Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 1 април 2009 г.

Как може да си купите книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА

Новата ми книга ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА (Вечното в класическата и модерната философия), издадена от изд. ИЗТОК-ЗАПАД, се появи по интернет-книжарниците (и не се е появила, разбира се, в другите, в обикновените книжарници!). Ето тази сутрин видях това в сайта на КНИГОСВЯТ. Други интернет-книжарници, предлагащи книгата, са онлайн-книжарницата на store.bg и онлайн-магазина на ХЕЛИКОН. Това е една възможност да си купят книгата ония, които имат афинитет към сериозното, задълбочено четиво - въпреки че книгата е написана на един популярен стил, все пак проблемите, които тя поставя, са твърде сериозни и нелеки. Ала за сметка на това пък са съдбовно важни.

Впрочем, един читател е написал следния отзив за книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, която вече е прочел:

Книгата е хубава. Препоръчвам я силно на всеки един. Толкова е увлекателно писането на Ангел Грънчаров, че дори когато текстът е безкраен е приятен за четене. Той ви потапя в историята и в мислите си дълбоко, дълбоко и във всеки параграф ви разсмива с някоя бистра и остра мисъл. Ще спечелите не само едно невероятно време, прекарано с четене, но ще спечелите и смях, знания, философия, свобода и още нещо! ;)

А другата възможност е да си поръчате книгата по имейла от мен лично - и ще си я получите с наложен платеж. При това може да я получите с автограф от автора. Ето мястото (КОНТАКТИ), където можете да научите как може да се свържете с мен. Същото се отнася и за хора, живеещи в чужбина, като при тях разходите за изпращането на книгата са от порядъка на 10 лв. (наскоро изпратих екземпляр от книгата до Испания и платих за пощенската услуга 10 лева). За хората от България пощенските разходи пък са за моя сметка. Т.е. книгата ще я получат без оскъпяване, т.е. за точно толкова пари, за колкото биха си я купили в книжарница.

По книжарниците се надявам един ден книгата ми божем също да се появи. Е, вярно, тя не е сензационно четиво - както да речем (авто)биографията на Лили Иванова - или тази на Азиса! - за нея няма да се появят тълпи и опашки от нетърпеливи да си я купят ценители, но ми се струва, че книжарите все пак могат да рискуват да изложат книгата ми в книжарниците си. Аз добре зная, че тя ще се продава стига на читателя да се даде възможност да я види и пипне. Обикновено книжарите му отказват това щастие - поне за моите книги. Те са преценили, че книгите ми, предполагам, са "опасни" и "вредни". Или поне са "непазарни". Знам ли. Това ако не е цензура, сполай му кажи.

Разбира се, ако някой от вас рече да попита в книжарница дали има някоя моя книга, с това ще помогне тя да се появи. Читателите сами трябва да направят нещичко за да не решават вместо тях книжарите какво си струва да четат. Ако двама читателя попитат книжар за някоя книга, той ще я поръча - понеже явно се търси. Това е човешка психология. Иначе книжарят сам да благоволи да предложи книга на неизвестен автор като мен едва ли ще стане.

У нас е така, особено ако авторът не се казва "Недялко Йорданов" ("Любомир Левчев" и пр.) или, другояче казано, ако не е от тодорживковата "КОЛТ-урно-духовна" номенклатура. Тия херои-самозванци, гордо разхождащи се с лаврови венци, все още най-нагло са окупирали пространството на многострадалната българска култура. Ама да спра дотук, щото ми стана изведнъж, кой знае защо, прекалено гадно...

Няма коментари: