Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 1 август 2019 г.

Чинията на Бузлуджа не трябва ли да стане Световен център по физика на учителя Теодосий Теодосиев?


На едно място във Фейсбук възникна идеята за петиция с искане Чинията на Бузлуджа да се даде на учителя Тео Теодосиев - за да създаде там Световен център за обучение по физика. Какво ще кажете за тази идея? На мен ми се струва че е добра, да не кажа чудесна или превъзходна!

Ето как беше предложено това:

Krassi Aristo: ПЕТИЦИЯ НЕЗАБАВНО! ЧИНИЯТА НА БУЗЛУДЖА! Целият народ е давал средства - и покойните ни родители и прародители, както и нашето поколение! СВЕТОВЕН ЦЕНТЪР ПО ФИЗИКА - ТЕОДОСИ ТЕОДОСИЕВ!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

За последно да ти дам един образцов пример за истински и всеотдаен Учител какво представлява и как му се отблагодарява обществото и да сравниш този пример със себе си:

Музикален педагог от Русе стана първият учител, отличен с държавна парична награда пожизнено.

Парламентът одобри предложението на правителството Стоянка Настева да получава всеки месец по 500 лв. заради висока професионална и всеотдайна педагогическа дейност.

Стоянка Настева отдава 30 години от живота си на работата си като музикален педагог в детски градини в Русе. Тя изучава народното творчество, като издирва произведения, подходящи за деца, и ги използва за обучение и възпитание, разказва Bulgaria ON AIR.

Педагогическата ѝ дейност и иновативните идеи ѝ носят и няколко награди. Русенката е носител е на ордена "Св. Св. Кирил и Методий" – втора степен, и награда "Русе" за образование. Бившите ѝ колеги се гордеят с нея.

Наградата, която получава от правителството по предложение на инициативен комитет от Русе, я прави изключително щастлива.

От образователното министерство обмислят да въведат подобно отличие и за други пенсионирани учители със заслуги в областта.

Анонимен каза...

Относно поредната ти конгениална идея, този път за Дом-паметника на БКП да стане училище по физика - ти поне знаеш колко усилия са нужни да мотивираш и да убедиш един едничък ученик един път да отиде до другия край на града. А какво остава някой да ходи на 50-60-100 км от града, където живее или учи, с какъв транспорт, за чия сметка, колко време ще отнеме едно такова пътуване, зимата, когато горе натрупа 5 м сняг как ще се поддържа достъпа и електроснабдяването, отново - за чия сметка и на каква цена??? Как ги измисляш такива потресаващи щуротии не мога да си обясня???

Айде, спирам вече, че утре ме чака път, опитай се да си използваш главата за мислене поне веднъж в живота, ей така, за разнообразие, а не само да пазиш равновесие с нея и да си я подстригваш.

Хайде, със здраве :)

Анонимен каза...

Лоша идея. Инфантилна, ама яко.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, доста сте ми обидена заради това, че милион пъти Ви изобличих в тъпотия и се мъчите да ми отмъстите по не по-малко тъп начин. За мислене не говорете именно Вие, щото то е субстанция, с която нямате нищо общо... говорете само за завист, за злоба, за идиотизъм, неща, които са Ви съвсем родствени и близки...

Bacho Кольо каза...

Едва ли авторът на тази идея съзнава каква идиотия е сътворил!
По-неподходящо място за център по физика не може да се предложи.