Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 17 януари 2020 г.

Отчаян опит да спася семейството си от гладна смърт!


За да не умре семейството ми от глад се принудих тази сутрин за подам документи за работа като... хигиенист в намиращото се наблизо до дома ми квартално училище, ето и копие на самия документ:




Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

13 коментара:

Анонимен каза...

Това е перфектно мотивационно писмо - персонализирано и специфично за позицията, за която кандидатствате, също така е свързано с вашите умения и опит. Трудно биха могли да се намерят аргументи за отказ. Поздравления!

Анонимен каза...

Пропуснал сте да споменете, че имате блог, автор сте на книги/които никой не купува/, издавате списания и т.н. Като цяло не знаете как се пише заявление за кандидатстване за работа.

Анонимен каза...

Ужасно мотивациинно писмо. Нуждаете се от човек който да ви подготвя за интервюта.

Анонимен каза...

Това обяснява защо толкова време не можете да си намерите работа.

Анонимен каза...

Това е дефиницията за лош мениджмънт ако ви наемат на работа след такова мотивациинно писмо.

Анонимен каза...

Мислите ли, че г-жа Директора на СУ "Черноризец Храбър" има нужда от хигиенист, който да й дава непоискани съвети как да ръководи училището и да публикува всичко в Интернет?

Анонимен каза...

Човек кандидатства за хирург с доказателства какъв добър строителен инженер е. Но добавя, че въпреки че кандидатства за хирург да не се забравя и, че е болен и му треперят ръцете. Накрая завършва, че той ще оперира ама болницата ако иска да дострои още един етаж той е насреща като инженер.

Ангел Грънчаров каза...

Мила другарко, престарала сте се днес, написала сте доста коментари все в една и съща тоналност, показващи, че нямате никакъв морал. Бихте ли все пак дала пример за хубаво мотивационно писмо та да ни научите как се пише такъв литературен шедьовър?

Анонимен каза...

Пожелавам Ви след прочитането на забележката към молбата, автобиографията и дипломата сърцето на директора да се смекчи и да Ви назначи за учител или поне възпитател. Това, което се случва с Вас, е срам да Родината ми.

Кръстьо Йорданов

Анонимен каза...

Няма нужда от мотивациинно писмо. Наличието на мотивациинно писмо за позицията на хигиенист е равностойно на отсъствието на мотивациинно писмо за позицията на мениджър.

Анонимен каза...

Може и да се наложи да почиствате нужници в образователната институция, за известно време, по стечение на обстоятелствата, но сте духовно независим и се изказвате свободно и компетентно по всички актуални въпроси. Това е свободна и достойна гражданска позиция, която беше невъзможна когато властваха онези престъпници преди 10.11.89г.!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, онези същите престъпници, които властваха преди 10.10.1989 г., властват и сега. Нима и това не сте разбрала? Вие на Луната ли живеете?

Анонимен каза...

Ако са същите престъпници що преди не се е налагало да "почиствате нужници в образователната институция"? Къде е разликата?