Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 19 май 2019 г.

За да се отървете от мен, за да се спасите от мен ще ви се наложи да ме убиете собственоръчно!


Тази сутрин ми се наложи да напиша и да изпратя до адресатите ето този документ:

До г-н Росен Раев, частен съдебен изпълнител от Пловдив
До г-жа Стоянка Анастасова, директор на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин"
До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив
До г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката, София
До г-жа Мая Манолова, омбудсман на България
До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив

ПИТАНИЯ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО, ЗА КОИТО НЕ ЧАКАМ ОТГОВОР

от Ангел Иванов Грънчаров, безработен учител по философия и гражданско образование, осъден на бавна смърт, на смърт от унижения от самозабравили се представители на пловдивската властваща образователна бюрокрация

Уважаеми г-н частен съдебен изпълнител,
Уважаема г-го директор на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин",
Уважаема г-жо Началник,
Уважаеми г-н Министър на образованието и науката,
Уважаема г-жо омбудсман на България,
Уважаеми г-н омбудсман на Пловдив,

Наближава изтичането на срока, който Ви дадох за да осмислите ситуацията, в която се оказахте благодарение на недопустимото поведение на г-жа директорката на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" (виж за какво става дума в: Пловдив има шанса да надмине по позорната си слава дори Атина, която също уби философ - уби Сократ! и също така: Защо ме принуждават да прибягна до екстремното, до недопустимото по дълбокото ми убеждение, ала отчаяно протестно действие на самозапалване?). До този момент до мен не е дошъл никакъв сигнал относно (не)намерението Ви да изпълните исканията, които Ви поставих в тези два документа. До момента Вие мълчите упорито, напълно игнорирайки това, което Ви казах, настоявайки всред управляващия елит на пловдивското образование да започнат да се спазват поне най-елементарните норми на приличието и да бъдат възстановени не по-малко елементарните норми на правото (и справедливостта). Не зная давате ли си сметка какво означава Вашето мълчание, какъв смисъл то крие? Смисълът е зловещ, бих си позволял да кажа дори чудовищно зловещ, но още по-зловещо е това, че не си давате сметка за него!!! Понеже съм учител по философия, вещ тъкмо в тази област на изявяването на верния смисъл - в частност на морала (и на правото) - ще Ви помогна да осъзнаете в какво незавидно положение се оказахте.

Уважаеми г-н частен съдебен изпълнител, не крия, надявах се поне Вие да проявите здрав разсъдък и да излезете с някакво достойнство от кашата, в която Ви забърка взискателката, Вашата довереница, именно г-жа директорката на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин". Казусът е твърде прост: тя Ви подведе, възложи Ви да вземете принудително нещо от мен, което аз вече бях й дал напълно доброволно. Когато на 1 май аз получих Вашата тъй заплашителна покана за "доброволно изплащане", аз вече се бях изплатил напълно, а това, че тази покана е с дата 25 април изобщо няма значение - защо не ме уведомихте още на 25 април (или на 19 април, когато тайно от мен то е било образувано, въпреки че аз вече се намирах в процес на изплащане на присъденото от съда задължение!) за това, че е образувано въпросното изпълнително дело?! Добре де, толкова ли е трудно да осмислите създалата си ситуация и да реагирате адекватно, особено след като аз написах писмена "молба" и Ви предложих начин за разумно решение на проблема: нека разноските за изпълнителното дело да плати взискателката, която Ви подаде невярна информация и Ви забърка във въпросната каша!

Вие обаче мълчите вече две седмици, какво има толкова да се мълчи, нима инатът тук ще Ви помогне? Искате аз ли да плащам за грешките на други?! Просто защото този друг в случая е на власт, той априори е "винаги прав", така ли?! Помислете малко: аз трябва да работя два месеца (работя работа, за която получавам минималната работна заплата!) за да Ви плащам хонорарите за работа, която Вие изобщо не сте вършил и е нямало как да вършите, щото просто не се е наложило принудително да вземате някакви средства - просто тези средства вече са били платени съвсем доброволно! Добре де, какво Ви става, трябва да покажете, че сте готов да потъпчете всички норми на морала и на правото, този ли е смисълът на ината Ви?! Трябва да ми покажете, че за Вас лично тези норми не важат, така ли?! Добре де, защо тогава се инатите да признаете очевидното? Защо трябва самият Министър на правосъдието да Ви задължава да направите това, което е толкова простичко и лесно да сторите сам?! Защо е необходимо толкова много да се излагате, нарушавайки и елементарните норми на човечността най-сетне?! Значи дори и запора на банковата ми сметка още не сте махнал, а там фигурира сумата от 500 лева, заради която е цялата дандания: втори път: още веднъж ли искате да ми вземете тия 500 лв.?! (Вие какво, частен съдебен изпълнител в европейска България ли сте или сте квартален рекетьор от непрежалимата бандитска епоха от началото на 90-те години на миналия век?!) Коварно е, нали така, превъзходен е капанът, в който се навряхте сам: махнете ли от запора тия 500 лева (щот вече са платени!), тогава за какво ще са останалите 777 лева Ваши хонорари?! За нищо, ей-така, просто "щом моем да си го позволим" искаме да те глобим бе, Грънчаров, и това ли не разбра: това ли искате да ми кажете, г-н съдебен изпълнителю Раев?! Не сте ли се объркал нещо, сега е друго време, все пак сега вече не живеем, слава Богу, в блажените мутренски времена от началото на 90-те години?!

Многоуважаема г-жо директор на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин", въпреки пословичната Ви недиалогичност аз, "некадърникът" (според Вашите смехотворни квалификации, заради които се изложихте пред целия свят!), ще Ви кажа все пак нещичко, щото за разлика от Вас обичам много диалога: нима не е дошъл моментът да се спрете?! Още ли не сте разбрала, че това, че сте се оставила под властта на една злобна емоция на ненавист (и на тъй сляпата жажда за отмъстителност) към моята скромна особа е главната причина за всичките Ви главоболия и излагации? Ами че оня, който не умее да управлява собствените си душевни вълнения (женски страсти и капризи) нима е възможно да управлява такова едно сложно нещо, каквото е едно учебно-възпитателно и образователно учреждение?! Как след като самата себе си не можете да управлявате, ще управлявате други хора?

За изминалите шест епични години Вашата неуправляема безразсъдна емоция роди превъзходни нравствени, психологически и правни казуси, които аз, като неуморен изследовател и дори като архивар, пунктуално описах в поредици от текстове, които един ден ще се четат с удивление от потомците ни. За Вашата неуморна дейност нищо чудно и стихове вече народът да е прописал, и песни дори може да пропее младежта, дето с такъв затаен интерес следи неръкотворните Ви излагации. Не и не, упорството ви е каменно, непроницаемо, то бива сталинизъм, бива, ама чак толкова в случая май е в повечко?! Животът милион пъти Ви даде превъзходни шансове да се спрете и да се спасите, Вие ги проспахте, аз продължавам да твърдя, че безразсъдният инат до добро не води, напротив, затъвате все по-дълбоко в тинята! Е, моля, недейте да вините някой друг за злочестините, които Ви се стовариха на главата. Загубихте, пропиляхте всички основания да сте на този пост съвсем сама, единствено Ваша е отговорността за всичко, което дръзнахте да направите, водена, казах, от една неприлична емоция. Безброй пъти се опитвах единствен аз да Ви помогна и да Ви спася - докато другите ("приятелите" Ви, имам предвид подведомствените Ви дежурни подлизурковци!) Ви гледаха сеира и Ви се наслаждаваха на превъзходните, на зашеметяващите излагации. Мъчно ми е, че стигнахте до такъв позорен край. Човеци сме все пак, не биваше дотук да се стига. Как изобщо гледате хората наоколо в очите - или избягвате да правите и това?!

Уважаема г-жо Началник,
Уважаеми г-н Министър на образованието и науката,

Вие пък се държите съвсем безчовечно към г-жа директорката на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин", моля Ви за сетен път, помогнете й, спасете я от по-нататъшните унижения и излагации!!! Направете най-сетне онова, което отдавна трябваше да направите, за да спасите страдалката, за да прекратите бедите й, които сама си причинява! Тя, казах, страда от това, че се е оставила под властта на една в корена си неразумна емоция към мен, един български учител, който органически не може да бъде мижитурка, който органически не понася мижитурковщината, добре де, елементарната човечност изисква да направите нещо за да я освободите от непосилното бреме! Вие можехте да я вкарате в правия път лесно, не го сторихте, по този начин непрекъснато я подтиквате да върви към неизбежния тотален крах и провал. Това, простете, не е човечно, то е съвсем безчовечно! Учител по човечност съм (философия и човечност са едно и също нещо!) и мога да си позволя да Ви кажа и това. Нима с поведението си искате да убедите целия свят, че българското образование е поставено извън сферата на човечността?! Нито право, нито морал, нито дори елементарната човечност и почтеност не важат за властващата прослойка в него, така ли?! Моля ви, осъзнайте поне това на кой свят живеете - ако обичате!!!

Възмутен от крайната алогичност и аморалност (безчовечност) на такова едно поведение аз поех всички рискове и заявих публично, че нямам друг избор: в знак на протест срещу такова нетърпимо обезчовечаване и като български учител по морал и по човечност, се почувствах длъжен да Ви изнеса един последен урок - заявих, че се чувствам длъжен да се самозапаля, та белким такъв един зловещ акт Ви върне на нашата грешна земя, щото, позволете да заявя и това, наркотикът на властта държи съзнанията Ви в някаква извънземна магическа галактика, в която всички закони са обратни на нашите, на земните, на човешките закони! Да, заявих, че съм си помислил, че в отчайващата ситуация съм длъжен да прибягна до това екстремно средство за вразумяване, така възприех своя дълг на духовен наставник и учител! Разбира се, надеждата ми беше самото изговаряне на думата САМОЗАПАЛВАНЕ да има известен благотворен ефект връз душите Ви. Оказа се, че положението е още по-зловещо отколкото си го представях: никаква реакция от Ваша страна не последва!!! Вие замълчахте и продължавате да мълчите!!! Това, простете, е направо злокобно!!! Нима искате да ми кажете, че наркотикът на властта дотам Ви е омаял, че даже и човешкият живот за Вас няма абсолютно никаква цена?! Боже мили, какво става с Вас?! Нима е възможно жив човек да е до такава степен безчувствен?! Простете, а какво в такъв случай е ЖИВОТО у Вас? (Треперя от страх да си помисля, че Вие вече не сте живи, а сте нещо като зомбита, станали сте нещо като живи мъртъвци, Боже мили, и това ли доживяхме да си помислим, и дотук ли ни доведохте в безпардонното си безочие, че да ни минават и такива мисли през съзнанията?!)

Като учител си позволявам да Ви кажа и това: с проявеното си в публична форма безразличие (всички институции в държавата една след друга си измиха ръцете, избягаха от отговорност, т.е. прехвърляйки като горещ кестен отговорността, направиха така, че накрая цялата отговорност да падне върху мен, жертвата на произвола им!!!) Вие минахте онази граница, отвъд която вече не може нищо да се поправи! Сиреч, загубихте всяко право повече да пребивавате във властта, да, властта за Вас се оказа непосилно бреме, което доведе до тоталния Ви личностен (да не говорим за политически!) банкрут! Щото каквито и да сме на първо място сме длъжни да бъдем поне човеци!

Простете, като четяхте писмото ми, в което възвестих намерението си да се самозапаля, от смях ли се заливахте?! Или изобщо не сте го чели?! В коша направо ли го хвърлихте? А сега знаете ли какъв извод ще си направя въз основа на Вашето мълчание?! Знаете ли какво говори Вашето мълчание, какво то ми казва? Казва ми ето това така тъпо мълчание:

- Ха, щял да се самозапали заради нашата аморалност и безчовечност! Ами самозапали се бе, глупако, това за нас, да се самозапалиш и да изгориш, е най-голямото благодеяние, което можеш да ни сториш?! Като сам себе си елиминираш, ти нас ще ни освободиш да продължим да си се разпищолваме колкото си искаме още!!! Какъв глупак, а пък се мисли за философ!!! Теб, нещастнико Грънчаров, като те няма, за нас е значително по-добре бе, щото ти комай единствен (е, има и още един учител като теб, той от Бургас, дето ни смущава покоя на всевластието!) ни разваляше комфорта! Като те няма вече тебе, като изгориш, ний банкет ще дадем бе, простако, за да отпразнуваме твоя така благороден жест вече да те няма и спокойно да си се разпищолваме колкото си искаме!!! Малеее, колко хубаво ще ни е като умре Грънчаров, ще си правим що си искаме, а стадото наоколо ще поблейнува и ще вика: "Властелини велики мутроподобни, стрижете ни, доете ни, яжте ни колкото си искате!!!". Малее, какъв кеф тогава ще е животът без конски мухи кат тебе бе, Грънчаров! Леле, той, идиотът, ще ни заплашва със самозапалването си, със самоубийството си! А не знае, че за нас най-страшното е той (и такива като него) да са живи!!! Да, ти, Грънчаров, си нашият кошмар, молим ти се, самозапали се по-скоро и ни отърви от теб!!!

Нали това си казвате, чакайки блажения миг аз да се самозапаля и да изгоря като като човешка факла?! Е, трябва ли сам да Ви осигуря този велик миг?! Нима ме мислите за такъв голям глупак?!

Аз, дами и господа, просто Ви тествах: за да покажете на всички що и колко струвате!Капанче Ви заложих, и Вие се навряхте в него! Да, може да сте тарикати, но изобщо не постъпихте тарикатски в случая, признайте поне това!

Разбира се, аз добре знам, че кошмарът за Вас е аз да съм жив - и такива като мен да станем все повече и повече. (Има вече един друг такъв учител като мен, този от Бургас, а какво ще правите като станат 10, 100, 1000?!) Разбира се, че е крайно тъпо в тази ситуация да се самозапалвам, аз, простете, не съм тъпанар, няма да Ви направя такава една тъй желана услуга. Вярно, самозапалването на български учител в навечерието на празника на просветата и духовността щеше да покаже на целия свят колко струвате - и що представлявате, но аз не целя такъв краткотраен ефект! И ще продължа да живея - за да Ви наказвам, за да бъда Вашият кошмар! И докато дишам, бъдете уверени в това, ще продължа да си изпълнявам своята духовна мисия на истински учител! Ще Ви изнасям ако трябва всеки ден нови и нови уроци, не, бъдете уверени, аз няма да престана да Ви тормозя - и да смущавам иначе тъй блаженото Ви властване в условията на пълното безправие на Вашите жертви!

Какво ще направя в предстоящите дни до 24 май и на самия 24 май ще бъде голяма неприятна изненада за Вас, уверявам Ви в това! Изненадите няма да престанат и занапред. Живот и здраве да е само, ето за това се моля на Бога, другото съвсем не ме вълнува!

Приятно властване Ви желая! Ще се постарая да бъде властването Ви колкото се може по-"приятно", не се съмнявайте в това! И не забравяйте и следното: за да се спасите от мен, за да се отървете от мен ще Ви се наложи да ме убиете самите Вие, собственоръчно, така да се рече! (Прочее, добре действате в това отношение, бравос, бива Ви, заслужавате похвала: ето, сега ми осигурихте унижението цели 6 месеца да работя без да отделям за себе си и стотинка, всичките изработени пари ще ми ги лапнете Вие, очевидно сте решили да ме уморите от глад, което е все пак доста "хуманно", няма що!)

20 май 2019 г., Пловдив

С НАЙ-ДОБРО ЧУВСТВО: (подпис)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

39 коментара:

Анонимен каза...

ПОРЕДНОТО ТЪПО ПИСМО. НЕ МОЖАХ ДА ГО ДОЧЕТА. ОТ ПЪРВИТЕ ДУМИ РАЗБРАХ ЧЕ Е ТЪПО. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА НА БЪДЕШ УЧИТЕЛ. ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО. ОТЪРВА СЕ БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ОТ ТЕБЕ. СЕГА ВЕЧЕ НЯМАМЕ ПРЕЧКА ДА СИ ВЪРШИМ РАБОТАТА.

Анонимен каза...

Никой не иска да ви убива. Трябва да живеете, за да се мъчите. А мъките сам си ги направихте.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, пак Ви съветвам да мислите поне малко като се изказвате: мъките, които ми причинявате вие, властващите комуноиди, ме убиват. Като ме убивате чрез мъки, един ден ще умра и ще престанат мъките ми. Тогава ще се развали тъй умния ви план да живея за да се мъча. Сфанахте ли?

Капка акъл нямате вече от злоба...

Анонимен каза...

Как не ти омръзна всеки ден жалби да пишеш! Всички министри вдигнаха ръце от теб от глупавите ти жалби! Ти нямаш акъл за две стотинки дори!
Засрами се от постъпките ти, че са глупави.

Анонимен каза...

Направо ги разби . Браво . Толкова време не ти обръщаше никой внимание, че накрая ги заплаши че ще се самоубиеш . Когато след това те продължиха да не ти обръщат внимание ти ги хвана , че всъщност не ти обръщат внимание и постъпи гениално като им каза , че всъщност не си искал да се самоубиваш а си им поставил капан. Не им остави никакъв изход освен да не ти обръщат внимание . Гениално бих казал .

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, толкова ли сте зле умствено (да не говорим за нравствено), че не можете да допуснете ето тази евентуалност: не моите текстове са глупави, а Вие самата да сте неумна - и по тази причина текстовете ми Ви се виждат "глупави"?! :-)

Другарко, а нашите министри според Вас са много умни, тъй ли? :-) Що тогава това не им личи, примерно да направят нещо умно, да речем, да опраскат (уволнят) директорката на ТЕТ "Ленин" в Пловдив, която от години плаче за уволнението си?! :-)

Анонимен каза...

Адресирайте писмото и до командването на НАТО , Пентагона и в частност до 6 американски флот. Обяснете им,че се борите с комунизма и току виж се намерил някой да ви помогне.

Анонимен каза...

Ако министърът уволни директорката ще бъде много глупаво. Умно постъпи самата директорка, уволнявайки вас.

Ангел Грънчаров каза...

Другарките, които ми говорят на "ти" без моето изрично упълномощяване, т.е. ми говорят в коментарите си хашлашки, ще си видят коментарите през крив макарон... :-)

Ангел Грънчаров каза...

Другарката, дето вижда нещо "умно" в поведението на пословично неумно постъпващата директорка на ТЕТ Ленин, очевидно има твърде тъпа представа за това що е "умно" и що е "неумно"! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Другарката, дето остроумничи, пишейки в своя напън да изглежда (остро)умна ето това:

Адресирайте писмото и до командването на НАТО, Пентагона и в частност до 6 американски флот. Обяснете им, че се борите с комунизма и току виж се намерил някой да ви помогне.

... требва да знае, че не ми е нужна никаква помощ след като имам толкова усърдни помощнички в лицето на тъй неумните неуморни другарки на власт, които всеки ден правят всичко възможно да се самозакопават. Поняла теперь?

Анонимен каза...

"...продължавам да твърдя, че безразсъдният инат до добро не води, напротив, затъвате все по-дълбоко в тинята! Е, моля, недейте да вините някой друг за злочестините, които Ви се стовариха на главата."Този цитат взет от твоята публикация нсй-добре пасва на теб самия. Злобата ти те убива бавно, но сигурно! Осъзнай се, ако имаш малко акъл! Прояви малко милост към семейството си! Не разбра ли, че отиде твърде далеч и едва ли ще трогнеш някого с постоянното си циврене! Не ти ли остана малко достойнство?!... Достоен си за съжаление! Жалък си! Твоето его и нарцисизъм ти изядоха главата! Мислиш ли, че някой ще чете писаниците ти след твоята смърт?!... И нещо, което никой до сега не е коментирал в блога ти: "Картаген" Сула първи го написа в блога си, а ти едва няколко години след него реши да го използваш. Ясно е, че не го е измислил той, но ти като "философ" /с която титла сам се кичиш/ не можа ли да измислиш нещо твое, умнико. Жалко човече си!!! Но никога не е късно да размислиш, макар, че си заслепен от злоба. В Библията е казано: " разобличи умния и ще ти бъде благодарен, ако разобличиш глупавия, ще те намрази." Виж притчи! Този коментар е предназначен само ти да си го четеш и да се замислиш! Не го публикувай, за да не те разобличава. И последно; много вулгарно се изразяваш в коментарите си, личи, че губиш контрол и така даваш основание да се радват тези, които не те харесват! Бъди по-умен, ако можеш! Бъди по-скромен! Примири се и се промени, така ще спечелиш и ти и семейството ти! Не се надявам да го направиш, но дано ме опровергаеш. "Маймуната колкото по нависоко се изкачва, повече и се вижда червения задник!"
Твой благодетел

Анонимен каза...

Директорката на ТЕТ "Ленин" няма да я уволнят, защото е много по умна от Вас Грънчаров!И стриктно си върши служебните задължения!

Ангел Грънчаров каза...

Сигурно е по-умна, другарко (по Вашата представа). Но все пак се налага да уточните Вашата представа за умен - за умност. Ще Ви бъда благодарен да направите това. И след това вече се дискутираме кой наистина е умен и кой наистина не е умен. Нещата са малко по-слежни отколкото си ги мислите - без да мислите!

Анонимен каза...

Направо ги разби! Сега какво ще правят не ми се мисли, направо ги остави без избор. Бас ловя , че седят в момента и си блъскат главата с тази безизходица.

Анонимен каза...

Атанасова те превъзхожда по всички и след 200 години не можеш да я стигнете Грънчаров! Тя е умна щом ви уволни и спаси учениците от неразумен учител, които на нищо умно не може да ги научи!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, ето че се оказа, че Вие имате така объркана представа, че най-тъпото нещо, което направи упоменатата властваща особа, го наричате "най-умно", от което следва, че Вашата представя за умност е съвсем невярна, да не кажа тъпа. А това на какво аз съм учил учениците Вие специално не можете да оцените никога, щото както се оказа, Вашите представи са съвсем неотговарящи на реалността, иначе казано, са крайно тъпи. Нефилософка като Вас със съвсем объркани представи, не може да оценява един философ, просто няма онтологическо съответствие. Вие можете да оценявате, примерно, качествата на чалга-певиците - или на чалга-директорките като въпросната властваща особа...

Анонимен каза...

Т.е. на 22 май от 11ч. няма да има нищо на площада ?

Анонимен каза...

Хайде не се оправдавай! От учебника не преподаваш като учетел правилниците на МОН не зачиташ, е как тогава ти си качествен учител?Я докажи го? Преподаваш свободни съчинения на учениците за комунизма си им говорил, това ли е философията която преподаваш?!!!!!!!!

Анонимен каза...

Браво! Никой не предполагаше че това е капан. Вие сте гениален господин Грънчаров .

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, само учителите-тъоанари преподават по учебник. Аз отдавна където е трябвало съм доказал, че съм качествен учител. Но това може да се оцени само от други качествени учители. А бе от некадърници и мижитурки...

Анонимен каза...

Разкажете ни повече господин Грънчаров! Как достигнахте до този гросмайсторски ход? От самото начало ли го планирахте? Ах колко е вълнуващо , почти като роман на Артър конан дойл .

Ангел Грънчаров каза...

Ах, колко сте духовита, другарко! Унищожихте ме с убийствения си сарказъм! Аз вече съм мъртвец! С един удар ме поделихте! Обезглавихте ме мълниеносно! Аз умирам
М от срам в тоз миг! Страхотна сте, другарко! Що не опитате да фабрикувате бестселъри? Ще натрупате милиони с тоз Ваш гений!

Ангел Грънчаров каза...

С един удар ме посекохте. Шибаният редактор подменя думи в последния момент.

Анонимен каза...

Последно - ще се палиш или не. Ако да - да си вземам отпуск. Ставате все по-елементарен. Опитвате се с философски оправдания да прикривате идиотски деяния. Вече не ви се получава.

Анонимен каза...

Прекрасен сте господин Грънчаров. Пишете повече такива писма ! Представяте ли си лицата на получателите им като са разбрали за вашия капан ? Хахахах би трябвало да ги снимат как четат писмата ви , сигурно са шокирани как успяхте по философски да ги преметнете. Тези ви писма ще стоят по музеите за в бъдеще , така че пишете повече от тях за бъдните поколения.
Да живее философския дух на господин Грънчаров . Ура !!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, тъпичко е своята елементарност да приписвате на мен. Доказахме вече че в думите влагате смисъл, противоположен на верния. За Вас всичко, което не разбирате, е "тъпо" и "идиотско", такова боравене с думите може да Ви успокоява, но то не Ви помага. Избягвайте да ми говорите на "ти" щото ще изчезнете в небитието...

Ангел Грънчаров каза...

ОК, другарко! Човек да не Ви пофали. Веднага се посирате...

Анонимен каза...

Понеже си кадърен учител, затова те уволниха, никои не уволниха, а само теб, показва колко си умен и в никое училище не те взимат на работа! Защо нямаш частни ученици като си много кадърен?Никои не те харесва подиграват те и учениците и колегите ти, затова никои не те подкрепя, не те желаят!!!!!

Ursus Major каза...

Бай Ангеле, аз пари за тебе нямам, ама бензин, ако ше се палиш, мога да ти осигуря

Анонимен каза...

Господин Грънчаров е най големият философ в съвремения свят. Това е факт неоспорим. Със своите психологически маньоври е на път да реши всички проблеми в нашето образование а скоро време и в другите сфери на живота ни. Ние вярваме в господин Грънчаров и искме повече такива философски трикове спрямо управляващите !

Анонимен каза...

Искате да кажете: сега вече нямаме пречка да си вършим безобразията.
Вие за толкова тъпи ли смятате българския народ? Всички знаем колко зор си давате в училище и колко ви интересува поколението на България. Светът се променя толкова бързо, растеж има във всяка област, налага се учителя да бъде гъвкав и на ниво, а вие вместо да се трудите като да мислите, изпълнявате глупави недомислици на хора, които не разбират от образование, които са спуснати по случайност по партийна линия и които не само са неинформирани, но и са недоброжелателни. Не Вие, послушковци и мухлясали страхливци-даскали, ще определяте дали Грънчаров ще бъде някога учител. Българското образование ще се отърве от вас, не от Грънчаров.

Анонимен каза...

Абе вие чувате ли се, давате ли си сметка какво пишете? Никой не искал да убива Грънчаров! А трябвало да живее той, за да се мъчи! Каква е тази злоба? Не искате да го убиете, но искате да живее, мъчейки се! Вие някога чували ли сте, че трябва да правите добро дори на враговете си, че когато някой се мъчи, вие трябва да му се притечете на помощ!Лишени от съчувствие, как разчитате на Бог? Той ще ви познае само ако вършите добро, хич не се опитвайте да се отървавате с репликата: Ама той, Грънчаров, постъпи така и така с нас...Той не заслужава такова отношение! Майчице мила! Оставете Грънчаров, вие отговаряте за вашите си дела, той за неговите. С вашите отмъщения и зли дела задминахте
героите от турските сериали по БТВ! Ужас!

Анонимен каза...

А вие никога ли не сте се жалвали? Човек ли сте или плазмодий? Имате ли някакво самоуважение, или ви ръководи само инстинкт за самосъхранение и интерес. Бай Ганьо още ли е жив?

Анонимен каза...

Ха, точно с комунизма се бори той, де! Веднъж да кажете нещо свястно!

Анонимен каза...

Защо така смятате? Глупаво ще бъде, ако министърът не уволни директорката. Така само ще покаже навързаните свински черва. То и без да ги показва си знаем, че да навързани. Странни понятия имате за умно и глупаво, умното при вас е свързано с тарикатлък и подлост, а не с доброта и човечност.

Анонимен каза...

Тъпако учител, ти затова ли си там, да им разказваш урока от учебника, който и сами могат да прочетат? Е много си изостанал, къде и коя година си завършил? Вие в Тетевен Ленин не си ли опреснявате знанията по методика, от РУО така ли ви препоръчват: влизате в клас и изпявате урока! Нещо курсове за квалификация няма ли кой да ви организира там? Умряла работа е вашата!

Анонимен каза...

Тая пък си пада по самозапалвания! Отпуск ще си вземе да гледа сеира, вижте добре колко й е акъла!

Анонимен каза...

Добър ден ,
изпращаме Ви входящ номер АД-02-375 / 20.05.2019

РУО-Пловдив