Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 ноември 2018 г.

Дали има списък на лицата, нежелани от прислугващите на властта медии?



Взимам повод от критиката към България за жалката картинка по отношение на медийната свобода, която се съдържа в току-що публикувания мониторингов доклад на ЕК. И от реакцията на българските власти, които заявяват в отговор през същите тези болни медии, че това не било проблем на властта.

Колегата Любен Обретенов развива днес в сайта Klub Z тезата за тлееща у нас социалистическа революция – в смисъл, че хората се бунтуват срещу ниското заплащане. Не знам дали точно за социалистическа революция става дума, но е вярно, че ниското заплащане е голяма проблем за (де)мотивацията на трудещите се. И понеже не съм голям специалист по темата, ще илюстрирам това твърдение със себе си, давайки си сметка, че този подход дразни някои читатели (които могат да не четат по-нататък при това положение).

Една от причините да изпадна от пазара на труда след като през октомври 2006 г. напуснах БТВ под натиска на президента Първанов и неговите медийни слуги беше точно тази. Първоначално бяха “чумав”. Медиите или бяха инструктирани в голямото си мнозинство да не ми дават трибуна (още по-малко пък постоянна работа), или просто не искаха да си имат работа с пипалата на всесилния по онова време октопод, чиято власт се разпростираше нелегитимно далеч извън скромните му официални президентски правомощия – нещо, което обикновено наричаме с аморфната и атрофиралата от прекалена употреба, но относително точна дума мафия. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Защо Иво Инджев (и неколцината други като него, които наистина заслужават да бъдат наричани журналисти!) не е допускан до телевизионния екран най-вече, но и даже до вестниците ли?! Ами много ясно защо: защото ако на такива като Иво Инджев се даде думата по медиите, ако им се позволи да говорят и пишат свободно, то България никога нямаше да стигне до това унизително положение да бъде управлявана от менте-"политици" като Боко Борисов, Вольный Сидеровский и вся остальная руско-советско-евразийско-комунистическая сволочь. Тази е причината да се отнема думата от такива като Иво Инджев, разбира се - и те да бъдат остракирани от медиите, да бъдат превръщани в дисиденти, да бъдат изкуствено "маргинализирани", унизявани и прочие.

Ще си позволя да дам и още един пример, който, така да се каже, съм го изстрадал собственолично, на собствения си гръб: в качеството ми на скромен блогър, който си позволява да пише и говори каквото мисли и по най-опасните политически теми, аз също бях наказан, също бях уволнен от още по-скромната си работа като учител по философия и гражданско образование в едно пловдивско училище - и то на два пъти (съдът отмени уволнението ми е ме върна на работа, после пак ме опраскаха, при второто ми уволнение съдът пак го отмени, сега очакваме окончателното решение на ВКС, но отново съм заплашван, че дори и да бъда върнат пак на работа, пак ще бъда незабавно уволнен!). Така става в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ, не се дивете, че тия неща се правят не само срещу И. Инджев и останалите "безработни" журналисти, но и срещу немълчащите учители по философия и гражданско образование, които си позволяват да имат свои политически блогове.

Апропо, и мен преди години централните телевизии са ме канили за какви ли не участия, в последните 3-4 години нямам нито една покана, от което си правя извода, че най-вероятно името ми е попаднало в таен списък, спуснат на послушните медии, в който властта е дала указания на кои хора в никакъв случай не трябва да им се дава думата! (Воденото от мен предаване "На Агората..." по Пловдивската обществена телевизия, тя е частна, не е държавна, тя е и много бедна, щото в нея се говори истината!) го водя на напълно обществени начала, т.е. без да ми се плаща и стотинка.

Г-н Инджев, как смятате, дали пък наистина има такъв списък на лицата, нежелани от угодните на властта медии? Аз лично не мога да си обясня какво е това единодушие на медиите, а може би пък просто СТРАХЪТ е причината дадени лица да не бъдат канени за коментатори - и да се канят само съответните удобни гурута от типа на Андрей Райчев, които шестват от медия в медия?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Вижте сайта на ВКС - има развитие!

Анонимен каза...

Победа! Победа! Г-н Грънчаров се завръща "на бял кон"! Треперете комуноиди!
Има основание за отмяна на уволнението, без спора да се разглежда спора по същество.