Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 9 юни 2023 г.

Примиряването с гнилата образователна система е страшно злодеяние: погубваме бъдещето на децата си!

 

Слабите резултати от тазгодишната матура по български език и литература ни дават повод отново да поставим темата за жизнената и съдбовната потребност от коренна промяна в образованието. Участваме този път трима събеседници, единият от които е учител по философия и гражданско образование. Казваме някои горчиви истини. 

Толкова тук. Останалото - в клипчето. Приятно гледане и приятни размисли ви желая! 

Който желае да подпомогне този канал или пък издаваното от мен философско списание ИДЕИ, което работи за разгръщането на духовния и личностен потенциал на младите хора, може да го направи като използва информацията в моя блог, наречен Humanus Academy (в търсачката лесно ще го намерите по това име!), раздел ДАРЕНИЯ (donations). (Или пък "да почерпи едно кафе" ето тук: https://ko-fi.com/ideiaig ) 

Абонирайте се за канала, на който гледате това видео, а също и за другите ми канали, на които помествам свои видеа с коментари, участия в дискусиите на нашия Философски клуб, интервюта по медиите и пр., ето ги тия други два канала, до тях можете да стигнете като ползвате ето тези линкове: 

https://www.youtube.com/@angigog/ 
https://www.youtube.com/@AngelGrancharov/ 
https://www.youtube.com/@angelgrancharov874/ 
https://www.youtube.com/@Paralel42/ (Нека тук да стои и този линк, водещ и към този мой блог, за всеки случай.)

ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Зависи под какъв ъгъл се разглежда този въпрос за застрашената "българщина". Но със сигурност, това че образователната система създава функционално неграмотни продукти, е заплаха в някаква степен за България. Ако искаме да се развиваме, са ни нужни грамотни, добре подготвени за живота и труда хора. Ако продължаваме така, положението във всички сектори ще се влошава.

Анонимен каза...

Съгласен съм със зрителя Гълъб Костадинов. Гледах, макар и не пълното заседание на ВСС и съм потресен - това трябва да са ТОП юристите на България, а атмосферата е ужасна. И аз съм против Гешев, но не чух нищо за неговата работа като главен прокурор вече 4-та година. Клюкарски въпроси, дребни заяждания, лицемерна загриженост за душевното му състояние (да бяха поискали психиатрична експертиза) и нищо съществено. Министърът на правосъдието се държа общо взето достойно, но в един момент и той се чудеше какво да прави. Нямам думи. Този боклук не се ли измете заедно с Гешев, никакви реформи няма да има.