Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 12 юли 2008 г.

Кампания за граждански натиск по нравствени и ценностни подбуди

Инициатива във връзка с Пражката декларация "Европейската съвест и комунизмът".

България е пълноправен член на Европейския съюз: това, всъщност, е най-голямото постижение на младата българска демокрация, което сме на път да пропилеем по най-глупав начин. Причините за тази толкова реална, пък макар и за мнозина незабележима евентуалност, са много.

Първата е, че у нас, подобно на Русия, комунистическата номенклатура и нейните питомци успяха да се трансформират в господстващ олигархичен слой, който сега държи всички основни властови позиции. Комунистическата ДС направи нужното за такъв един злополучен развой на събитията, в резултат на който сега цялата нация се чувства излъгана. Агенти и сътрудници на ДС са не само най-крупни капиталисти-олигарси, но са и на възлови места във властта и в медиите: агент Гоце Първанов примерно е Президент на републиката!

У нас в последните години най-манипулативно се създава и натрапва на младите хора един героично-романтичен образ на българския комунизъм, който няма нищо общо с реалната му същност, със същността на този най-злодейски и кървав режим в човешката история. В обществото се ширят всякакви носталгични и идеализирани представи за "непресекващото щастие" на комунизма, допринесъл за някогашния "просперитет" на българите, който обаче бил пресечен ненадейно от зловещата демокрация, носеща ни само мизерия. България сега е на път да достигне тоталната ценностна обърканост и подмяна в съзнанията на най-широки слоеве, която е характерна за путиновия режим в Русия. Явяващ се, впрочем, най-съкровена мечта и идеал на българската олигархия, за реализацията на който тя се готви чрез разиграването на картата, наречена "бат Бойко". Ценностната деградация на българското общество, избиваща често в горчив и безнадежден нихилизъм, се насърчава най-усърдно от продажните медии. За целта е мобилизиран мощният медиен потенциал на страната, който е в ръцете на толкова арогантната комуноидната олигархия.

И след като се стигна дотам президентът на България да е най-примерен изпълнител на волята на тайните служби и на комуноидно-мафиотската олигархия, то гражданското общество - доколкото такова все още съществува у нас - трябва да реагира по някакъв начин за да се изчисти образа на България, явяваща се все пак страна от Европейския съюз. Публикуваната Пражка антикомунистическа декларация е прекрасна възможност да се провери доколко българските институции и властнически лица са с европейско мислене и манталитет. И доколко стоманените червени петолъчки в главите им са се амортизирали поне.

По тази причина призовавам с всички възможни средства да се упражни граждански натиск, в резултат на който лицата, олицетворяващи за момента основните институции на страната - Президент, Председател на Народното събрание, Министър-председател, Главен Прокурор, Кмет на столицата - бъдат принудени да се подпишат под Пражката декларация за европейската съвест и комунизма. По този начин те имат шанса да се разделят с комунистическия си генезис и манталитет и да направят първа стъпка към нравственото си освестяване и пречистване. В резултат на това образът на България като модерна европейска страна ще бъде изчистен от съвсем основателните подозрения, че тя не е нищо друго освен жалка олигархична псевдодемокрация, нищо друго освен руски "троянски кон" в Европейския съюз.

Та в тази връзка призоваваме с подписа си и други хора да подкрепят кампанията за граждански натиск, който да принуди главните властващи лица в страната да проявят този морален жест и да се подпишат под указания документ. Текстът на настоящата инициатива ще бъде изпратен на всички медии у нас.

Желаещите да подкрепят с подписа си тази кампания за граждански натиск по нравствени и ценностни подбуди могат да го направят ето тук.

Няма коментари: