Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 23 юли 2019 г.

Дали заради връщането си в образователната система е оправдано да се покая и да поискам прошка от Партията-Кърмилница?!


Приятели, възникна една прекалено щура идея, моля да ми кажете как ви звучи, за което ще ви бъда безкрайно благодарен, чуйте я:

Приятел (Ники Димов най-вече, но и един друг, който не желае да оповестявам името му щото също е учител и също е безработен!) ме посъветва в събота, подходящо дегизиран като самобичуващ се поклонник (облечен със съдрана окървавена риза и с глава, посипана с пепел и прочие) да се явя на събора на БКП-БСП на Бузлуджа и там да падна на колене пред другарката Нинова и да помоля в нейно лице Партията да ми прости всички грехове, което, да се надяваме, може би ще доведе дотам (понеже съм пострадал от гербовашката диктатура!) със светата санкция на Партията (тя все още държи под контрола си огромната част от училищните директори!) аз да бъда опростен и да бъда върнат в образователната система на свидното ни отечество.

Дали си струва (в името на благородната цел да продължа своето учителско поприще и духовната си мисия като учител по философия и гражданско образование!) аз да дам тази свидна жертва, имаща политически и най-вече нравствен характер (жертва на достойнството ми, но в името на нещо по-висше: доброто на младите, качественото им образование и възпитание)?!

Та значи понеже БСП играе ролята на опозиция на гербовашкия режим дали да не се възползвам от конюнктурата и да опитам да постигна нещо добро, вярно, жертвайки личното си достойнство? Тази ми е идеята. Ще ви бъда благодарен честно да ми кажете как ви звучи...

Излишно е да казвам, че колегата-блогър Ники Димов ще заснеме позора ми с камера, та да увековечи шоуто за бъдните поколения.



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

звучи ми безумно! Смятам ,че достойнството на един човек не е разменна монета! Надявам се да се шегуваш въпреки сериозността на казаното!

Julia Mihailova

Анонимен каза...

Ако различни хора по едно и също време ти подсказват някаква идея, каквато и да е, трябва поне да я обмислиш. Говоря по принцип.

Nedelin Boyadjiev

Анонимен каза...

И да го направите, няма да има полза, пък и Нинова не е никаква другарка, кариерата и започва по времето на Костов с личната му препоръка, а синът и работи в Голдман Сакс, цитаделата на световният капитализъм в Ню Йорк, повечето от тези, който наистина можеха да носят името комунисти измряха или бяха избити преди 1944. Другите който останаха и се наредиха по висшите и средни етажи на властта са просто мекерета службогонци, за който няма Бог и нищо свято. Част от тях са в БСП, другите в Герб и по останалите партии. Така е и с истинските дисиденти като Илия Минев, българският Мандела, не ги допуснаха до властта. Така че покаянието ви пред Партията няма да има полза, защото вече няма Партия, има корпорации, който са на власт у нас, но централите им не са в България.

Dimityr Filipov

Анонимен каза...

За мен това е безсмислено ....!!!

Венцислав Жеков

Анонимен каза...

За щастие ,след решението на ВКС дори и това няма да ви помогне. Но вие отдавна сте доказали,че дори да достигнете дъното,ще продължите да копаете. Действайте! За презряната от вас учителска заплата сте готов и на колене да паднете.

Анонимен каза...

Др. Нинова изобщо и не подозира дори, че съществуваш, да не говорим пък за цялата Партия. Още повече, че съборът в събота е празДник, а не събрание или пленум за решаване на някакви конкретни проблеми.

Ако толкова държиш да се покаеш, следва да го направиш пред пловдивското ръководство на Партията, на местно ниво. Не знам обаче това как ще ти помогне да се върнеш на работа, защото в България няма политически назначения на учителски и директорски длъжности. Има симпатии, антипатии и пристрастия, разбира се, защото в комисиите по назначенията заседават хора, а не роботи, но чак пък такава пряка намеса няма. А и различните хора си имат различни пристрастия, ти сам беше писал за едно директорско място, което уж ти го били прелагали навремето от СДС.

Анонимен каза...

Падни на колене на директорката Атанасова и може да те върне пак даскал!

Анонимен каза...

Безсмислено е г-н Грънчаров. БКП-БСП няма да Ви помогне, защото директорката на ТЕТ "Ленин" е от същата партия.

Иван Кованджиев

Ангел Грънчаров каза...

Директорката на ТЕТ Ленин е едновременно и от двете ни комунистически партии (и от мутренско-милиционерската, и от другата)! :-)

Анонимен каза...

Господин Грънмаров, утре предаванията Ви на живо ли ще бъдат?
Благодоря предварително. :)