Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 6 април 2020 г.

Четохте ли новото отворено писмо на небезразличните граждани до най-висшите длъжностни лица в държавата?


Тази сутрин забелязах, че в блога на небезразличните граждани е публикуван нов документ, ето линк към него; приятно четене ви желая:

БЕЗПОЩАДНО ЧЕСТНО ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НАЙ-ВИСШИТЕ ВЛАСТВАЩИ ЛИЦА В ДЪРЖАВАТА


И хубав ден от мен! Бъдете здрави! Дано вирусът продължава да ви подминава - по възможност безкрайно!!!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Пак си включил Ники а синът ти липсва.

Анонимен каза...

Въпроса за философията е така по моему:



Аз съм в средата на пазарното стопанство, магазина иска да продава. Магазинерите нямат нито ум, нито образование - те знаят две неща - купи, продай. Философия не им трябва, ако им трябваше щеше да има философски институции, но няма.



Или си философ, или си магазинер.



Всичко се продава, и изкуствени хуйове да продаваш, ще ти платят.



А кой иска да плати на философа - никой.



Затова е леко смешно когато ти се фукаше как си създал образователна фирма или не знам кво си, без въобще да загряваш, че фирма значи магазинер, а не философ.



Е, реалността те подсети.



Но за мен не знам, ненавиждам ги тия магазинери, те нямат ум, автоматични машини, купил, продал, наял се. Кола си купил, уау!



Бездуховни са, ерго, безполезни за мен.



Философията не е за пари - това е размишление върху вечните неща, тия с новите коли и дебелите кореми не ги интересува това.



Но ние не се отказваме - духовното управлява, не алчността и материалното.



Те са ми смешни, тия с колите, като ги виждам ядосани им казвам - ама как моеш да си ядосан, пезевенк глупав, нали имаш кола?!



Христосчо казва същото - гледайте вярата (духовното), а парите ще ви се добавят...



Това не го учат в магазинерските си университети, а?



Но за тяхно съжаление духовното остава, а колата им ръждясва и става скрап.



Можеш ли да обясниш това на двуклетъчни магазинери? Опитай с книжарите, дето продават книгите ти, a не са ги отворили дори на първа страница.



Тия тъпунгери движат материалния свят, нека ги оставим да живеят жалкия си живот на амеби...



Ние сме философи!



Поне аз, за тебе не знам.



P.S. Другарско мушване в ребрата, хи-хи...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Написал си гениално писмо, самата истина си казал, браво, направо ме уби, ти си философът, не аз - щом можа да кажеш тия истини толкова ясно и просто! Нямам думи!

Ще го публикувам отделно, но сега съм на село и съм зает с други неща, като се върна в Пловдив, ще го направя!

Жив и здрав да си!

Анонимен каза...

Тримата от запаса умора немат. Те само се потят. Проблемът е, че си вярват.

Анонимен каза...

Най-после едно честно отворено писмо, написано от сърцати граждани, без фалшивия патос, свойствената логорея и маниакалната обстоятелственост на другарката-графоман А. Г.!!!

Bacho Кольо каза...


"Тази сутрин забелязах, че в блога на небезразличните граждани е публикуван нов документ, ето линк към него; приятно четене ви желая"

1. С много неща в това писмо съм съгласен.
2. Ти не си го писал , само "си го забелязъл в блога на безразличните"
3. Въпреки, че не си го писал, кога ще се научиш да излагаш мислите си кратко и ясно, без да разтягаш пичи масали? В края на краищата, дори Кървавото писмо на Каблешков е от 8-9 реда. Верно, твоето възвание е с далеч по-голяма важност за Отечеството, ама все пак една брахилогична редакция не би му била излишна.
4. Чудя се на акъла не тия двамата, които безкритично се подписват под логорейните ти творения.

Анонимен каза...

Бачо Кольо, не се чуди на туй, що го няма.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Коля, не разбираш от писане, що се изказваш та се излагаш? Пардон, вий, комунистите, от сичко разбирате!

Но все пак помисли поне малко връз ето това: когато човек пише, той се опитва да изрази някакъв смисъл, който е родила душата му (съзнанието). Думите са потребни за да предаде този смисъл. Според това какъв по величина и потенциал е смисълът, се подбират подходящи думи. Кои думи, какви думи ще избере решава пишещият. Друг пишещ ще избере други думи. Неща като "харесва ми" или "не ми харесва" тук са просто неуместни. В случая, като смяташ, че това, което е казано в горния текст, може да се изрази с по-малко и по-подходящи думи, хайде, опитай, направи го, ако успееш моментално тогава ще направя нужното да убедя небезразличните граждани да пратим твоето писмо вместо това по-горе. Съгласен ли си? Давай, направи го, да видим какво ще се получи...

Анонимен каза...

За пръв път от много време, Грънчаров, правиш някакъв опит да отговориш на някого по същество, вместо само с храчки, за което те поздравявам! Разбира се обаче, обстоятелството, че започваш думите си с обръщението "Таваришч коля", прави аргумените ти невалидни. Опитай пак, може да ти се получи следващия път. Успех!

Анонимен каза...

Прочетохме внимателно новото отворено писмо, а можеше и да не го четем - то си е в шаблона на всички останали писма - познатия бъркоч от обвинителни и самосъжалителни излияния...