Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 11 декември 2017 г.

Новост: Покана за съавторство на една нова, раждаща се сега книга



Тия дни събирам всичките си есета, разпилени в блога ми по темата ДЕКОМУНИЗАЦИЯТА и с тях комплектувам и оформям една нова книга точно по тази тема. Ще отговоря на толкова горещия въпрос КАК СЕ ПРАВИ ДЕКОМУНИЗАЦИЯ? (Практически, на дело, чрез какви действия се прави, а не теоретично!) Ако някой желае да каже (напише) нещо по толкова важната и съдбовна направо тема, да заповяда. Има прекрасния шанс да ми стане съавтор. Не се майтапя, ще включа текста му в книгата и ще излезе като наша обща книга. Възползвайте се!



ДОБАВКА: Вижте коментарите по същата тема във фейсбук, сред тях има някои доста показателни и интересни.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

19 коментара:

Анонимен каза...

Декомунизацията минава през гласуване на избори. А аз какво правя ли? ГЛАСУВАМ!!!

Райна Йорданова

Ангел Грънчаров каза...

За да стане така, че едно мнозинство да избере съвсем съзнателно демократите на едни свободни избори преди това трябва да се случат някои решаващи всичко неща. Поради неразбирането на това обстоятелство ний, десните, от доста време губим всички избори...

Анонимен каза...

Да! Трябва медиите да не са на мафията, в учебната програма да са включени издевателствата на БКП ...... Това обаче може да го направи демократично правителство след избори. Не усещаш ли Параграф 22???

Райна Йорданова

Ангел Грънчаров каза...

Райна Йорданова Да чакаме някой приказен герой отгоре да свърши цялата работа е признак и симптом на старото мислене. Истинските неща трябва да ги свършим всички ний, гражданите. Демокрацията по моето разбиране е непосредствено практическо дело на свободните граждани. А нас, гражданите, свободни няма да ни направи оня чутовен герой-оправяч, това е лично наша работа. Главният фактор за всичко в една страна са гражданите, народът, не неговите водачи. (Без граждани с развито съзнание за свобода водачите нищичко не могат да постигнат.) За да го няма въпросния "Параграф 22" нещата трябва да ги почнем да ги правим още сега, а не да стоим и да чакаме неизвестно как някакъв чутовен десен герой да спечели изборите и да започне да чисти авгиевите обори на непрокопсалата ни демокрация. Какво ни пречи всеки ден да правим нещо реално за промяната в тъй гибелния ни собствен манталитет?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров, аз не съм престанала да се боря! НИКОГА не съм чакала някой да ме оправи, дори в личния си живот. Докато, обаче, в дясно не престанем да се делим по всякакъв повод, резултатът ще е нулев!

Райна Йорданова

Ангел Грънчаров каза...

Райна Йорданова Че мислим различно и че спорим това не е "делене". Това е естествен процес на живота. Така живеят свободните хора. Иначе съм напълно съгласен с това, че не умеем да си координираме усилията и да си обедняваме силите. Всеки от нас общо взето е сам - и никой не си мръдва пръста да помогне на оня, който прави нещо важно за цялата общност. Това е главният ни дефект, унаследен от комунизма (пък и от преди това даже). Не умеем с общи усилия да работим и да се борим за защита на общите си интереси.

Анонимен каза...

От американците можете да вземете оптимизма им, че винаги могат да се оправят. Вяра и положително Мислене, това е ключът към вечен живот.

Борислав Любенов

Ангел Грънчаров каза...

Да оставим на спокойствие американците. Те умеят да си решават проблемите. Важно е да разберем ние, българите, защо сме такива - и да почнем да се борим с недъзите си...

Анонимен каза...

Забелязъл, съм, че и земеделие да упражняваш, пак трябва, някой да те води. Но има израз, " Слепеца да не води слепци, защото падат в ямата ".

Борислав Любенов

Ангел Грънчаров каза...

Несвободните хора си представят така нещата, искат си водач, оправяч и прочие. Свободният сам на себе си е господар и си създава екип когато му е необходима помощ.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров, някои не спорят, а направо оплюват. И то членове на ДСБ. Около избори привърженици на дясното, не членове, ми задават въпроса: Рени, за кого да гласуваме сега след тези плювни? Това написах вчера: Не зная какво точно предлагаш, но не съм съгласен!
Защо?
Защото няма да стане?
Защо няма да стане!
Защото не съм съгласен!

А да не ти кажа, че и някои членове на ДСБ гласуват за ГЕРБ. По техните уверения. Дори ме убеждават да сторя същото.

Райна Йорданова

Ursus Major каза...

Уважаеми г-н Грънчаров,
Нашият научен институт живо се интересува от поредната ви книга, посветена този път на декомунизацията и демократизацията (едното без другото не може).
В момента института участва в международно изследване по темата "Тъпунгер - диагноза или естествено състояние?" и несъмнено вашият труд представлява сериозен принос по нея.
Моля, свържете се с нас на тел. 032/643241 или се явете лично на адрес гр. Пловдив, ул. Пещерско шосе 68, Психодиспансер Пловдив, търсете другарят Бангиев от Института за изследване на тъпунгерите, той ще ви обясни по-точно за какво става въпрос.

Ангел Грънчаров каза...

Райна Йорданова Глупави и ламтящи за власт хора-тарикати има и в ДСБ очевидно. Има ги навсякъде. От тия нагаждачи друго и не можем да чакаме. Не те обаче трябва да задават тона. Нужни са ни личности-работници и личности-борци. Има много работа за вършене, тепърва ще почва истинската борба. Всеки ден трябва да се работи и то на дело. Не да се разговаря само, а и да се практикува демокрацията - и свободата. Истински свободният (на дело) човек създава около себе си пространство на свободата, попадналите в него вече не са същите. С пример се възпитава най-добре. Ето такива хора ни трябват. Лесно няма да бъде, но ако работим всеки ден и особено ако почнем да си помагаме, тогава работите ще потръгнат. Аз за себе си откривам, че на пръсти се броят тия, които не са само зяпачи и сеирджиии и са готови да ми помогнат в битките, които водя съвсем сам от години (въпреки че се боря за общи интереси и за права, които са важни за всеки един от нас!). А около мен само зяпачи и сеирджии - и страхливци, и мързеливци. :-(

Комунист каза...

Комунизмът в България приключи на 10.11.1989 г, преди 29 години, 1 месец и 2 два дни,през това време се роди, израстна, започна да гласува на избори и влезе в законодателната, изпълнителната и съдебната власт цяло едно ново поколение българи. А вие още вадите скелети от гардероба, тръскате им кокалите от нафталина и плашите с тях народа - комунизъм, та комунизъм. Грънчаров, ти поне си живял при комунизма, отговори честно на следните въпроси:
- колко беше учителската заплата тогава и колко струваше (или щеше да струва) парното на твоя апартамент и храната на твоето семейство?
- колко ти струваше една пломба и една коронка при зъболекаря?
- колко струваше прегледа в поликлиниката и една операция в болницата?
- колко струваше билетчето за градския транспорт, сиренето, луканката?
- имаше ли наркодилъри в училищата?1

Селянин с колело каза...

Грънчароооов, Грънчаров, като си написал, че "около мен само зяпачи и сеирджи" - кой ти е виновен за това бе, тъпако? Правиш сеир колкото 300 луди и после се оплакваш - около мен само зяпачи и сеирджи. Ти, като философ, какви хора очакваш да се съберат около теб, с това твое девиантно поведение? Аз не съм философ, а обикновен селянин, но даже аз знам, че на лайната кацат мухи, а на цветята - пчелички и пеперуди. Е, тебе, като са те накацали тлъсти зелени мухи, ти какво си и кой ти е виновен, че си събрал мухите, а не пеперудите и пчеличките???

Анонимен каза...

Как може да е десен човек ,който цял живот е на заплата към бюджетна организация ? Свободният пазар и капитализма са континент на , който никога не сте стъпвали а сте чели за него само по книжките .

Анонимен каза...

Ангеле, другарките ти от тета взеха да се представят вече като "селяни с колелото" :)))) Правиш ги бесни. Адмирации за което!

Анонимен каза...

Сега вече знаем, къде се води на отчет и стационарно лечение Ramon-Glupender-Kretender, а именно: гр. Пловдив, ул. Пещерско шосе 68, Психодиспансер Пловдив.
Забравил е само да упомене, дали има право на свиждане. Възможно е да няма, състоянието му е в момента критично.

Анонимен каза...

Вадят скелети от гаредероба, ах как теа ганьовци научиха английската колтура, а, да им се чудиш, все казаци балкански, да го еба...

Гаден бълхàрин говори за зелени мухи, тва е хоризонта на таа амеба, ама как е пораснала кат охлюва на Михайловски та пише тука, а?... Ей, Интернет ера, но е добре - не знам забелязвате ли, но всичката комунистическа измет както си я знаем от BG е много активна в нета... Нека се изказват другарите, нема лошо, затова именно Зукърбърг им създаде платформа да изкажат скудоумието си, ето как Америка неутрализира комунистите - те скочиха кат червен отряд там и се... удавиха. То от комунис кво да чакаш, тая твар е самоубийствена по същността си...

Глеам с небивало забавление метаморфозите на Корна Нин, това слабоумно изчадие на комунизма, дето се опитва да го възкреси...

Глеам бълхàрите все повече научават ангалийски, ще надминат индийците...

Глеам че английската дума browse е станала на бълхарски: бразувам из сайтовете... А защо не образуваш из сайтовете, пезевенк с турски табиети, а?...

В английските страни, където английски е език за всеки ден (извинете ме ако ви обидих), брауз значи минавам и разглеждам, много магазини имат надпис Browsers welcome...

В бълхàрската кратуна всичко е модно и ефектно, тва са пауни в човешки образ, още от 1878... Затова се бразуват из сайтовете, кво да го праиш, малки маймунки от Тлъка в Алтъново...

И така плахо се сношават, че скоро BG нема да я има поради липса на тъпооумното население, което живее там...

Нема нищо, не се коркайте, ще дойдат други хора, по-умни от вас, и ще се населят в BG, тая мижава терирория дет не става за нищо и моля ви се, овчарите там ми тръбят колко прекрасна била...

Пичове, песента не Емо окраден от курва Саш Вас известнa ли ви е?... Ще се върна, еми върни се, да те уморят там в Княжево кат говедо, както го и направиха гадните като смъртта бълхàри...