Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 31 януари 2018 г.

Първото и най-главно изискване да стане някоя... крава директорка на училище било да изпитва нескривана погнуса към... книгите!



Във Фейсбук написах следното:

Аз се чудя как МОН успява да открие най-големите дебилки и да тури точно тях за директорки на училища! :-) Това е най-голямото постижение на политиката на МОН!

А първото и най-главно изискване да стане някоя... крава директорка на училище било да изпитва нескривана погнуса към... книгите! :-) (Това нещо го научих току-що в разговор се една учителка от София. Тя ми каза точно така, цитирам: "Да, нивото трябва да е възможно най-ниско. Под морското равнище - Марианската падина!" Също така ми каза и следното: "Преди време в София имаше много ерудирани директори, въпреки че някои от тях бяха от старата генерация комунисти. После ГЕРБ ги почистиха, извадиха буквално от селата или началните училища свои хора и ги курдисаха в дирекциите.")

Райна Йорданова: С конкурс.

Ангел Грънчаров: В тази връзка, като рекох "крава", се сетих за следния виц:

Някакъв журналист в Англия бил даден под съд защото във вестника си нарекъл една баронеса... крава! :-) Знаете ли този виц?

Баронесата дала журналиста под съд и съдът го осъдил да плати солена глоба. Като била прочетена присъдата журналистът отишъл при съдията и му рекъл:

- Ваша светлост, разбрах, че да нарече човек една баронеса крава е подсъдно, но ако нарече някоя крава... баронеса това нещо подсъдно ли е?

- Не е подсъдно, но не е и много духовито - отвърнал съдията.

- Чудесно, Ваша светлост! - отвърнал зарадван журналистът, изправил се пред баронесата и на висок глас й рекъл (та да чуе и съдията!):

- Поздравявам Ви, баронесо! :-)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Назначава ги директорките на училища по същият начин, по който си намира зам. министърки, шефки на РУО-та, на общински отдели по образование...

От моята няма оплаквания, затова ни оставиха почти без ученици. ГЕРБ - простотията и лакомията нямат граници.

Стилиян Станчев