Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 8 март 2017 г.

Знаете ли, че 8-ми март е ден на жените с... леко поведение, претендиращи за повече права?



Малцина знаят, че на 8 март 1895 г проститутките от Чикаго излезли на протест с искане да бъдат изплатени заплатите на... моряците. Причината била, че моряците били натрупали много дългове в публичните домове.

Същата демонстрация се повторила на следващата година в Ню Йорк и други градове. През 1896 г. в Париж се състоял марш на жените с леко поведение, които също претендирали за повече права.

Това станало причина еврейките-комунистки Клара Цеткин и Роза Люксембург да предложат ежегодно да се чества тази дата заради женския принос в борбата срещу подтисниците-капиталисти. Поради тази причина осми март се "празнува" масово и до днес единствено в бившите комунистически страни. Затова утре няма да видите масово мъже с цветя утре по улиците в останалата част на света. 

Така че нека се знае! Която не я е срам нека да го празнува! А Благовещение е Денят на майката!

Емил Стоянов

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

5 коментара:

Анонимен каза...

Крайно важно уточнение, което неслучайно е било скрито досега, за да не се отбелязва тази дата подобаващо и масово.

Радосвет Загорски

Анонимен каза...

Доживяхме негативната конотация, която съпровождаше т.н. "леки жени" най-после да се премахне...
Ради Симеонов

Анонимен каза...

Кой знае!? Може да е бил протест на жените в Англия, работещи в текстилните фабрики и недоволни от условията на труд и по-ниското заплащане спрямо това на мъжете.

Анонимен каза...

"протест на жените в Англия, работещи в текстилните фабрики" - оказва се, че това са отвратителни идеологически и пропагандни клишета, които вече са несъстоятелни в контекста на неолибералния дискурс.
Светослав Стойков

Анонимен каза...

Така е, AIG, мноо ми е интересно когато Америка преди 2-3 години започна да отбелязва 8 март, появи се и в Google... Преди 2010 те не знаеха кво е... Ето ползата от интернето, а?... Скоро видях американска рекламна снимка, кекерчат се кат на хоро със стъпките - ах, как американската сврака пак намери нещо да открадне... Но те напипват хубавото и го разпространяват, а това лошо ли е?... После бълхарите и кривоглавите сърби и македонци ще блаходарят как изкуството им стигна Запада... Ама го стигна от умни на Запад, а не от вас, тъпунгери, а?... Дет не ставате и за чеп за зеле...