ще ви се изправят косите: управляващите ни мутри съвсем се разгащиха!

Толкова. Казах предостатъчно. Надявам се, заради казаното (написаното) по-горе днес-утре мутрите няма да ми счупят главата, няма да ми строшат черепа, и то именно в навечерието на празника 24 май. Ще видим де, нищо не зная, нямам представа какво ще се стовари в главата ми дори днес! Но, повтарям, изобщо не се съмнявайте в способностите да тия джелати да мачкат и да убиват личности, аз вече го усетих предостатъчно, затова с пълно право ви казвам, че дори и комунистите могат да се гордеят със способностите на своите тъй талантливи питомци сред мутрите! Не знам как ще се развият събитията, просто никаква представа си нямам, но предусещам (особено в светлината на случилото ми се в последните няколко дни, за което съм принуден да мълча!), че нищо чудно в идващите няколко дни вбесените от мен мутряги да ми видят дори сметката (да ми изпият кръвчицата, иначе казано!)! Само предупреждавам де, щото на моменти, да си призная, взе и мен, лека-полека, да ме прихваща страхът....

Та значи ако чуете днес, утре или след ден-два по-нататък, примерно, че блогърът, философът, писателят, учителят, "неразумният гражданин", "откачалката" и пр. Ангел Грънчаров, да речем, в идващите няколко дни е станал жертва, да речем, на "съвсем нелепа автомобилна катастрофа", или, да допуснем, "бясно куче го е нападнало и е прегризало сънната му артерия" (преди няколко години нали кучета изядоха един професор, какво пречи и мен куче да ми види сметката?!), моля ви, изобщо не се чудете: потретвам, тия хубавци, дето ни управляват, дето държат цялата власт и са се разпищолили като... (нема с кого да ги сравним, дори и Нерон не се е разпищолвал навремето като тях!) са способни на абсолютно всичко, за тех невъзможни неща нема, епа нема!!! И това не са празни приказки, пак казвам, с кожата си дори в последните дни се уверих на какво са способни тия въпросните разпищолили се властващи хубавци!

Спирам. Бъдете здрави! Хубав да ви е денят! Продължавайте да гласувате за мутрите...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

13 коментара:

Анонимен каза...

Не знам Резун какъв звяр е, и въобще звяр ли е, като е един разглезен руски уяден храненик на Англия...

Ти като не искаш да търсиш цитати загрява ли чукундурския ти мозък, че става дума за цитати от Бог (Библия), а не от дисертации?...

Ти си невярващ и пълен глупак - отдавна видях колко изкуствено гледаш Библията, за теб Сократ е нещо повече от Бог...

Един гръцки дрипльо със свадлива жена - че твоята жена е по-добра, значи не моеш да си Сократ, ок?...

Поразява тъпоумието ти с Библията, като че ли не разбираш, че Бог говори там, а не баба ти и парцалко Сократ...

Ясно е че не можеш да търсиш библейски цитати (най-лесното нещо на света) защото те не значат нищо за теб...

Глупак, покай се, Бог е жив, а ти скоро няма да си, и тогава и Стеф Данаил (прос комунистически задник с библейско име, той едва ли го и осъзнава) нема да ти помогне, тоя червен екскремент на път към ада при бай Тошо, Лилов, Ленин и Гошо Тарабата…

А теб Сократ ли ще възкресява, тъпако изкукуригал?...

Прави са някои от читателите ти - макаp че повечето твои критикари са глупави, езиково спънати завистници че си известен повече от тях...


A. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Бъркаш. Много си заблуден относно мен. Мразиш ме жестоко, не знам защо така силно ме мразиш. Какво е за мен Светото Писание не съм длъжен да го демонстрирам. Пазя си го в сърцето - за себе си. Само Бог може да погледне в сърцето ми. Ти не си бог... да имаш много здраве от мен!

Анонимен каза...

Защо му е на Ники Димов да си търси работа ? С неговата професия сам може да създаде такава . Просто се нуждае от земя.

Анонимен каза...

!!! 8.05.19 г., 23:00 ч. !!!

Анонимен Анонимен каза...
Ако някоя от софийските институции нареди проверка след писмото ви на пловдивската полиция, това няма ли да се отрази негативно на сегашната ви работа като охрана ?

8.05.19 г., 23:00 ч.

Анонимен каза...

Не ви обвиняваме, че ви е страх да говорите. След нещата, които ви се стовариха на главата, това е нормална човешка реакция. Бъдете здрав.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, не ни е страх да говорим. Вече обясних, че съм дал обещание да не говоря известно време за случилото се. Емоцията страх ми е непозната...

Анонимен каза...

Пак ви казвам, че не ви виня. Нормално е да се страхувате. Няма нужда нито да го отричате, нито да се срамувате. Човешко е. Вие преживяхте немалко. Разбирам ви напълно.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, нима си мислите че е възможно ВИЕ да сте наясно по добре от мен с МОИТЕ чувства? :-) Ха помислете малко над казуса? Да се опитвате да определяте по-добре от мен моите чувства е възтъпичко. Е проява на комунизъм. Нима не съзнавате, че с моите чувства съм наясно единствено аз самият?

Анонимен каза...

Не си представяхме, че точно Вие ще изпаднете в "принудително мълчание". Печално и жалко.
сем. Метадончеви

Ангел Грънчаров каза...

Налага се да замълча, другарки "Метадончеви". :-) ВРЕМЕННО обаче ще помълча. Недейте чак толкова прекалено фалшиво да тъгувате. Щот лицемерието ви струи неподправено...

Анонимен каза...

Мълчанието е злото.

Анонимен каза...

Предложили са му пак да стане таен информатор, какъвто може би е бил преди?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко олигофренке, по-тъпо нещо не можа ли да изобретиш?! :-)