Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 21 ноември 2018 г.

Скоро ще възобновя своя граждански протест за свобода в образованието и против политическите уволнения на авангардно мислещите учители


Поръчах на промоция палатка, която ще сложа пред пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ-Ленин" - та в нея да спи бездомната 86 г. баба Марийка.

Ще узаконя поставянето на палатката - на същото място през деня ще провеждам своя граждански протест за свобода и демокрация в образованието и против политически мотивираните уволнения на авангардно, на творчески мислещите учители. В оставащите дни на Рождественските пости ще провеждам този протест, а пък вечер баба Марийка ще се настанява и ще спи в палатката; така двамата изгонени (тя от собствения си дом), аз пък от училището, в което съм работил вече близо 20 години (за нас, учителите, училището е нещо повече дори и от дом: то е нещо като храм!) ще си кооперираме борбите в защита на своето фундаментално човешко право на живот!

Днес, прочее, някакви идиоти отново са откраднали покривките на баба Марийка, тя пак ми позвъни (по телефона на случаен минувач), че отново са я ограбили, взели са й подарената й кожена шуба, в която спеше на плочките на тротоара; представете си какви са тия изроди, които могат да ограбят една бездомна и клета бабичка, която спи на улицата!

Ето по тази причина реших да изпълня идеята си да набавя палатка за баба Марийка и поръчах палатката. Утре отивам в кметството да подам заявление за започването на протеста ми - и за инсталирането на палатката. Тъй че пред пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ-Ленин" в близките дни ще бъде сложена първата палатка на един бъдещ нов ГРАД НА ИСТИНАТА, към който, да се надяваме, ще се присъединят и други недоволни от беззаконията на мутренската власт в свидното ни отечество.

Приятели, подкрепете протеста ни (с баба Марийка), включете се, нека да покажем, че сме човешки същества и граждани, за които свободата и достойнството нещо значат!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

6 коментара:

Анонимен каза...

Да, това е идея с впечатляващо символно значение!

Анонимен каза...

Хахахахаха, сезонът на палатките вече свърши бе, Грънч, трябваше да си поръчаш един ледоруб, с който да си направиш иглу, хахахахахахахахахахахаха.

И да си вземеш една бяла мечка за домашен любимец, като ти стане студено, да се топлите един друг, хахахахахахахахахахаха.

Ursus Major каза...

Евалата, Тъпунгер, гууем си!

Анонимен каза...

"Нямам пари за храна, но имам пари да си купувам палатки." Възхитително.

Анонимен каза...

Луди хора . Нещастници .Горките .

Анонимен каза...

Нравственото величие на този граждански протест е непостижимо за някои индивиди, което е тъжно и безнадеждно за бъдещето на демокрацията.