Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 19 септември 2021 г.

Искате ли заедно да правим алтернативни открити онлайн "уроци" по философия?


И по гражданско образование също. Предлагам тази идея. Търся неколцина - ученици, учители, просто интересуващи се от философия - които искат да се включат в тази инициатива, в този експеримент. съвсем доброволно, по вътрешни подбуди да се включат, свободно, просто защото го искат и го смятат за нужно и добро. Ще се радвам да се окаже, че вие лично не робувате на някакви глупави страхове или на някакви излишни скрупули и решите да се включите. До скоро!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

9 коментара:

Анонимен каза...

А ако използваш това време ти да взимаш уроци по програмиране или график дизайн, след няколко месеца ще бъдеш полезен на обществото.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие да не сте станАла веке програмистка ма? :-) Не знам дали сте забелезАла, но аз и сега съм много полезен за обществото. Само за Вас лично не съм полезен, щото сте изродена, щот не сте человек, но за человечеството съм много полезен... по всеобщото мнение. (Вие сте изключението, което потвърждава правилото!)

Ангел Грънчаров каза...

Пардон, другако, сбъркАх: и за Вас съм полезен ма! Ето без мен Вие нема къде да пишете, пардон, да плюете... :-)

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, очакваме кандидатурата Ви за омбудсман.

Заповядайте утре, в 12:00 часа, в редакцията на в-к "Марица", за да я обсъдим, както и условията по нейното публикуване.

До утре,
Яница Марова - репортер във в-к "Марица"

https://www.facebook.com/yanitsa.marova

Анонимен каза...

По-скоро по "Основи на сигурността" от Ангел Грънчаров, Сократ Гавазина, който пази на хората бостаните.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, давайте, пишете в стихове, ще Ви олекне по-ефективно, ще облекчите мъката си когато настроите душата на лилирча вълна... Чакаме с нетърпение Вашите прочувствени стихове.

Анонимен каза...

Грънчаров качамак е ял,
И в главата заради операция е много спрял,
В дисциплината на Ленин е блестял,
С идеалите на комунизма е живял.

Но като е демокрацията дошла,
Грънчаров бързо е сменил своята боя,
От червен е станал син,
Но пак с акъл колкото да чисти нужници в Берлин.

И Грънчаров беше справедливо уволнен,
Като пълен некадърник от поста си свален.
Сега от злоба по форумите се прави на гамен,
Но си е пак същия серсем!

Намери си другарка Грънчаров пак,
Представя се за на баба Марийка гръбнак,
Но иска в нейния апартамент да готви качамак,
Да го присвои и продаде за много паричен знак!

Б. от Б.

Посветено на Ангел Грънчаров, известен като АчО ПазачО-Качамака

Ангел Грънчаров каза...

Малее, другарко, Вие сразихте с тоз шедьовър не само Шекспир и Данте, но и сите останАле гении, именно Петрарка, Пушкин, Гьоте, Шилер, Яворов... не мога да изброя сите, бравос, другарко! Вие сте лирична почти колкото другарката Стоянка Анастасова, която навремето пишеше не по-палко прочувствени констативни протоколи, верно, в проза ги пишеше, ни чувството им беше не по-малко богато от Вашето! Е, олекна ли Ви повече теперь? :-) Аз ще Ви излекувам най-накрая и ще Ви се наложи да ми платите хубав хонорарец, нали така, другарко? Ще ми го платите като поп, дека казва народо... Продължавайте да се изразявате все в стихове, терапията Ви върви бляскаво!

Ангел Грънчаров каза...

Е, има некой грапавини в стиха, но давайте, дерзайте, чудесно е началото във Вашето поетично поприще...