Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 април 2018 г.

1 рубла = 2 стотинки: да здравствует путинизм, таваришчи рублофилы!



Момчил Дойчев: Исторически момент: 1 рубла = 2 стотинки! Пита се - по колко чували с рубли трябва да получават нашите национални предатели? А ще могат ли да ги обменят някъде?

Кратък мой коментар: Щом руските таваришчи са постигнали такова забележително ниво на инфлация ще се радвам много таваришч Путин съвсем скоро да го последва съдбата на таваришч Виденов.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

7 коментара:

Анонимен каза...

Личи си, че не сте икономист.
Няма значение на колко стотинки се равнява една рубла. Гледа се средната заплата на населението в ЕВРО! В момента средната заплата в Русия е 500 евро, колкото и в България. :-)

Ангел Грънчаров каза...

Простете, Вие като икономист какво ще кажете, инфлацията има ли някакво отношение към размера на доходите? Или щото Путин е с много добро сърце, той мигновено индексира доходите според инфлацията, за да пази фантастичното ниво от 500 евро? А това предположимо индексиране дали пък не засилва още повече инфлацията? Кажете, Вие очевидно сте доста икономически "грамотен"... или нещо с мисленето Ви куца?!

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, защо използвате еврогейските пари? Изчислете средната заплата в Русия и в България в тъй любимите Ви рублички? :-)

Ursus Major каза...

Бай Ангеле, колко е твоята заплата в рубли?

Анонимен каза...

Информацията за руските доходи, Грънчаров, не е от Путин, а от сайта "Trading Economics". Знаете ли го тоя сайт? Ако сте икономист, ще го знаете добре. Там има информация за всяка страна. Плюс графики как се движат доходите на населението през месеците.

Ангел Грънчаров каза...

Не се правете на лисица, запитах Ви за нещо съвсем друго... за инфрацията, индексирането й и пр. (погледнете по-горе). Изобщо не ме вълнува каква е средната заплата в Русия. Вие се вълнувате за Путин и Русия и вместо мен...

Анонимен каза...

Който пише постове за Русия, ТОЙ се вълнува от Русия.