Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 2 май 2024 г.

Каква е тайната на т.н. "разследваща журналистика" или защо шантажът с информация е златна мина, е най-доходоносен бизнес?


Как се печели от тъй праведната "разследваща журналистика" ли? Ще ви кажа с какво всъщност се занимават "праведниците", "неподкупните и морално чисти" и "напълно непорочните блюстители на истината" от БИВОЛЪ, BIRD, БОЕЦЪ, които, видите ли, се били издържали само и единствено с дарения? Нека да не бъдем наивници, а да опитаме да осмислим цялостно ситуацията на тия печалбари от тъй доходоносния бизнес, наречен ШАНТАЖИРАНЕ С ИНФОРМАЦИЯ.
Нещата се правят ето как.
Въпросният "разследващ журналист" първо требва да си изработи славата на "морално чист праведник", за което отиват обикновено няколко години. (Аз познавам Атанас Чобанов точно от този него славен период, сътрудничил съм със свои статии на издавания от него вестник ПАРИЖКИ ВЕСТИ; и му знам, дето се казва, и "кътните зъби", не само потайните копнежи на душата му.)

След това, като името им нашуми, подобни печалбари почват да осребряват славата си. Публикуват кой от кой по-сензационни "разкрития", превръщайки се в пощенски кутии, където други подобни на тях шантажори, преследвайки своите си цели, изпращат старателно подбрана компрометираща информация за политик, партия или някаква жертва на изнудване. Обикновено се публикува не цялата, а само част от информацията, която обикновено е способна да предизвика скандал, медийна шумотевица, но не е достатъчна за да може шантажирания обект да бъде подведен под отговорност и да бъде натикан в затвора (у нас, знайно е, прокуратурата съвсем избирателно бива използвана като бухалка, а не като стожер на законността, което е допълнителен благоприятен фактор подобни шантажори да процъфтят толкова!).
И тъй, една част от информацията се публикува, а другата, по-съществената и утаена (запазена) информация се праща на обекта на изнудването и от него се иска да си плати спокойствието. Всичко в този наш шибан живот струва пари, нали така? Е, и така се смучат хубави парички, бизнесът си е бизнес, нема какво публиката да се сърди: и праведниците, и светците требе да ядат, и те ползват нужници, нали така?
Така, примерно, Боко Борисов, пък дори и самия Пеевски от години са шантажирани, близко до ума е, от въпросните праведници; е, разбира се, това е доста опасен бизнес, но като се ползваш от менте-аурата на звезден медиен праведник, нема много страшно, нали така? И много други са били шантажирани и са били принуждавани да си купуват спокойствието по описания начин. Нема безгрешни хора, нали така? Е, шантажът с информация се оказва най-доходоносен бизнес, щото информацията е най-ценна стока, нали така?
 

Требва да се разсуждава логично, нали така? Нека не сме наивници, нека не сме балъци (турската дума "балък" значи риба, един вид шаран!) да сметаме, че въпросните непорочни праведници са непоправими идеалисти, инак казано, глупаци, в нашия свят, в който всичко се продава. Е, информацията и шантажът с нея се оказва неизчерпаема златна мина, това би следвало да знае всеки, които не иска да е балък, щото ако не го знае, значи е именно балък, т.е. глупак.
Ето сега ПП-ДБ са обект на какви ли не лъжи, клевети, шантажи, изнудвания. Нашите "ангелоподобни праведници" от БИВОЛЪ, BIRD, БОЕЦЪ нема как да стоят настрана от тъй хубавата делавера, те радостно потриват ръце. Е, голема работа, че ще се изобличим като печалбари, да не сме идиоти да изпуснем пачките на Боко и Пеевски (които, разбира се, яко плащат за плюенето на ПП-ДБ, техните смъртни врагове, смъртни врагове и на мафията!)? Но на второ място требва да не изпуснем възможността да спечелим некой лев и от ПП-ДБ, щото около тях има доста парички от подкрепящия ги IT-сектор, там, знайно е, има хубави парички, нали така? Е, като ПП-ДБ не щат да си платят за спокойствието, ще им ударим балтията и ще земем паричките на Боко-Пеевски, щот паричките не миришат, нали така? Как така ще изпуснем келепира, как ще допуснем само стария печалбар Слави Трифонов да печели от доходния бизнес ПЛЮЕНЕ ПО ПП-ДБ?! Да не сме идиоти (като Ангел Грънчаров, да речем!), който стотинка не може да спечели като дърдори истината, егати балъко?!
Това исках да ви кажа. Благодаря че дочетохте този текст, ако изобщо сте го дочели де! Хубав ден и приятни размисли!
 
ДОБАВКА:
 
Боже мили, Калин Манолов нима се е подвел да възприеме шарлатани-печалбари като Димитър Стоянов и Атанас Чобанов за "светци", за "морални стожери" и за "непорочни праведници"?! От глупост ли някои почнаха така усърдно да плюят по ПП-ДБ или мотивацията им е свързана с тъй чудодейните пачки от 500-еврови приятно миришещи банкнотки на Боко Борисов и ортако му Пеевски?!
(Линкът към/за видеото е в първия коментар.)

 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: