Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 27 юни 2022 г.

Защо с ГЕРБ е невъзможно каквото и да било взаимодействие?


Момчил Дойчев: Към неруските тролове, които мразят ГЕРБ, но искат нов съюз с БСП: ГЕРБ били корумпирани, добре. Ами БСП не бяха ли корумпирани и при Луканов, и при тройната коалиция и при Орешарски, ами сега? Нали викахме "И преди и сега БСП е мафия". Да не би да сме грешали тогава, че и сега? Управляващите винаги злоупотребяват с власт, при тази система създадена от комунистическата криминализирана олигархия, а не от ГЕРБ, както наивно си вярват пишман демократите. Днес виждаме, че не само БСП, ДПС и ГЕРБ, но и новите партии не са никакво изключение. При тази система като смениш корумпиран с некорумпиран, некорумпираният пада от власт ако не се корумпира! Това не го ли разбахте?! 

Защо тогава да може съюз с БСП, която с пропутинската си позиция е много по-силно токсична от ГЕРБ и ДПС, празнува 9 септември, заедно с деня на Червената армия-окупаторка, подкрепя на практика Руската агресия против Украйна можеше да се направи тактическа коалиция, а с ГЕРБ който в сравнение с БСП е по проевропейски проатлантически да не може??? 

по Мартин Табаков 

КРАТЪК КОЙ КОМЕНТАР: Не може да се прави коалиция с ГЕРБ докато Боко е собственик на тази "партия". Докато нито един от ГЕРБ не смее да каже и дума против разпищолилият се крадлю Боко, докато всички му се кланят доземи и му се хилят подкупващо, докато безличността и аморализмът в ГЕРБ е в стихията си, с ГЕРБ не може не само да се прави коалиция, а и да се разговаря дори. Те са мафия, а Боко е и собственик, и фюрер. Нищо демократично няма при тях. Съюз с ГЕРБ означава да се сипе кофа с л@йна в каца с мед. Много чистене се иска в ГЕРБ че да може те да заслужат някакво доверие и с тях да може да се разговаря. Те са карикатура на партия, те са си чисто и просто мафия. Срамота е, че Мартин Табаков е написал горното и по този начин е плюл в лицето си като философ. Философите са длъжни да говорят само истината и да не правят никакви непристойни неща, обслужвайки някакъв кариеристичен интерес. ГЕРБ са токсични не по-малко от ДПС и всяко докосване до тях ще отрови оня, който си го е позволил.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена. 

Няма коментари: