Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 14 септември 2017 г.

Никакво "турско робство" не е имало, който ви говори за такова е роб по душа, той обижда и предците си, наричайки ги "роби"!
Тук представям малка част от къщите на българите, сторени през 18 и 19 век. Само да припомня, че по това време са изградени и 160 часовникови кули - камбанарии, някои на метри от минаретата на джамиите. Повечето от тях стоят и до днес. Когато някой кретен ви говори за "робство" покажете му тези къщи и му кажете да върви на майка си у..., защото и там ще продължава да бъде роб по душа, облъчен от пропаганда, целяща омраза и разделение на хората.

Забележка: Голямата дълга сграда на четири етажа е първата българска фабрика, построена от Добри Желязков през далечната 1834 г. в Сливен.

Питам - колко такива български фабрики са построили Борисов и Корнелия днес, и ако не са, под какво робство сме?!

Питам - колко от вас могат днес да си построят такива къщи?!

Под какво робство сте, ако не можете?!

Питам - по време на съветското (руско) робство, наречено социализъм, българите нямаха право да имат фабрики, мандрички, нивичка дори. Нямаха право да пътуват зад граница, а на телените мрежи застрелваха в гръб. Нямаха право да изпращат децата си в престижни европейски училища, да издават свободно вестници и книги. Чакаха за жилище 20 години, а за руски таралясник - 10 години.

Кое е робство питам?!

Кратък мой коментар: Терминът "турско робство" изобщо не касае турците, той касае само нас, българите! Нима и това не разбирате?! :-( Да се самоидентифицираме като "роби" за цял огромен период от 500 години означава, че искаме да сме роби и досега, нещо повече, гордеем се, че сме роби и потомци на роби!!!! А това, простете, е отвратително, това е направо гнусно! :-(

Друг е въпросът, че на някои сили им е твърде изгодно българите и днес да са скотски народ, състоящ се от истински роби, които не само че не се срамуват, че са роби, но и искат да са роби, щастливи са да са роби, гордеят се, че са роби, налитат на бой когато някой им каже, че е срамно да искаш да си роб, да се гордееш че си роб и прочие!

Който прави нужното робското съзнание у народа ни да е така масово разпространено, той прави нужното за това и народът ни да не се осъзнава като свободен; респективно той насажда и идеологията на "братята-освободители", които, видите ли, ни били поднесли свободата на тепсия и по тази причина ний вечно трябва да клечим в най-унизителна поза на робска благодарност за подарената ни "свобода". Без да се насажда идеологията на "турското робство" няма как да се насажда и проклетата идеология на "освобождаващите" ни "големи братя", сфащате ли се, драги ми немислещи кратуни, за какво всъщност става дума?! Сега разбирате ли кой и защо ни хортува сладки приказки за "турското робство", ами подклажда тия умилителни приказки този същият "Голям брат-освободител", който иска да сме вечни негови роби, той именно продължава да ни промива мозъците по най-отвратителния начин? Сфащате ли сега, драги ми продажни "патреоти", кому фактически вий служите?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

14 коментара:

Анонимен каза...

Ах ти, продажна империалистическа гнидо, дето за шепа долари си се продала на враговете на България????????!!!!!!!!!!! Виждате ли на какви вредни глупости учеше тоя проклет Гранчаров учениците от нашето училище?????????!!!!!!!!!!!! Сега съзнавате ли колко правилно той беше уволнен от нашата толкова умна и смела директорка, която успя да разпознае врага и го изгони за да не вреди на мозъците на нашите ученици?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!! Гранчаров ти нямаш място в никое училище в държавата ни!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ти и мияч на обществените нужници нямаш право да бъдеш защото си вреден враг на народа ни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Другарката заместник директорка си иска робството, Освобождението, Партията и уволнението на ГРЪНЧАРОВ. Виждате ли това, Господа Съдии? Тази жена свидетелства пред вас, че уволнението не е на политическа основа, в един предходен коментар под друг текст написа, като се обърна към него, че никога не е казвала, че Грънчаров е некадърен, тук пише че учил учениците на вредни глупости... Сега стана ясно съвсем, че го гонят по политически причини! Ех, госпожо, нали ви казах да внимавате какво пишете, че се излагате! Ето сега произведохте документ тук документ за пред съда: Вие сте лъжесвидетел в съда, защото тук се вижда, че не харесвате партията на Грънчаров, много щастливи роби има в това училище, ще възпитат още и още такива, а "тоя Грънчаров с тая свобода, ай сектир, проваля обучението", нали така?
Мария Василева

Анонимен каза...

Василева ти пък коя си ма??????????!!!!!!!!!!!!!! Не се обаждай където не ти е мястото!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ще си казвам каквото искам!!!!!!!!! Ще ми се прави тя на умна??????????!!!!!!!!!!!! Айсиктир!!!!!!!!!!! Аман от интелигентни либералки!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Престъпление е да се оправдава турското робство. Сега сме под българско робство. Превърнаха ни в дебили герберите, утайката на комунистите, които харесвате. Трябва човек да е много прост да ги харесва, та дори и да гласува за тях, както за кокошката цецка. Чудим се какъв народ сте!? В какво се превърнахте!? Народ без позиции. Пълен кретенизъм! Всички страдаме, но никой не иска да види истината!

веселин димитров

Анонимен каза...

Тук вече сме на съвсем противоположни позиции, главно заради: http://ebooks.ucoz.com/beseda/Turskite_zverstva.pdf Никой не може да ме убеди в това, че няма турско робство, главната причина са костите на тези човешки същества. Като разбира се не пропускам и факта, че най желаната война, на българския народ е била войната с Османската империя през 1912г. https://bg.wikipedia.org/…/%D0%91%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0… Турците да не се прават на ударени ами да си признаят самички къде са сбъркали, щото и техния ред идва, с тоя Ердоган, направо какво я чака само Бог знае, рано или късно миналото ше я застигне.

Angel Angelov

Анонимен каза...

На дядо ми турците са му забранявали да учи български и се е ограмотил сам чрез вестници. След като ги изгонват от Беломорска тракия, останалите са ги събрали в църквата и са ги запалили. Не дърпайте Дявола за опашката.

Борислав Любенов

Ангел Грънчаров каза...

Дядо Ви може да е бил мъченик, страдалец и пр., но роб едва ли е бил. Не бива да обиждаме така грозно предците си. Роб означава да не разполагаш със себе си, да си собственост на някой друг, на някой господар, да може той да те продава и пр. Такива българите като цяло не са били, нали така?

Любо каза...

Еми... Значи "евроатлантическото" робство в някои измерения е по-страшно от турското. Ако всички турски роби са можели да построят такива къщи. Което вероятно не е точно така. Но част от евроатлантическите роби могат да построят къде по-голели къщи... Което не ги прави по-свободни.

zaferiyus каза...

VAV FIODALEN STROI NIAMA ROBSTVO.

Анонимен каза...

Как не ви е срам да пишете подобно нещо. Само споменаването на баташкото клане, битката при шипка и името на Васил Левски говори само едно. Да не споменавам и въстанията, тайните комитети и т.н и т.н. Не ви е срам. Опетнявате българската история за няколко лайка.

Ангел Грънчаров каза...

Простете, а каква връзка има баташкото клане с... робството?! :-) А въстанията и тайните комитети каква връзка имат с... робството?! :-) Как е възможно да сет толкова много скаран тъкмо с мисленето?!

Анонимен каза...

Бориславе, твой е избора да живееш с такива заблуди. Може да се приведат безброй примери за това, че обучението не е било забранено. Нещо повече, българите са се справяли да же по добре от турците. Включително в Истанбул е имало българско училище. Куру чешме-Раковски е учил там. Лошото е, че подобните заблуди са безбройни и има вярващи като тебе. А беломорска Тракия е била гръцка територия. Когато ти се говори за гонения оттам, имат предвид гъците. Автора всъщност е писал точно за тези заблуди.

Unknown каза...

Какво българско робство бълниваш? От 09.09.1944 г. сме напълно освободени от възможността да бъдем управлявани от българи

Спартак каза...

Господа, тук ще спорим!
Османското робство (няма турско) е било още по-зловещо от американското за африканците! В Африка даже не са водели войни завоевателите, а османските паши са грабели момчетата 8-10год на нашите деди и са ги превръщали в еничари-войни, а дъщерите им са ги правили султански жени и прислужници.
Роб си, когато принадлежиш на някого и то по закон. Без значение дали те бие или те гали и обича и за какво те използва. Ислямът и Христианството са разрешавали поробване на неверниците. Дори и да им дават най-големия палат, сарай или лъскава кола. Такива закони е имало и в древна Гърция и Древен Рим. Самата дума “славяни“ означава роби на древнолатински и древногръцки. Ние (и гърците) сме били робите в римската империя. А в днешно време търсим “работа“, само се замислете какъв е корена на тази дума! Раб на руски означава роб. А руснаците са обиждали така арабите като ги наричали “раби“, а на арабски “а-раб“ е другата дума за Бог. Така както и славяните наричат днес германците неми или немци.
Затова не е обида да кажем истината и да търсим сметка на русите и турците и наследниците на римляните.
Просто истината боли, но без истината, винаги ще останем роби и никога няма да дерзаем да се преборим за свободата си.