Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 21 септември 2021 г.

Докога ще се лутаме в лабиринтите на менте-и-пишман-"демокрацията"?

Бие на очи това, че партиите (лидерите им!) се правят на изоглавени и не обръщат никакво внимание на НАЧИНА НА ИЗБОР НА ЛИЧНОСТИТЕ, влизащи в съответните депутатски листи. Обикновено, няма какво да крием това, в листите влизат приятелите и доверените лица на съответния партиен лидер (а често някои състоятелни хора просто си купуват сътоветното избираемо място!). Ето сега новите политзвезди Кирил Петков и Асен Василев слагат личности от техния кръжец плюс някоя друга, по-известна личност, дето щяла, видите ли, да им донесе гласове. Така обаче не бива да се прави. (Затова в Парламента ни, виждаме това, се набутват предимно боклуци, кариеристи или пък бъкел не разбиращи от политика "важни личности"-експерти, на които главната грижа е да внимават лавровите клонки, украсяващи главите им, да не вземат да паднат - и по тази причина просто не стават за политици!)
Затова докато съставянето на листите не започне да става по НАИСТИНА ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН, т.е. докато демокрацията (същинската!) не се появи вътре в партиите, демокрация и в страната ни няма да има, ще има само жалко нейно подобие, имитация или менте.
Партията, която първа се демократизира отвътре, ще бъде партията, която ще спомогне най-много това да стане. Иначе вечно ще се лутаме в лабиринтите на менте-и-пишман-"демокрацията".

ДОБАВКА:
Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...









Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: