Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 18 март 2019 г.

За размисъл по възпитателни, образователни, педагогически, нравствени и други теми





В училищата трябва да преподават университетски учени, благодарение на което подходът на обучение ще се промени.

Казано от Д. Биков. Аз лично съм изпълнил препоръката му - бях университетски преподавател от 1985 до 1992 г. и оттогава досега работя в училище. Вместо обаче управляващите да ме наградят за новаторството ми, ме опраскаха, ме уволниха.

Нашенска родна "справедливост" :-(



Децата трябва повече да учат отколкото да живеят, повече да работят и да мислят отколкото да се забавляват. Идеално е училището, в което децата сутрин отиват в 8 часа и вечер се връщат в 10 вечерта. Мнение на Д. Биков. Прав ли е според вас?



Първото и най-важно качество на гражданина е липсата на страх. (Д. Биков) Децата, пък и хората изобщо се освобождават от страха като почнат свободно да дискутират проблемите си. Страха побеждаваме чрез дебатиране, дискусии, разговори.

Сега разбирате ли защо, драги треперещи мижитурки, ни се налага толкова много да разговаряме?!



Злобата се появява там, където ни принуждават да мълчим. (Д. Биков) Щом почнем да разговаряме, почваме да ставаме по-добри.

Го допълвам аз.



Предложението е на Д.Быков.





Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Анонимен каза...

ГЛУПАК!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПСИХИЧНО БОЛЕН СИ ТИ ЕТО КАКВО СИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕЩАСТНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ РАЗМЯТАШ КРЪЧОЛИ КАТО ПАЗАЧ ДОКАТО СИ ЖИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДАЖЕ И ЗА МИЯЧ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ НЕ СТАВАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!МНОГО ОЩЕ ЩЕ СТРАДАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗА ДА СИ ИЗКУПИШ ВИНАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО ВСЕКИ ДЕН ПЛЮЕШ ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КОЯТО ЗАТОВА ТАКА СПРАВЕДЛИВО ТЕ УВОЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТЯ ДАЖЕ ПОРАДИ ДОБРОТО СИ СЪРЦЕ МНОГО ТЕ ТЪРПЯ ТРЯБВАШЕ ДА ТЕ УВОЛНИ ОЩЕ С ИДВАНЕТО СИ НА ПОСТА В 2010 Г.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ц-р, цър, цър Грънчо си е некадърник по рождение! Уж учебен център има "Хуманос" ама никои не се записва на курсове, защото си е некадърник!
Скоро ще му излезне присъдата от ВКС че е некадърник и никога няма да е учител! И като охранител ще го изгонят, че и там спи и пише не фейсбука , а не следи работата си!!!!!Некадърника си е некадърник!

Ангел Грънчаров каза...

Отворена другарко, прекалено сте тъпа: некадърници по рождение няма, по рождение всички сме кадърни, а некадърни стават само някои, и то именно благодарение на некадърни, т.е. на тъпи и злобни даскалици кат тебе! :-) Панимаете теперь как дела?!

На второ място, безлична и озверяла от злоба другарке, Центърът ХУМАНУС е направил толкова много за българското образование, колкото не е направило цялото МОН за всичките години - откакто съществува Центъра ХУМАНУС. И това един ден ще го пише в учебниците...

Анонимен каза...

Цър, Цър.Цър. Искати се да го пише в учебниците твоя лъжлив измислен учебен център! Ще умираш безработен скоро и като охранител ще те "опраскат" защото не си вършиш работата, а спиш и тогава замини за МУТРОЛАНДИЯ цър,цър, цър Зрънчо луд! Нямаш мозък родил си се недъгъв луд така Господ те е създал гадино мръсна!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Не, демокрация в училищата не трябва и не може да има.
И не, не бива да преподават университетски преподаватели. Кой ще им води на тия преподаватели часовете в университета?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мишке, защо почна да църкаш като мишка ма? Превъртя ли? Нема психиатрична помощ във Вашето село ли ма, другарко? Иди до съседния град, там може да те натикат в лудницата... та да си починеш малко.