Представена публикация

Човеци ли сме?

  Да помогнем на Любо ОЩЕ:   Ще помогнем ли за лечението на г-н Любен Воденичаров? Освен това смятам, че нашият "Картаген" - мас...

петък, 19 февруари 2016 г.

Наш сънародник, етнически българин от Сочи е репресивно осъден по скалъпено обвинение за "държавна измяна", у нас медиите дружно мълчат!


Днес получих писмо от мой бивш колега, сега пенсионер, който ми съобщава за репресии в Русия срещу наш сънародник, етнически българин, който се казва Петр Парпулов, осъден, представя ли си, за "държавна измяна"!!! Навярно тепърва много ще се говори по тази екстравагантен пример за терор в путинска Русия, но ето сега самото писмо, а аз съвсем скоро, като проуча случая, ще си кажа мнението по него (както и ще известя колеги-блогъри, понеже не бива да сме безучастни когато путинската национал-комунистическа диктатура така жестоко тормози наши сънародници; а ето сега писмото на колегата Парпулов от Пловдив:

Драги г-н Грънчаров, днес ми се обади мой братовчед от Пазарджик и ме информира за събитията с наш еднофамилник Петр Парпулов. Посочвам Ти какво прочетох за това в Интернет:


Бывший авиадиспетчер из Сочи Петр Парпулов получил 12 лет колонии строгого режима за госизмену. Такое решение вынес Краснодарский краевой суд в ходе закрытого заседания, передает "Интерфакс".

Известно лишь, что следствие предъявило обвинение бывшему земестителю начальника службы движения Черноморского центра обслуживания движения филиала "Аэронавигация Юга" Парпулову за эпизод, когда он отдыхал за границей в 2010 году.
Без съмнение се касае за етнически българин - потомък по бащина линия на рода на Иван Маринов Парпулов, известен като Орчо войвода. Много искам да не оставаме безучастни в този случаи и те моля да проучиш, до колкото ти е възможно, този случай и да го отразиш в блога си, който се радва на висока популярност.

Желая ти успех във всички начинания!

Радомир Парпулов

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: