Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 октомври 2017 г.

Мисля, че открихме разумното решение на проблема на баба Марийка


По проблема на баба Марийка ми се струва, че се приближаваме към разумното решение, ето част от дискусията под публикацията със заглавие Мили Боже, помогни най-напред на баба Марийка!, изглежда Бог ни помогна да се приближим до вярното решение:

Анонимен каза: Виждате сами, убеждавате се сами, че Гранчаров като капак на всичко е и луд!!!!!!!!!!!!!!!!! Затова е така близък на доказано лудата баба Марийка!!!!!!!!!!!!!!!!!! Щом се събраха значи са луди и двамата!!!!!!!!!!!!!! Съдът доказа, че Грънчаров е луд, знаете че той загуби делото, с което искаше да докаже, че не бил луд, това дело беше спечелено от уважаемата госпожа директорка, която освен че разгада и разобличи неговата некадърност, разобличи и неговата лудост!!!!!!!!!!!!!!!! Има малко разсъдък Граничаров като се е ориентирал да става пазач, но аз лично смятам че длъжността мияч на обществените нужници по ще му приляга предвид неговото психично състояние и предвид това, че няма нужните качества да бъде дори пазач!!!!!!!!!!!! Само луд човек може да назначи за пазач на имота си луд човек като Грънчаров, който при това е и некадърен да опази имота му!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А Марийка е луда и отдавна трябваше да отиде на се лекува в психиатрията!!!!!!!!!!!!!!!!! Единствен Гранчаров ще бъде виновен за това ако тя умре от простуда защото той и мъти главата за някакви човешки права и за човешко достойнство!!!!!!!!! Ако той не се месеше в случая отдавна баба Марийка щеше да е на топло в лудницата!!!!!!!!!!! И щеше да остане жива!!!!!!!!!!!!!!!! Не знам дали Грънчаров може да бъде подведен под съдебна отговорност заради толкова вредната му роля по случая на баба Марийка предвид тежкото му психично състояние, по този въпрос могат да се произнесат компетентните органи и юристите!!!!!!!!!!!!! Аз лично мисля, че понеже този човек е доказано вреден нищо не пречи и той да бъде натикан принудително в лудницата и там ако искат с баба Марийка могат да си основат лидешко "алтернативно училище по свобода"!!!!!!!!!!!!!!!!! Ще си имат и публика: лудите от лудницата може и да се впечатлят от неговите дрънканици и словесни повръщни!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))) Гранчаров само в лудницата ще миряса и ще престане да вреди на обществото!!!!!!!!!!!!!! Опасните хора като него и като баба Марийка трябва да бъдат натикани в лудниците!!!!!!!!!!!!!!!!! Ако бяхме нормално общество това отдавна щеше да е станало и с двамата!!!!!!!!!!!!!!!!! Но ние сме демократично общество и затова си страдаме толкова!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

гАд каза: Ей, стигнахте до това което пиша от месеци... Защо не се обърнете към психиатрията или някоя подобна институция, която може да действа веднага? Най-малкото да се прибере бабата за оценка, докато се движат другите необходими процедури?

Ангел Грънчаров каза: Драги гАд, най-добре е баба Марийка и такива като нея да бъдат прибрани мигновено в концлагер за превъзпитание. Лесна е тази работа и е много ефективна, нали така? Предполагам, аз също съм за концлагер поради толкова неправилното си мислене...

Мария Василева каза: Светът разбра вече отдавна, че лечението на психиатрите е фалшиво и вредно, че те действат манипулирани и купени от фармакологичната индустрия. Така наречените психични болести са измислени за печалба, това са си психологични проблеми. И само психолози трябва да ги лекуват. В Щатите ходят на психоаналитик. Само в България не са го разбрали още!

Да пратите някого в психиатрия е голямо престъпление, това е по-лошо от умирането от студ на улицата, това е убийство.

Tatyana Koleva каза: Доколкото знам, трябва близките ѝ да се обърнат към прокуратурата.

веселин димитров каза: Не се намесвай в чужди работи чак толкова. Как така ще я правиш на луда? За другото си прав. И на мен не ми харесва да е такъв характер и да спи по улиците. Ще се разболее.

Ангел Грънчаров каза: Прав си, нямам право да се меся толкова. Приемам критиката. Благодаря ти за разумния съвет!

Мария Василева каза: Оказва се, че тя има нужда от работа с психолог. Или от психоаналитик, за да проумее 2 неща - че трябва да се грижи за себе си и не може да спи навън и че не трябва да прибира боклуци и мръсни неща. Котките сами си ровят в контейнерите, нямат нужда от нея. Ако иска да ги храни, нека купува пилешки фенери и да ги вари, както и насипно гранули.

Ако попадне в ръцете на психиатрите ще я лекуват с тежки лекарства с много странични ефекти, които не е добре да употребява на нейната възраст. Ще я направят без сили и ще притъпят чувства, емоции и воля. Ще стане друг човек, зомбиран, объркан, безпомощен. Те не лекуват нищо, това не се лекува с хапчета. Психиатрите са отдавна купени от фармацевтичните компании, много от техните колеги изобщо не ги смятат за лекари, защото за тези измислени от тях болести няма никакво научно доказателство. Мисля, че в основата на тези състояния, включително и това на баба Марийка, стоят психологически проблеми. Тезата а психиатрите, че се дължат на някакъв химически дисбаланс на мозъка никога не е била доказана. Те не знаят на какво се дължат и следователно нямат право да лекуват с химически субстанции, още повече, че медикаментите не се тестват за дълъг период от време, а за 2-3 месеца. При продължително пиене те свиват мозъка и го увреждат, причиняват зависимости, неврологични и други заболявания. Всички лекувани с тези лекарства са просто употребявани от фармацевтичната индустрия и психиатрите за печалба.

За мен именно започването на медикаментозно лечение ще убие баба Марийка. Да се вкара насила в психиатрия е голямо престъпление, посегателство над живота й и нарушение на правата й.

Ангел Грънчаров каза: Напълно си права, изцяло споделям! Това е истината! Проблемът на баба Марийка е от психично-психологическо естество, не е психиатричен, тя няма оплаквания, които да изискват лечение от психиатър. Но у нас как да се заеме психолог с баба Марийка при така сложилата се ситуация?!

Донякъде аз се мъча да изпълнявам тази роля, засега безуспешно. Тя обаче ми има доверие и ме уважава, тъй че донякъде мога да й влияя. За пълна промяна в поведението й обаче на нейната възраст трудно може да се очаква. Но нещичко може да бъде постигнато.

На моменти си мисля (аз съм либерално настроен човек), че може да я оставим да си носи каквото иска в квартирата, но когато излезе, веднъж-два пъти седмично някой, примерно синът й, може да влиза и да изнася всичко онова, което тя е внесла - и да почиства стаята й. За психичният й проблем (всички имаме психични проблеми, няма човек без психични проблеми: без психични проблеми може да бъде само човекът без... психика!) ще трябва да се уведоми и собственикът на квартирата й, аз лично се наемам да разговарям с него, ще му помогна да разбере, че трябва да прояви известно търпение към проблема на своенравната си възрастна наемателка. Но ще му обещаем, че в квартирата въпреки навиците на бабата ще се почиства и ще има ред. Толкова. Просто е.

Не бива заради такъв един проблем на баба Марийка тя да бъде гонена от всякаква квартира и да бъде оставяна да спи в студа на открито. Стигнало се е до изгонването й от собствения й дом просто защото не е имало човечни хора около нея, които да проявят известно човешко разбиране и да са намесят, та да почистват дома й (тя носи боклуци, те да ги изхвърлят и да поддържат реда и чистотата).

Може да се опитаме чрез социалните служби да се назначи социален асистентка на баба Марийка, която да се занимава точно с тази работа (и също да й помага да си поддържа личната хигиена, да се къпе и да й пере дрехите). Възможно е, предполагам, в един момент баба Марийка ще осъзнае, че е глупаво повече да носи боклуци в квартирата си, след като всичко ненужно за живота й ще бъде неминуемо изхвърлено от нея. Толкова. Мисля, че открихме разумното решение на проблема й.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ето това е мъдро решение, което ще удовлетвори всички заинтересувани страни. Заслугата за това е предимно Ваша, г-н Грънчаров, ако не бяхте се заели със случая така сърцато нямаше да се стигне до това благоприятно развитие.
инж.Бойко Трифонов

гАд каза...

Нека цитирам предишната статия на Грънчаров, под която е и моят коментар :
"Понеже тя не разсъждава трезво и е овладяна от някаква събираческа мания, която й се отразява така, че реално е застрашен собственият й живот, баба Марийка най-вероятно, предполагам, трябва да бъде настанена, за нейно добро, на лечение в психиатрично заведение (или в някакво друго, от което обаче тя не бива да може да избяга, щото няма да се върне!)."

@Грънчаров - Какво казваш за концлагера?
Иначе от теб би се получил прекрасен учител по литература, и те обичат да преекспонират всичко. ;) И отказват да прочетат и разберат точно какво е написано.
Има разлика м/у "мисля различно" и "застрашавам живота си" ... Но щом държиш да поставиш знак за равенство м/у двама ви, добре.

Да питам, може би има запознати, как се наричат хора които постоянно се изкарват жертви?