Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 26 юни 2024 г.

Какви са причините за оглупяването (обезумяването, побесняването, обезчовечаването) на много от човеците и как да се борим с тази толкова опасна глобална тенденция?

Един отдавнашен мой познат (той е с философско образование, но иначе е бизнесмен, издател и разпространител е на книги!) в писмо покрай другото ми постави интересен и важен въпрос; по тази причина решавам да дам гласност на неговия въпрос, както и на моя (кратък засега) отговор ; ето и двете, и въпроса, и краткия ми отговор:
... По въпроса, който поставяш:
Не ти ли се струва напоследък особено мощно, че живеем в нещо като анимационен филм или в компютърна програма за симулиране на реалност (хората оглупяват с изумителна скрост - ако не се лъжа беше писал нещо за Гатоу, от когото очаквах много повече - скоро го четох, не съм го довършил, но е слаба ракия)? Само питам, за да провокирам мисленето ти.
Моят отговор е:
Този твой въпрос заслужава да се осмисли задълбочено, ще се постарая да напиша нещо, което като го публикувам, ще го предложа за дискусия. Не съм ти казал, не знам дали знаеш, че с група приятели създадохме нещо като Философски дискусионен клуб, който се събира всяка сутрин онлайн, излъчваме в ютюб-канала ПАРАЛЕЛ 42, ако намериш свободно време, погледни го: https://www.youtube.com/@Paralel42 Всичко, което ме занимава, аз го обсъждам с хората там, станах нещо като ПУБЛИЧЕН ФИЛОСОФ (малко прилича на... "публична жена", но здраве да е, не бива да се обръща внимание на тази близка до ума аналогия!), така че ще се радвам ако искаш, ако имаш желание някога и ти да участваш в дискусиите ни, ето, каня те най-официално!
А сега-засега ще ти кажа това, че съм напълно съгласен с теб, вярно е, че хората оглупяват и то доста интензивно, хем обезумяват, хем побесняват, това наистина са някакви бесове, които тресат все повече и повече хора, което е крайно опасно. Какви са причините за това тъй ясно изразяващо се оглупяване-обезумяване-побесняване-ОБЕЗЧОВЕЧАВАНЕ на значителни маси от човеци и има ли някакъв начин да се противостои на тази толкова опасна глобална тенденция? е въпрос, по който, си заслужава да се мисли най-съсредоточено и най-вече да се обсъжда. 
 
Вярвам, че няма да имаш нищо против да го поставя в Клуба, като начало няма да споменявам името ти (щото си бизнесмен!), но ако решиш сам да се включиш в дискусиите някоя сутрин, си добре дошъл (ние и в събота и неделя дори се събираме!).
Толкова засега. Всичко добро!
С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

9 коментара:

Анонимен каза...

Изток-Запад на Козарев не издава гей романи. Търси си друг издател, например - Манол Пейков.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, не съм казал, че съм пратил романа си в ИЗТОК-ЗАПАД. Фантазираш си...

Анонимен каза...

Запазил съм копие на романа на СократЛето, който беше публикуван в групата на Чертовенски и Пашев.

Какво ли да го правя?

Ангел Грънчаров каза...

Изпрати ми го на мен, таваришч, да го видя. Интересува ме кой е тоя Сократлето и що за роман е написАл...

Анонимен каза...

СократЛето си ти, Грънчаров, така ти викат всички нормални хора в Пловдив. Истината е, че ти трябва да бъдеш разследван от прокуратурата заради психическия тормоз, който причиняваш на доц. Пашев. Гнусните ти непрекъснати атаки срещу него му пречат той да спи нормално, живее в непрекъснат стрес и е в депресия заради простотиите, които ти изливаш по негов адрес.

Доц. Пашев не само трябва да те съди за психически тормоз, той трябва да те съди и за тормоз на работното място - той, като водещ в ПоТВ, има повече права от теб, който си само портиер там и правиш по съвместителство някакво предаване, което гледат десетина човека в Пловдив.

Информацията е и друга. Че ти си плащал кеш на хора да се обаждат в предаването на Пашев и да го провокират. Не те ли е срам, Грънчаров?

Ангел Грънчаров каза...

Тъпчо, ти как успа да попиташ всеки от тия всичките "нормални хора в Пловдив" как ми вика, та установи че ми били викали така, както единствено трима идиота като теб ми викат? :-) Видя ли, лъжлива гнидо, колко е тъпо да се лъже? :-) Също е тъпо да дърдориш пълни глупости, нещастна комуноидна и безлична душо. Осъзнай се малко и се покай, луда и тъпа нещастна шушумиго...

Анонимен каза...

Много клетви, СократЛе, много клетви. Толкова ли не можеш да го обясниш без да обиждаш? Вземи се ухапи, барем ти мине бясовщината, която те е обладала.

Кое точно те обиди? Това са христиматийни истини.

Ти си Ачко СократЛето. Георги К. Бояджиев казва, че си Сократ от Долна баня. В блога ти граждани са те наричали АчО ПазачО-Качамака, Ачо КГБ-то. Георги Жеков ти вика Комундел Комунделов. Евелин Влахов ти казва Совлека. Нали уж си много умен и прекрасен? Защо всички масово ти се подиграват. Даже Денис Белята ти се смее. Той разказва в ТикТок и други неща - че си му правил сексуални намеци. Това вярно ли е?

Ти въобще си много гнусен и долен тип. Не те ли е срам от това, което правиш? Заявяваш се като "публичен философ", а нямаш нито публика, нито философия. Слуша те само ПелтекО, както го нарича Прекрасният Луд. Видеата ти имат 100-200 гледания. Тази година колко книги продаде и защо Любен Козарев ти пиша, че имало НУЛЕВ интерес към тях?

Обясни бе, СократЛе, нали си много велик?

Защо те уволняват през целия си живот, а ти пишеш доноси и правиш скандали?

Защо имаш сайтове за гей-порно в браузъра ти, които показват случай на лайфа (щото си толкова прост, че даже не можеш да ги затвориш)?

Защо пишеш мръсотии на Ники Димов и Денис Белята?

Кажи бе, СократЛе? Обясни на българския народ.

Ти си позор за българското образование и за нашата страна. Нещастен комунист със сАвеЦка диплома, който се прави на антикомунист и русофоб.

Ай, сиктир! Нещастник... Охлява ти с охляв.

Ангел Грънчаров каза...

Продължавай де си ревеш, пък може някогаш и да ти мине. Реви си, на мен не ми пречиш. Оскотял си от злоба обаче...

Анонимен каза...

По-голям скот от теб няма, дебилоид-шимпанзоид. Не те ли е срам? Ти си срам за България, защото си крадец, лъжец, совлек, качамак, пазач, хомосексуалист, измамник, мошеник, графоман, пироман, наркоман, трансджендър и всякакви други квалификации. Тъп качамак! Какво ще ти обяснявам аз, охлюва ти с охлюв... Скъсай си съветската диплома! Чакаме...