Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 6 април 2020 г.

Може ли идея - "духовно нещо" - да се продаде за пари?


Моят приятел от Австралия е написал гениално писмо, самата истина е казал, браво, той направо ме уби; зазах му, че той е философът, а не аз - щом можа да каже тия истини толкова ясно и просто! Наистина нямам думи! Ето въпросния шедьовър:

Въпроса за философията е така по моему:

Аз съм в средата на пазарното стопанство, магазина иска да продава. Магазинерите нямат нито ум, нито образование - те знаят две неща - купи, продай. Философия не им трябва, ако им трябваше щеше да има философски институции, но няма.

Или си философ, или си магазинер.

Всичко се продава, и изкуствени ху_ове да продаваш, ще ти платят.

А кой иска да плати на философа - никой.

Затова е леко смешно когато ти се фукаше как си създал образователна фирма или не знам кво си, без въобще да загряваш, че фирма значи магазинер, а не философ.

Е, реалността те подсети.

Но за мен не знам, ненавиждам ги тия магазинери, те нямат ум, автоматични машини, купил, продал, наял се. Кола си купил, уау!

Бездуховни са, ерго, безполезни за мен.

Философията не е за пари - това е размишление върху вечните неща, тия с новите коли и дебелите кореми не ги интересува това.

Но ние не се отказваме - духовното управлява, не алчността и материалното.

Те са ми смешни, тия с колите, като ги виждам ядосани им казвам - ама как моеш да си ядосан, пезевенк глупав, нали имаш кола?!

Христос казва същото - гледайте вярата (духовното), а парите ще ви се добавят...

Това не го учат в магазинерските си университети, а?

Но за тяхно съжаление духовното остава, а колата им ръждясва и става скрап.

Можеш ли да обясниш това на двуклетъчни магазинери? Опитай с книжарите, дето продават книгите ти, a не са ги отворили дори на първа страница.

Тия тъпунгери движат материалния свят, нека ги оставим да живеят жалкия си живот на амеби...

Ние сме философи!

Поне аз, за тебе не знам.

P.S. Другарско мушване в ребрата, хи-хи...

А. от Австралия

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Разбира се, че може. Стив Жопс продаде своите идеи за милиарди долАри.