Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 16 януари 2019 г.

Май ще се наложи да правим паметник на... качамака!


Качамакът стана любимото ми ядене в годините на моите борби за демократизация на образованието, заради които съм все безработен. Един ден ще предложа да направим паметник, увековечаващ приноса на качамака за демократизацията на България - и на българското образование в частност...

Апропо, ако не се демократизират отношенията в училищните общности на България ще видим демокрацията през крив макарон! Тази е моята теория. Такъв и смисълът на моята толкова самотна борба за промяна в образованието.

За жалост, масовият българин хал-хабер си няма що е това свобода - и по тази причина нехае за демокрацията! 

Да подхвърля и това, че може цял живот да ям само качамак (и маслинки - като моя учител във философията Сократ!), но аз душата си няма да продам и роб на противочовешката ни образователна система няма да стана....



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

"Качамак, качамак, вчера ядох, днеска пак.
Що да сторя? Сиромах!
Качамак, качамак, вчера ядох, днеска пак!"

Анонимен каза...

Наборе, само това ли успя да научиш от дългогодишното ти следвана в Лененградския философски факултет, да даваш несъпоставиме примери?! Язък за държавните пари които си потрошил по онова време?!

Ненов Ненчо

Анонимен каза...

Защо пък да са несъпоставими...бе, Ненчо Ненов?! По моему са си съпоставими примерите ...:-) Но от такъв дребен факт, ако приемем твоето лично, единствено и съвсем не меродавно мнение за право, че били, цитирам: "несъпоставиме примерите" давани от философа Ангел Грънчаров, който е завършил, забележи, не за четири, или пет, а за три години и не, "Лененградския философски факултет", а Петербургския държавен университет :-), да правиш такъв грандомански, глупав, тъпигьозен извод за държавните пари, които това умно момче уж било потрошило там, а е видно, точно обратното - спестило ги е!....Когато ти лично, не си научил правилния правоговор и правопис на българския език, не си научил и този факт от биографията на философа Ангел Грънчаров... да го плюеш и подиграваш по милиционерски, да му даваш ти оценка на учеността, когато нямаш ученост за пет пари...Когато ти липсва елементарна почтеност и уважение към усилието на този философ да те събуди, да те ограмоти, да те провокира да мислиш правилно...да бъдеш с отворени очи за истината...Кажи, какво да мисля аз за теб и как да те наричам...Ненчо Ненове... А?! Честно! Ти, някакъв тъпанар ли си!? Платен трол да лъжеш и мажеш тук ли си, или що?! Мож ли ми, обясни с думи прости, ти: - Смачкан чукундур ли си?! :-)

Владимир Петков

Анонимен каза...

Владимир Петков Хей голям защитник се оказа бре Владимире на набора?! Пъвро, когато е учил в СССР Петербург се казваше Ленинград! Второ, в профила си не пишеш какво образование имаш?! Ако набора те е ограмотил лично теб и си му благодарен, това е друга работа?! От къде знаеш, че нямам правилен правоговор, не си спомням да сме разговоряли по телефона, а за правописа ми , не гледай моя , виж си твоя?! Аз байно не съм трол, след като съм си поставил снимката и информацията под нея?! А за теб, като ти гледам затворническата ти физиономия не се съмнявам какъв си и не питам нищо?!!!

Ненов Ненчо

Ангел Грънчаров каза...

Ненов Ненчо Таваришч, кажи нещо по съществото на въпроса, не се занимавай с моята личност, аз ще си бъда какъвто искам и това теб не те засяга; ти гледай себе си. (Ето, сега пък физиономията на г-н Петков не ти харесва, и си направи тъпи изводи за неговата личност, което показва, че немаш акъл колкото и една кокошка!) Понеже немаш какво да кажеш по същината на въпроса се занимаваш с чуждата личност. Ами тогава ако имаше малко поне акъл, щеше да си замълчиш, а не да се излагаш. Аман от комуноиди, не умеещи да мислят, които се напъват да се правят на интересни..