Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 27 юли 2019 г.

Неизчислимата по състав група на небезразличните граждани се подготвя да удари нова звучна плесница на самозабравилите се властници!


По повод новото писмо-шедьовър на бюрократичната литературна класика (виж: РУО гр. Пловдив си вкараха таралеж в гащите с поредното им писмо) групата на небезразличните граждани проведе консултации и в крайна сметка е напреднала доста в писането на достоен диалогичен по характера си отговор; по моя молба те ми изпратиха да се запозная с написаното до този момент, от което аз избрах началото на документа (от само себе си се разбира, че написаното подлежи на поправки и редакции по изшлайфането, усъвършенстването му):

... 1.) Вие, многоуважаема госпожо Киркова, "учтиво ни молите" да представим СПИСЪК В ОРИГИНАЛ С ИМЕНАТА НА ГРАЖДАНИТЕ и също така документ, доказващ "упълномощението" на блогъра господин Николай Димов да води кореспонденцията с българските институции, но ние искаме пък в замяна на това да Ви запитаме най-настойчиво: а Вие самата бихте ли ни представила оня пасаж от закона, с който Вашето ведомство е натоварено с такива разследващи полицейски функции? Едва след като ни убедите, че имате правно основание да се занимавате с такъв род разследваща полицейска дейност, едво тогава ние, в съответствие с евентуалните постановления на закона, ще откликнем на тъй "учтивото" Ви, ала крайно неуместно искане.

2.) Уважаема госпожо Киркова, въз основа на казаното по-горе у нас се породи съвсем закономерното усещане, че Вие лично сте си объркала призванието, дали пък Вашето истинско призвание не е ръководенето на пловдивското образование, а отдаването на разследваща полицейска работа в системата на Министерството на вътрешните работи?! Уважаеми господин Премиер, много Ви молим повече да не допускате такъв фрапантен род управленско-административни недомислици, а именно личност като госпожа Киркова, очевидно разполагаща с невероятен талант в сферата на полицейските разследвания да я туряте начело на образователно-възпритателно учреждение, занимаващо се явно с несъвместим с манталитета й, сиреч с коренно различен вид духовна по естеството си вид дейност! Дали пък не е време да намерите на многоуважаемата г-жа Киркова някаква по-престижна длъжност във вътрешното, в полицейското ведомство, там, където тя ще може да развихри своя невероятен и досега неизползван талант в практикуването на полицейското дознание и разследване?

3.) Многоуважаема госпожо Киркова, понеже имате явно огромно желание да разполагате (и то непременно в оригинал!) с имената на ВСИЧКИ НЕБЕЗРАЗЛИЧНИ ГРАЖДАНИ в тъй свидното ни оточество, Ви предлагаме заради този Ваш тъй иновативен копнеж да се обърнете към не по-малко многоуважаемия г-н Премиер и да му предложите да излезе с предложение в страната ни да бъде спешно организиран ВСЕНАРОДЕН РЕФЕРЕНДУМ с един единствен въпрос, а именно с въпроса: "Вие лично като български гражданин безразличен ли сте или сте НЕБЕЗРАЗЛИЧЕН към ппоблемите на българското образование и училище?", ето, предлагаме Ви верния начин да получите точна представа за това колко точно са небезразличните граждани в свидното ни отечество! Но и тук, за проклетия, има една непреодолима трудност: в резултат на такъв един евентуален референдум Вие ще узнаете само БРОЙКАТА на небезразличните граждани, но не и техните имена, брях да му се не види, как пък ли да получим техните "точни данни", сиреч имената им (пък и адресите им, що не?!)?!

4.) Нас, небезразличните граждани, уважаема г-жо Киркова, от своя страна силно ни вълнува отговора на ето този въпрос, който най-настойчиво Ви отправяме: а за какво са Ви на Вас лично имената на тези небезразлични граждани от нашата група? Може би искате да се запознаете лично с всеки един от тях ли?! Или може би искате да проверите дали пък някой от тях не работи в сферата в сферата на образованието все още, дали някой не е действащ учител в държавно училище, сиреч, искате да проверите дали е останал не опраскан и неизритан от училището небезразличен учител?! С чисто репресивна цел ли искате да имате точните имена на всеки един небезразличен гражданин?! Нима не можете да спите при мисъалта, че има все още действащи учители, които не са опраскани и уволнени от сферата на пловдивското (а може би и националното, общодържавното?) образование - и в същото време са си позволили лукса да не бъдат безразлични, иначе казано, да са небезразлични?! ...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: