Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 15 декември 2018 г.

Правя опит да сформирам гражданската делегация, която ще направи предрождественска нравоучителна дискусия в МГ в Пловдив


Търся 3-ма човека от Пловдив, които не ги е страх да участват в гражданска делегация, която да разговаря с директорката на МГ. (МГ означава Математическа гимназия!)

Търся само трима (този път дори не пет, щот се оказа, че пет са прекалено много и е безнадеждно да ги намеря!) небезразлични към моралната деградация на управляващите в сферата на образованието граждани на половинмилионния град Пловдив. Не крия, интересно ми е дали ще се намерят трима достойни граждани, които ще откликнат на призива ми.

Ще бъде прекрасно ако откликне и някой гражданин, чиито син или дъщеря учи или е учил в МГ. Но и да е само данъкоплатец е напълно достатъчно.

Ще чакам с интерес реакциите ви. Смятам, че не е зле да помогнем, да направим нещо добро за намиращото се в ужасна агония българско образование и училище. (МГ не е в толкова бляскаво състояние - особено в морално отношение! - както си мислите. И както медиите ви лъжат...)



Значи правим опит да сформираме гражданска делегация, която да направи благотворителна предрождественска визита на директорката на Математическата гимназия в Пловдив, има ли желаещи, има ли доброволци?

Като не реагираме срещу злодеянията и беззаконията на властващите, ние ги насърчаваме да продължат, дори съучастваме в тях! :-( И носим пълната отговорност за техните злодеяния и беззакония! (Щото сме могли да ги възпрем, ала не сме благоволили да го сторим, не сме благоволили да си изпълним задълженията като граждани!)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

13 коментара:

Анонимен каза...

Ако откриете директор, който е минал през уволнение по чл. 328, ал. 1, т. 5, то той може би ще е благосклонен към Вас и ще оцени подобаващо уникалните качества, които притежавате и съвместно успешно ще работите за демократизация и антикомунизацията на образователната сфера.
Мирослав Йорданов

Анонимен каза...

Интересно е че моралната страна в средите на управляващите в образованието няма никакво значение. Не ви назначиха въпреки че знаят че много месеци сте без никакви доходи. Това е чудовищно. Такива нравствени инвалиди не бива да работят в образованието според мен.

Анонимен каза...

Вас господине не ви вземат защото сте много умен и сте написал много книги. Вие трябва да сте професор а не учител. Директорите и учителите се боят от вас защото ги засенчвате.

Ваш ученик от тета

Мария Василева каза...

Връщам се след Нова година, от в интервала от 1 до 7 януари. Много бих искала да разбера какви са критериите за назначаване в училището, което от дълго време събира най- успешните ученици на Пловдив и окръга. В името на българските талантливи деца бих дошла, заради тях и заради Ангел Грънчаров, разбира се, защото самоотвержените и талантливи учители са голяма рядкост. Може би точно от там трябва да започне промяната, като гражданите проверят и контролират кой преподава на децата им и кой ги възпитава. Защото училището е вторият по мощност фактор след семейството. Не напразно в училищата на западна Европа се приемат на работа в образователната сфера най- добрите, цветът на нацията, подборът е жесток!

Ангел Грънчаров каза...

Мария, навярно ще се наложи небезразличните към проблемите на образованието граждани да отидем няколко пъти в МГ. Тъй че когато вече си в Пловдив ще можеш да участваш в някоя от дискусиите.

Анонимен каза...

Голяма част от българските учители протестират само когато става въпрос за техните джобове. Те не знаят значението на думата "свободата". Те са като роби. Те имат работа, сравнително добри заплати и това е достатъчно за тях. Те не се интересуват от нищо друго, защото е по-лесно. Те са учители само по професия. Те не се интересуват от качеството на образованието. Те не се интересуват от феодализма в училищата или униженията, които са принудени да търпят от директорите, искат само пари.

Alen Delon

Ангел Грънчаров каза...

Така е, за жалост сте напълно прав... самата истина казвате. Пълно е с учители, които са допуснали у тях да бъде ампутирано съзнанието за духовната мисия на учителя; учители, не знаещи що е свобода, възпитават предимно роби.

Анонимен каза...

Нали там кандидатстваш. Не е уместно да водиш делегация при работодател, от когото чакаш да ти стане такъв.

Веселин Делчев

Ангел Грънчаров каза...

Пак не сте разбрал. Вече не кандидатствам. Мина този етап. Сега вече в качеството ми на гражданин (данъкоплатец, т.е. работодател, щото ний, гражданите, сме работодатели на работещите в държавната сфера, включително и на тия, които имат власт) ще поставям въпроси и ще изисквам нещата да се променят към добро - според повелите на времето, в което живеем.

Анонимен каза...

Никакви работодатели не сме на работещите в държавната сфера. Даваме данъци и такси на държавата. От нейно име водачите на власт назначават, когото решат. Работодател е човек, който сключва трудов договор с другиго.

Веселин Делчев

Ангел Грънчаров каза...

По време на избори ние, избирателите, в качеството си на работодатели, сключваме именно трудов договор с кандидатите за властта и ги упълномощаваме да я упражняват в наше име и в наш интерес! :-) Пак се изявихте като дървен "философ", не виждащ по-далеч от носа си...

Анонимен каза...

Че да не правиш избори, като ходиш в Математическата. Контекстът е за нея, драги ненадървен философ!

Дори и с изборите не сме работодатели, а само даваме власт на политици да определят работодателите.

Веселин Делчев

Ангел Грънчаров каза...

Изобщо не се затруднявате да мислите поне малко. Проблемът си е Ваш. Може да се живее и без да се мисли... особено у Нашенско.