Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 22 септември 2019 г.

Моля, пловдивчани: ако сте човеци, помогнете и спасете баба Марийка!


Искам да съобщя нещо, което е важно - защото то може да покаже доколко ние самите все още сме човеци:

Като капак на всичките ми проблеми тия дни (принудих се да се местя да работя като учител и да живея в София защото в Пловдив властта ме прогони от образованието по безпрецедентно груб и грозен начин!) ми се обадиха и ми съобщиха (по молба на самата баба Марийка), че тя е напуснала Дома за стари хора, намиращ се на Коматевско шосе и вече четвърта нощ спи отново на улицата, в ужасния нощен студ.

Причина за напускането й е разпра с персонала, който въпреки че е бил надлежно уведомен за проблема й (тя събира разни боклуци от контейнерите и ги носи където живее, това е заболяване, наречено "събирачество"!), не е направил нищо за да предотврати натрупването на боклуци в стаята й. Не мога да разбера защо управата и персонала на дома нищо не правят за да намерят толкова възрастната жена, тя е на 87 години (ако трябва и с помощта на полицията) и да я върнат да продължи да живее в Дома?! Аз лично тия дни нямам физическата възможност да ида в този квартал, да търся баба Марийка и да я увещавам да се върне в Дома, т.е. нямам физическата възможност да върша работа, която би следвало да вършат тия, които получават за това заплата в този Дом.

Затова моля милосърдни личности и граждани, които живеят в квартала или в града и имат възможността да помогнат за благоприятно разрешаване на случая, да се намесят по разумен начин и да помогнат и на баба Марийка, и на персонала на Дома.

Предварително благодаря за което! Моля ви, нека не допускаме баба Марийка да остане на улицата и да умре от студ, моля ви, нека не си слагаме и този грях на душата - че сме гледали безразлични когато възстрастната жена е треперела от студ през нощта на улицата!

Моля също така ако този сигнал по някакъв начин стигне до полицията или до социалните служби в тъй културния град Пловдив (за което можете да допринесете и вие като го препратите до тях), да се задвижат и да си изпълнят задълженията не само по закон, но и според повелите на съвестта си (ако такава все още е в наличност у някой от тях!)...

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Мария има син. Той ще й помогне.

Анонимен каза...

... поне така се надявам, де. Не вярвам да остави майка си в това положение.

Анонимен каза...

Тази лудата и старческия дом ще запали, ако не я наблюдават, кои ще тръгне да приютява психично-луда баба.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко изрод, баба Марийка не е луда, нещо, което, прочее, за Вас лично не може да се каже...