Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 4 март 2018 г.

Казус, имащ чисто изследователско естество



Петиция в подкрепа на лекар, застрелял крадец, е подписана за броени часове от повече от 8000 човека; петиция в подкрепа на два пъти уволняван несправедливо (сърдечно болен) учител за няколко дни събра едва 70 подписа.

ЗА КАКВО ВИ ГОВОРИ ТОЗИ ФАКТ?


Иван Димитров е пловдивски лекар който е заподозрян за убийството на Жоро Джевизов -…PETICIQ.COM


И двамата, и подкрепяният лекар, и (не)подкрепяният учител, са от един и същ град, именно от Пловдив...

Поставям този казус от чисто изследователски интерес.

Това, че въпросният репресиран от бюрократите учител съм аз, едва ли може да има кой знае какво голямо значение...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "Картаген" - имам предвид масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

33 коментара:

Анонимен каза...

Ами сигурно повечето хора мислят че вие сте уволнен справедливо а лекаря е държан несправедливо.

Ata Kun

Ангел Грънчаров каза...

Сигурно е така... а ако в резултат на тия гаври аз, да допуснем, умра, смъртта ми пак ли ще бъде справедлива за тия същите хора?

Анонимен каза...

Разликата е, че вашият случай е маловажен, а и вие сте явно неправ. Докато лекарят е прав и трябва да бъде подкрепен.

Анонимен каза...

Елиан Райков
Причината за общественото безразличие към уволнението Ви, според мен се корени в многобройните доказани нарушения при назначаването на учители / предимно по партийна линия / . А и чисто социологическо общественото внимание към медицината е изострено в последните месеци, което даде предпоставка случят да добие по-голяма популярност от полицаят убил въоражен с брадва ром, отново при самозащита.

Ангел Грънчаров каза...

Разликата е, че вашият случай е маловажен, а и вие сте явно неправ.

Защо смятате, че моят случай е "маловажен", другарко? Бихте ли се пояснила?

Как разбрахте, че съм "явно неправ"? Бихте ли се аргументирала?

Анонимен каза...

Никoй не трябва да се подкрепя за ничие убийство в конституцията пише че всеки има право на живот и посегателството над него се третира като най-тежкото престъпление. Ся че доктор е гръмнал някаква отрепка не е от значение трябва да сме обективни. Като военнослужещ ще кажа че ако държиш оръжие срещу невъоръжен човек то тогава ти на 110% контролираш ситуацията можел е да му командва да легне или да го гръмне в някой крайник вместо това доктора, които е дал хипократовата клетва да пази човешкия живот е решил морално да я наруши отнемайки човешки живот да не говорим че Жоро Плъха има деца влязъл да открадне 2 фара сам невъоръжен пича не са е засилил към жената и детето на доктора щото гледам масово как се парадира че били в къщата пф!

Иван Л. Лашев

Анонимен каза...

Какви гаври? Уволняват се хора постоянно навсякъде поради различни причини. Ако вие умрете от не насилствена смърт няма кой да е виновен.

Ata Kun

Ангел Грънчаров каза...

Ata Kun Да Ви уволнят ей-така, само защото директорката ви мрази (а ви мрази защото не й се подмазвате и казвате каквото мислите!), и то след като е провела най-грозна кампания по оплюването ви като личност и професионалист (с използването и на приближени до дирекцията ученици!) е нещо, в което вие лично не забелязвате никаква гавра, така ли? И е причинила всичкото това на човек, имащ тежко сърдечно заболяване, от преживяния стрес като едното нищо може да се умре. И тогава всичко ще си бъде окей, виновни няма да ума, така ли смятате?

Анонимен каза...

Правилно лекарят е убил циганина! Тая държава се напълни с циганска зган!

Ростислав Стефанов

Анонимен каза...

Директорката ви е репресирала и уволнила защото е заслепена от ненавист към вас. И защото си мисли, че като и е дадена власт, може да си прави каквото поиска. Човек с такива погрешни разбирания и при това не можещ да си контролира емоциите не бива да бъде директор даже на кучкарник, камо ли пък на училище!

Анонимен каза...

Да точно така. Никой не работи с други хора по милостиня защото някой имал болно сърце за да искате специално отношение само защото сте с такова. Хем казвате че ви тормози психически, хем се натискате за същото училище. Ами осъдете я като според вас ви тормози, сменете училището, професията и бъдете подвижен в желанията за работа и месторабота.

Ata Kun

Ангел Грънчаров каза...

Ata Kun Не искам "специално отношение", боря се за правата си - и изисквам нормално и човешко отношение. Няма да сменя училището, щото то не е частна собственост на директорката, училището е толкова мое, колкото и нейно.

А иначе много Ви благодаря за проявената "човечност", блазе Ви, че имате такова добро сърце! :-)

Анонимен каза...

За добро сърце може да говорите само сред близките си. Както училището не е частна собственост, така и никой не е задължен да държи вас а не да ви смени с някой друг, нали така? А и е крайно време да де научите в Българив че работата не ви е бащиния и да стоите там до живот. Хората навсякъде сменят доти градове заради работа, вие искате да стоите някъде и да ви съжаляват че сте с болно сърце (дори това го споменавате като причина заради което не трябва някой да се държи според вас лошо). Никой никъде не изкарва болестите си като вас, и да говори че нещо ако му се случило, други щели да са виновни, а действа да се усъвършенства за хиляди работи. Вие не ставате за друго защото не искате да си смените живуркането в държавно българско училище а света върви напред и без вас и вашето чакане някаква комунистка да ви вземе обратно.

Ata Kun

Ангел Грънчаров каза...

Ata Kun Другарко, хората (пък и учителите!) не са пешки, които могат да се сменят както ни скимне; хората имат достойнство, което трябва да се щади, ала Вие явно не разбирате що е това...

Само комунистите смятат, че с човека можем да си правим каквото ни скимне, тъй че не е нужно да се напъвате фалшиво да говорите срещу комунистите: щото комунизмът е във Вашата душа и прозира от всяка Ваша дума.

Анонимен каза...

Познавам Ангел Грънчаров лично, следвали сме заедно философия в СУ. Безобразие е такъв ерудит и професионалист, който има знания и за университетски преподавател, да бъде уволняван два пъти за "липса на качества да бъде учител"! Г-н Грънчаров е бил винаги свободомислещ и критичен, както са всички истински философи, а не подмазвач. Това може да не се харесва на мнозина, но не е повод за уволнение. Време е да се сложи край на подобни репресии!

Иванка Райнова

Анонимен каза...

Подписвам защото проблема не е само в Пловдив и въпросната гимназия, такива проблеми има и тук в моят град,а съм сигурен, че и навсякъде в България е така. Не познавам лично г-н Грънчаров, но от години чета публикациите в неговия блог, които са доста интересни за четене, анализ, съпоставка с други идеи.

Евгений Карталов

Анонимен каза...

Смятам, че към г-н Грънчаров е извършена несправедливост и нагло по своята същност действие, уронващо неговите професионални качества и човешко достойнство.

Лияна Казакова

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров е добър преподавател, мястото му е при учениците. Разбира се той би могъл в бъдеще да е по-внимателен с административните ръководители. Но: Средното образование се нуждае от реформа = по-малко административни задължения за преподавателите, избор на учебници и преподаване; мандатност на директорите, избори за директор и ограничаване на директорския авторитаризъм...

Професор дфн Стефан Пенов - СУ и БАН

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров ми е преподавал. Това е най-добрият учител, който съм имал. От него научих онова, което иначе никога нямаше да науча. Той ми помогна да стана личност. Завинаги ще му бъда благодарен за което. Срам ме е, че бюрократите си позволяват такива гаври над него! Този произвол трябва да бъде спрян!

Петър Пламенов Германия Берлин

Анонимен каза...

Работил съм с колегата Ангел Грънчаров, участвал съм в организираните от него дискусии. Дори си спомням, че на една от дискусиите присъстваше и инспектор от РУО и беше удивен от активността на присъстващите ученици. Изобщо метода на преподаване на философия от г-н Грънчаров е да предизвика дискусии по философия, което според мен е много подходящ начин, защото ние със съпругата ми се опитвахме да преподаваме ДАЖЕ ТОЧНИТЕ НАУКИ (математика, физика и електротехнически дисциплини) ДИАЛОГИЧНО! Едва сега тези тенденции за преподаване в средното и висшето училище са достигнали и до ръководството на образованието в България (макар че не всички директори успяват да настигнат съвремието!).

Жак Шемая Асса

Анонимен каза...

Подписвам се, защото познавам колегата Ангел Грънчаров чрез неговото творчество в областта на философията. Книгите са много и няма да изброя всичките. Препоръчвам му той да публикува списъка на творчеството си. Гледала съм и записи на негови уроци, които са за похвала поради иновативността им, а точно заради тези уроци е наказан.

Иванка Топалова-Асса

Анонимен каза...

Подписвам, защото съм против политическите назначения на учители! Те трябва да бъдат избирани по други критерии-квалификация, способности, личностни качества.

Ана Кривицка-Запрянова

Анонимен каза...

Подписвам петицията, за да се прекратят своеволията и дискриминационното отношение спрямо свободолюбивите духове от страна на овластените бюрократи в образователната система. С подписа си подкрепям учителя Ангел Грънчаров за незабавното му връщане на работа.

Стефан Кючуков

Анонимен каза...

Подписвам се, защото ми омръзнало до болка от безнаказаните, незаконни действия на добрали се до власт некомпетентни боклуци. Беззаконието трябва да бъде спряно. А истинските учители трябва да имат възможност и условия да преподават, както и да получават адекватно заплащане за труда си.

Алена Станева

Анонимен каза...

Подписвам защото познавам г-н Грънчаров, като интелигентен, почтен човек, каквито не се предпочитат в нашите държавни служби .

Мара Попович

Анонимен каза...

Подписвам, защото смятам Ангел Грънчаров е истински професионалист, който заслужава на 100% тази работа.

Християн Христов, Козлодуй

Анонимен каза...

Angel Granchalov is a unique specialist and teacher of philosophy, preaching humanism and philanthropy, advocating positive changes in the educational sphere and a true patriot of Bulgaria.

Constantine Raida Украйна Kijv

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров е достоен човек и учител по призвание. Убеден съм в личностните му и високо професионални качества, които притежава.

Марин Чушков

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров е изключителен преподавател и човек!

Иван Бояджиев

Анонимен каза...

Защото е добър учител и трябва да продължи да преподава.

Пламен Минчев, ПГЕЕ

Анонимен каза...

Не съм ви никаква другарката. Другаря сте вие - образован в СССР, с комунистическо мислене че някой ви е длъжен ( училището, града, учениците, останалите граждани що не се вълнували от това което според вас някой ви бил напрсвил). И не си мислете че само вие сте учител на този свят който е трябвал да си смени работата. От такива мрънкалници и оплаквачи за едно единствено място, други едвам се оправят дори да се явят на конкурс. През комунизма сте имали всеки "специалист" осигурено място, сега трябва да се борите и да твърдите решения не само като учител а и като нещо друго. В цял свят има учители които сменят професията, само вие не можете защото някой ви е казал колко сте специален. И за достойнство не говорете защото ревете хората да ви дават пари за сметките ви но не искате друго да работите освен философ в едно определено училище.

Ata Kun

Мария Василева каза...

Казусът с лекаря касае хората, те се страхуват от това, че утре цигани могат да нападнат и техния дом. Затова искат да бъдат сплашени циганите. Повечето български граждани ненавиждат циганите и турците.
А казусът с тенденциозно уволнение е толкова банален, че не му обръщат внимание вече. Приемаме го за нормално. Не мислил като шефа, ами да, уволнили го, бил по- умен от шефа, да махнали го! Конфронтирал се, така му се полага!

Тези, които подкрепят убийство не са прави.Никой няма право да убива съзнателно. Техният гняв трябва да е насочен срещу политиката към малцинствата- крадат, защото са дискриминирани и без доходи, а и защото тези, които трябва да ги наказват при кражба, не си вършат добре работата, т.е. става въпрос за икономика, социална политика, съд и т.н.

Но като се замисли човек, (което е трудно за нация от дебили), уволненият също е доведен до смърт. И пак става въпрос за политика- икономика, липса на контрол, корупция, произвол, съд.

Казусът стана ли по- ясен?
Ако можете да си отговорите на въпроса кое е общото между двата случая, значи е станало по- ясно.
И не се обиждайте от това, че сме дебили, защото наистина само дебили могат да търпят произвол, липса на социална политика, корупция, неработещ съд и т.н. Само дебили треперят от всеки циганин, само те имат предубеждения като това, циганин ли е- смърт, на сапун... само дебили не могат да толерират малцинства, само дебили не са способни на съчувствие към хора без работа или болни, само дебили се страхуват да се застъпят за ближния си, познат или непознат, само дебили смятат, че на шефа трябва да се кланяш, за да не те уволни и така нататък. Изводът го оставям на вас, нали не сте дебили?

Мария Василева каза...

Казусът с лекаря касае хората, те се страхуват от това, че утре цигани могат да нападнат и техния дом. Затова искат да бъдат сплашени циганите. Повечето български граждани ненавиждат циганите и турците.
А казусът с тенденциозно уволнение е толкова банален, че не му обръщат внимание вече. Приемаме го за нормално. Не мислил като шефа, ами да, уволнили го, бил по- умен от шефа, да махнали го! Конфронтирал се, така му се полага!

Тези, които подкрепят убийство не са прави.Никой няма право да убива съзнателно. Техният гняв трябва да е насочен срещу политиката към малцинствата- крадат, защото са дискриминирани и без доходи, а и защото тези, които трябва да ги наказват при кражба, не си вършат добре работата, т.е. става въпрос за икономика, социална политика, съд и т.н.

Но като се замисли човек, (което е трудно за нация от дебили), уволненият също е доведен до смърт. И пак става въпрос за политика- икономика, липса на контрол, корупция, произвол, съд.

Казусът стана ли по- ясен?
Ако можете да си отговорите на въпроса кое е общото между двата случая, значи е станало по- ясно.
И не се обиждайте от това, че сме дебили, защото наистина само дебили могат да търпят произвол, липса на социална политика, корупция, неработещ съд и т.н. Само дебили треперят от всеки циганин, само те имат предубеждения като това, циганин ли е- смърт, на сапун... само дебили не могат да толерират малцинства, само дебили не са способни на съчувствие към хора без работа или болни, само дебили се страхуват да се застъпят за ближния си, познат или непознат, само дебили смятат, че на шефа трябва да се кланяш, за да не те уволни и така нататък. Изводът го оставям на вас, нали не сте дебили?