Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 ноември 2017 г.

Още преди 10 години предупредих за путинизирането на България!


Stoyan Panchev: Доживях да съм съгласен със Смилов. Путинизацията е тук:

- Ще строят АЕЦ Белене
- Ще подаряват още активи на Пеевски
- Ще затворят независими опозиционни медии
- Ще ревизират приватизацията като бухалка

Ангел Грънчаров: Добро утро! :-) Преди някъде към 10-тина години написах статия със заглавие ПУТИНИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ, която беше отпечатана в единия от двата вестника: в-к СЕДЕМ и в-к ПРО И АНТИ..., не си спомням сега кой (а възможно е да е била отпечатана и в двата).

Ето и самата публикация, забележете, тя е от март 11, 2007 г.:


Първанов победи, макар и с малко… около една четвърт от общия брой на избирателите му дадоха втори мандат.
Смятам, че това е израз на путинизирането на България. Ще се поясня.


Под “путинизация” на България разбирам възприемането от страна на Първанов и на днешната управляваща олигархия у нас на прийомите и стила на поведение, наложен на Русия от Путин и характерен за руската управляваща олигархия. В Русия, както и в България, се извърши един “мирен преход” или “нежна трансформация” на някогашната комунистическа номенклатура в “демократична” олигархична прослойка, която успя да запази ръководната си роля както в икономическия, така и в политическия живот на страната. И в Русия, и в България този процес беше насочван и стана по сценария на тайните служби на комунистическия тоталитаризъм, а именно от КГБ (там) и ДС (у нас). Днес и в Русия, и в България, управлението е доминирано от наследниците на някогашния комунистически елит, който възприе едни псевдодемократични маниери и манталитет. А всъщност под това лустро стои неизменният тоталитарно-комунистически ламтеж за властта като начин за ограбване на страната, за личен просперитет и забогатяване на управляващите чрез все същата комунистическа “експроприация” на цялото национално богатство. На върха на олигархичната управляваща пирамида и в Русия, и у нас стои доверено лице на тайните служби на комунистическата власт – в Русия това е Путин, бивш майор от КГБ, а у нас това е Първанов, познат като агент на ДС под псевдонима Гоце. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Господин Грънчаров напревете си абонамент на блога (и списанията), понеже сте безработен и без доходи Вашите читатели ще имат възможността да Ви подпомагат за това, което правите. Ето една възможност, вижте как са постъпили другите: https://www.patreon.com/misalbg

Има и други възможности. Правите нещо изключително полезно и ценно, обучавате и млади и стари хора на ум и разум, правите всичко напълно безвъзмездно, понасяте лишения, но заслужавате и известна подкрепа. Убеден съм, че много хора ще Ви подкрепят! Непременно направете това, което Ви предлагам.

Желая Ви успех! Уважавам Ви изключително много защото Вие много ми помогнахте да стана това, което съм!

Ваш бивш ученик, сега работя и живея в Обединеното Кралство

Анонимен каза...

Вашият Гранчаров е психично болен и затова така силно мрази СССР (който му даде образованието съвсем безплатно!!!!!!!), комунизма (без който Гранчаров сега щеше да бъде щастлив овчар и ратай на някой долно-бански чорбаджия!), мрази Путин състудент на Гранчаров от Ленинградския университет (защото Путин сега е президент, а Гранчаров е никой!!!!!!!!!), мрази още нашето училище тет "ЛЕНИН" (защото носи името на вожда на световния пролетариат!!!!!!!), мрази нашата любима директорка (защото тя е талантлив ръководител, който доказа, че Гранчаров не само не става за учител, но и за мияч на обществените нужници не става!!!!!!!!), изобщо лудостта на Гранчаров е причината той вече да не става даже и за чеп за зеле!!!!!!!!! Както би се изразил той със своя лудешки жаргон!!!!!!!! Подражавайки на уважаемия Слави Трифонов когото Гранчаров също много мрази заащото е луд от завист и злоба!!!!!!! Неговият антикомунизъм е израз на болестта му защото няма нормално мислещ човек който да не обича комунизма и братска Русия!!!!!!!! Никога повече няма да позволим Гранчааров да бъде учител и да мъти главите на учениците!!!!!!!!! Да си стои в лудницата там му е мястото!!!!!!!!!!! :))))))))

Анонимен каза...

Вий, значи, сте гулям прурог! Ашколсун!

Анонимен каза...

Какъв "рог" е Грънчаров, другарко? Що значи думата "прурог"? Вие даскалица по български сте, нали? Кога ще се научите поне да пишете що-годе прилично?

Анонимен каза...

Антихристка! Антихристка! Антихристка!