Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 19 юли 2018 г.

Народе, има ли капчица живо чувство за национално достойнство в сърцето и душата ти?!



Коментар на Ilian Vassilev във Фейсбук: Някой изненадан, от поредния пример за деградация на държавността, на нравите и нраствеността в България. Именно в деня на смъртта му 18 юли 1895 година, рождената дата на Апостола, пак посягат върху Стамболов, Каблешков защото всички възрожденци са трън в очите на предателите на Родината. Нали не си мислите, че това са роми? Това е политическа поръчка, която цели да допълни линията на обсебване на наследството на Стамболов от "библиотекари" и прочие русофили с линия на разрушение.

На тези изроди им трябва Стамболов да бъде изваден, изчистен от паметта на българина. Прекалено стърчи, силно вдъхновява.

За това предлагам, както набрахме инерция и посока, с паметниците на горяните и на генерал Колев да съберем пари и възстановим разрушеното за да покажем, че няма да успеят. Това са същите защитници на паметника на съветската армия, на чуждопоклонниците и изменниците на родината, наследниците на поръчителите на неговото убийство.

До няколко часа ще дам повече подробности. Трябва отделно инициатива и отделна партида, защото отчетността е по Левски.

И да знаят, колкото пъти го разрушат, толкова пъти ще го възстановяваме.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Великият Стамболов още е трън в очите на предателите на Родината - руските мекерета! Което показва колко е прав и колко е велик! (Истински велики са тия, които цял живот са се борили за правда и свобода, а и дори са имали щастието да умрат в бой с враговете на правдата и свободата!)



Враговете на българската свобода и на българската чест и духа на Стамболов не оставиха в покой, те и с духа на Стамболов продължават да се гаврят: ченгетата от "Библиотекарския институт" учредиха награда "Стефан Стамболов", с която награждават всички, които в наше време усърдно слугуват на тия, които навремето поръчаха и платиха убийството на Стамболов - руските империалисти! Народе???? Докога ще търпиш страшните гаври?!?!?! Народе, има ли капчица живо чувство за национално достойнство в сърцето и душата ти?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

ГРАНЧАРОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА ХУЛИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ Е МРЪСЕН СОРОСОИД!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКОГА НЯМА ДА ТИ ПОЗВОЛИМ ДА СИ НАМЕРИШ РАБОТА ТУК У НАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МАХАЙ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ЩОМ ТОЛКОВА НЕ ТИ ХАРЕСВА НАРОДЪТ НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ, НЕ САМО ЗА ПРОСТ УЧИТЕЛ, НО И ДОРИ ЗА МИЯЧ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ НЕ СТАВАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Преди доста години, в следствие от случайно попадане в този блог, като лекар посъветвах г-н Грънчаров да се лекува. Той, без да ме познава, взе че ми отговори с обръщението ,,другарко,,, заключавайки, че на такива като мен се дължи ниското ниво на медицината в България. Сега установявам, че уви, съм бил прав, а той не ме е послушал, и нещата са станали по-сериозни. Той вече е в състояние на дебилност - т. е. има все пак някаква реч (видно от видеата, които прикачва), способност за елементарна ориентация (пак от там, осъзнава, че е в парк) и план (мисли, че преподава уроци), но няма способност за абстрактно мислене (Костов и Инджев са неговите кумири) и - най-вече - адекватна оценка на по-сложни ситуации (Румен Радев бил незаконен син на Тодор Живков). След като неврологичната клиника на университетската болница се премести на Пещерско шосе, психиатрията се разшири значително и си мисля, че може да поеме и него... Но той пак няма да ме послуша, имам такова усещане.

Ангел Грънчаров каза...

Другарю "лекар", бихте ли се легитимирал? :-) Или сте самоук? Апропо, по какво сте "лекар"? Каква Ви е специалността? Бихте ли си показал дипломата, "лекарю"? Иначе сте на доста ниско ниво като интелект. Аз пък съм психолог и философ и от изказването Ви си правя доста изводи и за умственото, и най-вече за моралното Ви ниво. Хайде като се легитимирате, ще поговорим още. Между другото, бих желал да дойда в кабинета Ви. Там ще ми сложите "диагнозата" си. Щото така, по писанията ми в блог, не може да се поставят диагнози. Поне това трябваше да знаете. Разбира се, че не сте никакъв лекар. Защо, таваришч, лъжете? Това, че ме мразите, не е достатъчно основание и оправдание да лъжете. Знаете ли че да се лъже за такива неща (че сте лекар) и да се клевети човек се ходи в съда, мижитурко?