Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 16 ноември 2017 г.

И шаманите от МОН вече признават с половин уста: Искало се вече "повече свобода в работата и повече доверие към учителите"!



В следващите 5 години около 40% от учителите ще достигнат пенсионна възраст, а половината от новопостъпилите педагози напускат училище преди края на втората си година. Тревожната статистика представи Нели Колева от фондация „Заедно в час“ по време на конференция, посветена на привличането на качествени кадри в образователната система.

Познанията на днешните деца в областта на новите технологии често са по-големи от тези на техните учители и за тях този тип класно-урочно обучение, което не се е променило от 19-ти век е неадекватно, обясни Нели Колева. Затова губят мотивация да учат, а това от своя страна отказва учителите: (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)


Открита камера в ученическа тоалетна пети ден тревожи ученици и родители. Полицията разследва случая, но никой не знае кой е поставил устройството.

"Според мен става въпрос за неуспешен опит някой да се направи на реалити режисьор. Най-вероятно информацията няма да се използва за порно индустрията, каквито са опасенията, тъй като записът вероятно не е с добро качество", коментира в ефира на Нова телевизия психологът Младен Владимиров.

Родители на ученици алармираха за скрита камера в дамската тоалетна на Природо-математическата гимназия в Стара Загора. Подаден е сигнал и до МВР. Полицията вече разследва случая. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)


Модернизиране на училищата и въвеждането на иновативни подходи на преподаване. Това са част от приоритетите, свързани с образованието, които ще са на фокус по време на предстоящото ни председателство. Какво означава това - за учениците и за учителите? (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)


Тайни ученически боеве извън училището се организират във Варна. Това сподели директорът на Регионалният Инспекторат по образованието Венцислава Генова. Учениците организирали боевете предимно в почивните дни, а "апокрифната" информация била пазена строго от учители и родители.

За новата "мода" сред подрастващите г-жа Генова получила нагледен материал. На видеоклип били заснети две девойки от Варна, които разменят агресивни удари. Веднага са взети мерки, направено е разследване, което установило, че седмокласничката, която налага приятелката си, е възпитаничка на училище "Стефан Караджа". Момичето било от скоро там и до момента не е проявявало признаци на агресия. Пострадалата ученичка е от Музикално училище във Варна. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)


... Директорската длъжност трябва да бъде мандатна, дори и с неограничен брой на мандатите. Същото се отнася и за длъжността „Началник на регионално управление по образование“. Назначаването на директори да бъде прозрачно и професионално, за което могат да гарантират българските синдикати със задължителното си участие в комисиите. Контролът към директори и учители също да бъде обективен и професионален, но да не се игнорира участието в него на учителските синдикати. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Евалла, камери си сложете в тоалетните и викайте психолози да ви обяснават научно как се вижда задника ви там - с добро качество или качество под всякаква критика, което не става за порно филми, че доста насрано както целите Балкани... Това за мен са опити рая да се накара да мисли, едно пропаднало мероприятие още от 1876...