Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 16 март 2016 г.

Кремъл вади старите „кримки” от ДС да стрелят напосоки в държавния телевизионен ефир на България
Искам да ви споделя една истина, държана в тайна от българската аудитория от българските медии: СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА В РУСИЯ ОТНОВО Е ПО НИСКА ОТ ТАЗИ В БЪЛГАРИЯ! Този факт, ако медиите ни бяха така любезни да го съобщят, би трябвало поне малко да поохлади настървението на проруската пропаганда в България. Близо две петилетки, стъпила на растящите цени на петрола, за което Русия нямаше никакви заслуги, тя се гавреше с българската бедност спрямо руското замогване – временно, както се оказа.

Казано накратко, руският вожд Путин анексира Крим, но анорексира жизнения стандарт на поданиците си в поверената му империя. Това не пречи на неговите слуги в България да ръсят глупости и лъжи по адрес на около 2 милиона българи, избрали доброволно Запада да работят, учат и живеят (както на Изток в Русия си мечтаят милиони, но не могат да си позволят дори да емигрират).

Да поплаче с руски акцент на несъществуващите български европейски гробища беше помолен пореден път в БНТ днес шефът на бригадирското движение за закопаване на прозападната ориентация на България Бригадир Аспарухов. Без ни най-малък опит за спор от страна на водещия Димитър Цонев той обобщи, че западняците се били гаврили с българите, които са избрали да живеят, работят и учат в техните страни.

За такава „гавра” милиони българи си мечтаеха още по времето на бригадирското движение, когато с кирки и лопати се градеше стоят, рухнал през 1989 г. под бремето на собствената си неадекватност, затиснат смъртоносно под туловището на динозавъра СССР.

По каква причина, година по-късно, каченият на върха на държавата на вълната на антикомунизма президент Желю Желев назначи Бригадир Аспарухов за шеф на предрешеното разузнаване в България (на което и днес западните съюзници гледат като на доверено и доведено дете на съветската ни мащеха), е една от най-големите тайни, отнесени в гроба от авторите на това предателство спрямо официално декларираната прозападна ориентация на страната ни. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: