Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 август 2019 г.

Бедни сме защото от 1944 г. досега яката ни крадат комунистите и техните клонинги!



Децата ще разберат, че тогавашното управление е взимало заеми, за да удържа властта и привилегиите си

Икономистът Красен Станчев коментира липсващите факти в новите учебници за трите фалита на БКП при Тодор Живков пред сайта desebg.com.

"Следя излагането на тази история и въпреки че не съм очаквал някаква дълбочина, безкрайно съм учуден от липсата на елементарно уважение към вече установени факти. Много важен сред тези факти е обстоятелството, че България е не просто единствената комунистическа страна, която за 45 години е „успяла“ да фалира три пъти – тя е единствената страна в северното полукълбо (това е нещо като световен рекорд), който през второто половина на ХХ век банкрутира толкова много пъти", коментира Станчев.

"Ако сте автор на учебник и споменете този факт, ще трябва и дадете някакво разумно обяснение. А то е, че икономиката е работила на загуба и че преди първия фалит на икономиката на България през 1960 г. тежат издръжката на червената армия, изземването на предприятия от СССР, унищожаването на частния сектор и производителните съсловия (често физическо елиминиране на хора), и следване на стопанска политика по съветски образец, прокарвана от полуграмотни политически назначенци на БКП. За да се избегне това обяснение, авторите наблягат на обратното тълкуване – че имало успехи, например в индустриализацията на страната. От това, което казах, би трябвало да се подразбира, че не просто е невъзможно да се обясни на сегашните младежи особеността на режима от 1944-1990 г. без несъстоятелността (фалитите) на неговото стопанство; ако ги споменете, ще трябва да навлезете в дебрите на много други факти, събития и процеси, да им дадете оценка. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

ЗАБЕЛЕЖКА: Красен Станчев е мой състудент от Философския факултет на Държавния университет в Санкт-Петербург, Русия. Казвам това просто като факт.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

КОМУНИСТИТЕ НЕ СА НИ КРАЛИ, А СДС ВСИЧКО ОТКРАДОХА, СЛЕД 1989г ВСИЧКО ЗАПОЧНА ДА ПРОПАДА, ДОКАТО БЕШЕ ЖИВКОВ НА ВЛАСТ ИМАШЕ ХЛЯБ И РАБОТА ЗА ВСИЧКИ ХОРА, ИМАШЕ И ВЛАСТ, А НЕ КАТО СЕГА.АКО НЕ БЕШЕ КОМУНИЗМА ГРЪНЧО И ДОМ НЯМАШЕ ТИ ДА ИМАШ, А УЧИТЕЛ НИКОГА НЯМАШЕ ДА СТАНЕШ!